Akkor ketté bontom a kérdésemet, hogy érthetőbb legyen.
1, Látott valaki a Hálóra felrakott videókban olyat, hogy Leo2 szétlövése közben ráindítottak egy orosz harci helire MANPADS-et? Lehet lemaradtam róla, de nekem ez sem világos, hogy ő mire mondja azt, hogy tömegével láttunk ilyet.
2, És ahogy Kamm is írta, ha egy lézerrávezetésű rakéta mellé megy, mert megvakítod, vagy egy infrás simán azért, mert fáklyázás közben leforgod, az EW, nem kell fürge kezű hacher a csataheli zugában LapToppal, aki behatol az érkező rakéta vezérlő chipjébe, meg egyéb filmes jelenet, elég az, ha elektrooptikai érzékelője azt érzékeli, hogy nem oda kell mennie, mint ahová valójában.
+3, A 8-9 km ölés az pont elegendő ahhoz, hogy egy Vikhr-rel felszerelt helit mondjuk 10 akció közben egyiknél teli basszon, mert az a vállról indítható rakéta bárhol lehet. Egy szétlőtt Bradlyből kimászó muksó kezében, miközben a második hullámban érkező Leo2-kre ráharap a muszka pilóta és az IFV roncs ha 5 km-rel még előrébb van, akkor simán bemegy a tűzvonalába és leszedi. Vagy egy motorral járkál vadászni egy légoltalmi alegység tagjaként és elrepül felette, majd simán ráindít.
Ezt csak két egyszerű példának szántam, hogy miért ne autóskártyázzunk, hogy neked 19-esed van, nekem egy híján 20! Eddig láttuk a NIR-ezést főleg, miközben eddig is több felvételen vitték ezt a csoda Vikhr-et, amint kilőtték a blokkot, már fáklyázással húzták is vissza a gépet radar szint alá.
Most meg jól láthatóan kötelékben nézik az alant ténykedő cicákat és teljesen más a bevetési profiljuk. És tényleg nem hallottunk olyat, hogy akár csak eltévedt egy Aligátor rossz helyre és lekapták. És ez nem fegyver miatt. Valami megváltozott és eddig az volt az elképzelés, hogy kifogytak a légvédelmi rakétákból, Vukics Ferencnek meg azt jelenti ki, hogy a kutatásai szerint EW-ben változott meg valami.