Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
<blockquote rel="dudi">Láttál már Strykert alap páncélzattal háborús területen???Mert én nem gyakorlatilag mintha rájuk lenne hegesztve a pót páncél,nem véletlenül.
Alig védett 12 lövésznél sokkal jobb a jól védett 2x6 lövész!
Én úgy gondolom hogy egy korszerű harcjármű olyan mint a Styker, vagyis egy alapjárműből a zászlóalj majd minden harcjárműve kialakítható. A lövész-szállító, a páncélvadász, a felderítő, a támogató/páncélvadász, a légvédelmi, az aknavető, a parancsnoki-vezetési pont, a műszaki mentő, a sebesültszállító és esetleg a könnyű tüzérség is. Erre lenne szerintem alkalmas a bionikus rendszer. Nem vontatmány, amit lecsatolnak, hanem egy olyan jármű amely gyárilag összeszerelve tartalmaz két egységet, egy energiaellátót és egy ténylegesen harcit, amiben csak kereket működtető motorok vannak az összkerékmeghajtás miatt. Önmagában egy lövésszállító járműnek nem sok értelmét látom, csak egy járműcsaládnak, ugyan akkor nekem már egy kicsit vad Piranha III 10x10-es járműve
Másik gondolkodtam azon, hogy érdemes-e 8x8-as mellett 6x6-os rövidebb változatot gyártani, vagy csak az alapváltozatból kihagyni egy tengelyt, hiszen egy mentő, aknavető-hordozó, vagy egy felderítő lehetne akár rövidebb is, ugyan akkor az árokáthidaló képesség miatt, én az összes járműnél a 8x8-as elrendezést favorizálnám (kivéve annál a pár ritka változatnál ahol 10x10-et). Erről mi a vélemény, már ha egyáltalán kerekes lesz?
Sajnos szerintem megint eljutottunk oda, hogy mi ellen kell védenie, vagyis milyen harchelyzetbe keveredik. Ha csak gyalogság ellen akkor jó a 20 tonna alatti is, ha egy másik hasonló lövészpáncélossal kell megküzdenie, akkor viszont kell 24-27 tonna körüli páncélzat (a Boxernél ha teljes védelem van akkor ez elérheti a 33 tonnát is).
Én ez alapján egy 20-24 tonna körüli alapjárművet képzelek el, amely a toronnyal és annak fegyverzetével 24-27 tonnásra nőhet.
És akkor megtudnánk, hogy melyik PSZH szállítja ki és hagyja ott jobban gyalogosait. De mégsem, egy csatában tucatnyi más egység is lenne, gépesített meg gyalogos, ez csak egy jármű lenne a sok közül, ami nem döntene el sokmindent.az lenne a csodás, ha valamilyen játékszoftver platformon mindenki összelegózhatná a járművét, aztán egymásnak ereszthetnénk a seregeket, ez a dízelelektromos elképzelés gazdaságilag és megbízhatóságban is bukna