A meteoros hasonlat eleve rossz, mert azok aztán tényleg nagy sebességgel érkeznek, 12-40km/s és még a legsűrűbb vas bázisú is relatíve nagy felületű egy formatervezett lövedékhez nyilhoz képest. És akkor még a légkörbe lépés szögét sem vettük, ami a meteoroknál lehet lapos.Hát,sajnos már csak ennyit tudsz......Pedig régen lehetett veled értelmes vitát folytani.de most már lesűllyedtél az átlagos személyeskedő muszkafan szintjére.
Csapódott már be hiperszónikus sebességgel házba (micsoda túltolt dolog ez is-minden ICBM hiperszónikus,már az első is az volt)-és nem okozott ennél nagyobb károkat.....
HA igaz,igy kezdtem a mondatot.......
Attol még,hogy látványossan fénylik,nem biztos,hogy olyan egetverő a becsapódási energia.
Fentebb be lett téve pár régi MIRV visszatérő egység képe,filmje.ICBM pedig még gyorsabb,mint egy MRBM (még mindig nem tudjuk,hogy valójában mi ez).Atomtöltet nélkül nem okoznak olyan egetverő rombolást.....
Honnan tudod,hogy valójában mekkora tömege volt egy kinetikus testnek?Hogy mi az anyaga?mekkora a sebessége?
Ez egy meteor volt,Ausztráliában.Becsapódott,és semmilyen különösebb nagy hatása nem volt.Pedig szép fényes volt,meg gyors is.
Van egy fényes valami a felvételeken-és ennyi.Látványos,de ennyi.Hogy mi a tényleges pusztitóereje,arol fogalmunk nincs.Neked sincs halvány lila gőződ sem.
Nem is lehet,hisz SEMMIT nem tudsz az alkalmazott kinetikai testekről.
Erről megy a találgatás.Mint fentebb irtam.Legvalószinűbb,hogy 1 célpontos MIRV fejként viselkedő visszatérő egység próbája is volt.Lehet,hogy alacsonnyan bocsájtotta ki az altölteteket,hogy kicsi legyen a szóródás.
Halványlilagőzöm sincs.
@Zaphod Beeblebrox talán megszakérti nekünk,ha megkérjük rá.
Viszont ha igaz ez a találgatás,akkor egy Bp méretű várost egyetlen visszatérő "kazettás" fejrész be tud teriteni atomtöltetekkel megfelelő magasságban kibocsájtva őket.Igazi terrorfegyver
Nyilván én is csak spekulálok, de már kifejtettem miért nem kezelném ezt a fegyvert MIRV-ként. Ezért kár is 36 atom töltet hordozását vizionalni. Ha egy Budapest méretű várost el akarnak pusztítani nem 36 kicsi bombát hanem egy nagyobbal teszik majd...
Szerintem csak a hordozó fej rendelkezik irányitással és érdemi hővédelemmel.
Az izzás amit látunk, valószínűleg csak a harci rész fejére/csúcsara korlátozodik.
A felvétel éjszaka készült alacsony felhő rétegnél, ez jobban ráerősit. A valódi pusztítás mértékeről megint nincs érdemi infó. (Egyébként egy kinetikus fegyver nem feltétlenül kell nagy kárt okozzon egy sima házban, mert azon jobbára csak átmegy különösebb ellenállás nélkül. (Overpen)
A hullámban érkező becsapódások kb 1sec követték egymást. A 6os csapások pedig relatíve közel egymáshoz érkeztek be, én ebből arra következtek, hogy a hordozó, már relatíve alacsony magasságban ~10km lassitva (volt is szovjet ejtőernyős fej terv anno) szórja ezeket a már passzív irányítás nélküli max csak mint egy nyíl lövedék stabilizáló szárnyakkal rendelkező lövedékeket..
Ezek súlya is túlbecsūltnek tartom, a médiában megjelent 150-250kg 5,4-9tonna lenne 36 esetében és akkor még a fő hordozó fej tömegét nem is vettük. Ez irrealis még egy IRBM esetében is nem beszélve MRBM-ről. Az 50kg/darab is 1800kg harci részt jelent hordozó nélkül. E fölé menni persze nem lehetetlen de valami benga rakéta kell hozzá..
Néhány számítást elvégezve szerintem a beérkező lövedékek sebességét is túlbecsūljūk. Én kb 3 km/s teszem ami még így is potens.
Itt találni különböző kalkulátort becsapódó energiára, kinetikus energiára, stb, https://www.omnicalculator.com/physics#s-36O6qKQkswxA2st1ROIWz
Lehet ezzel játszani, de amíg nincsenek valódi adataink minden csak találgatás..