Én is ezekre jutottam korábban. De amikor tovább gondoltam, az lett az összegzés eredménye, hogy 20 T-ba nem lehet megbízhatóan belezsúfolni ennyi embert/technikát/védelmet. Sokkal több pénz, sokkal fejletteb ipari háttér sem képes rá.
Hímezhetünk, hámozhatunk, de ki merem mondani 20 Tonnából (8x8) egy eszközben <b>lehetetlen</b>!
Ekkor jutottam arra, hogy a hagyományos szerkezeti felépítéssel, mai technológiával az elvárt eredményt nem lehet elérni. Ekkor megnéztem, hogy mi kell mindig, és mi az ami alkalmanként/ami változó követelmény: 3-4 ember lehetőleg maximális védelme, akik kezelik az alkalmanként változó -a szükség esetén inkább áldozható- technikát. Lásd tankok: lőszer hátul a kevésbé védett toronyrészben.
Na ez a "torony" (fegyverzet) az amit én az "utánfutóba rakok", mert a közben bekövetkezett technikai fejlődés lehetővé tesz, hogy nem kell magammal vinnem (mert azt az 1-15 km-t 3 Mach sebességgel 3-15 másodperc alatt megteszi a fegyver a lekapcsolt utánfutómból) amit nem kell "cipelnem", páncéloznom, harctéren mozgatnom...
Így sokkal kisebb célpont vagyok, gyorsan mozgok és méretemhez képest "kemény dió": erősen páncélozott tudok lenni!!!
Így -2 részletben- bőven beleférek a 15T-ba 6x6 (4x4 + 2x2) vagy 8x8 (4x4 + 2x2 + 2x2) felépítésbe, plussz az utánfutó: általában sima vontatmány, nagy tömegű vontatott eszköz esetén a hátsóban is D/E motor, hogy ne kelljen a ritkán szükséges motortelejsítményt is megvennem/cipelnem/páncéloznom, +üzemanyag.
A dolog a ledobható póttartály analógiájára tudna <b>nagyon</b> hatékonyan működni, mint a vadászgépeknél, amik légiharcban megszabadulnak a nem hasznos tehertől ami akkor nem kell(ledobható üzemanyagtartály, bomba stb..., maradnak a légiharc rakáták), de a túlélést ez eldöntheti a harcban! Az utánfutót majd "összeszedem"
A 6x6-os harcban előtte "leteszi" az utánfutót, ha van idő álcázza (és letesz még 2-4 fals céppontot a támadó légierőnek
, és csak a kiemelten védett 6x6-ost látja az ellenfél. A vontatmánynak repeszek elleni védelem elég!
Kevés olyan hadsereg van ami anyagilag/technikával kibír egy célpont 4-8-10-szeres lefedését (NATO. Oroszország, Kína)