W
Wilson
Guest
Egy időben amatőr szinten foglalkoztam ornitológiával de én nem gondolom, hogy a lokátoroktól a harcterek felett köröző madarak megsülnének...Azért mérget nem vennél rá.. Te nagyobb Hatóvolságú lokátorról írtál. Nos még harcterek felett is köröznek madarak (pld. Keselyük és egyéb dögevő madarak).. A másik aspektus viszont - nem vagyok ornitológus de elhiszem, hogy magas intenzítású EW során olyan sugárzás van a levegőben, hogy megsülnek a madarak a levegőben.. (most ne repülő grillcsirkéket képzeljetek el). Mondjuk az ELITE gyakorlatok során voltam a Magyar KUB-osokkal, és ott bizony akkor mehettünk ki a 3 rétegű fémszállból készül álcaháló alól amikor jeleztek, mert a radarsugárzás intenzítása egészségkárosító hatású volt. Aztán a X. Magazin főszerkesztője lecseszett, hogy miért látszanak a képeken "csak" álcahálók és rakéta indító járművek illetve radar, miért nincs közte ember. Illetve mikor összeállt az állomány közös fényképekre, akkor persze miért álltak össze.. Hiába mondtam, hogy ez így működik..