1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Orosz hadiflotta

Diskurzus a(z) 'Egyéb haditengerészettel kapcsolatos témák' témában - boki által indítva @ 2018. január 4..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kb. Ehhez kb. annyi tehetség kell, mint jó időpontban egy vasúti szerelvény mellett állni, amit hk- vannak és büszkélkedni a felderítő képességgel...
  Érdekes képek azok minősége miatt, hogy mennyire lehet fotózni optikával víz alól, de semmiféle érdemi infót nem ad arról, hogy harcászatilag hol a határ.
   
 2. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Azért nem haragszol Bokira,hogy berakta?:D.....Pl én még itt a HTKA-n soha nem láttam;)
   
  boki likes this.
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Nem is gondoltam volna, hogy ennyire gyakoriak az ilyen képek.:)
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hú.... Balti tengerre minek CV...? Beltenger, légierő az úr. 2-2 db Csendes és Északi flotta. Ennyi. Miért. Mert egy CV nem CV, váltás kell. A folyamatos képesség jelenléthez min. 2 db hajó kell, de még az is kevés lehet.
   
  blitzkrieg likes this.
 5. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Semmi szüksége a ruszkiknak CV-re.(ahogy mondod te is)....feneketlen kút,nincs szakképzett munkaerő..(fejből nem megy)...irdatlan pénz egy ilyen bevételű országnak.
  Nem a CV vagy a nemléte miatt "támadnák" meg a vodkásokat.....Mire megy vele pl a francia? Nagyon semmire...
   
  fip7 and blitzkrieg like this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Szerintem sincs, csak feltételezve SW felállását nincs értelme az 1-1-2-nek.
   
 7. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Igazad van. A Balti Tenger helyett mehetne egy a Földközi-tengerre,akár Tartusz központi bázissal :) Egyébként a balti tenger valóban beltenger, de attól még ki is lehet jönni onnan.
   
 8. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Majd ők eldöntik,hogy kell e nekik. Egyelőre úgy tűnik nem.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az FT-re is tök felesleges. Minden oldalról erős légierős állam van és Boszporusz...

  A NATO számára az A-ó azért volt fontos, mert az köti össze Európát az USA-val. Az orosz Északi Flotta kb. egyetlen célja volt ezt megtörni. Tehát, ha nincs olyan ország, ahova erőt kéne kivetíteni és nem az USA-ba akarnak beleszállni, akkor kb. pöcsméregetés szintjén van az értelmessége az orosz CBG-nek... Főleg úgy, hogy a nyugathoz képest szegények még ma is, mint a templom egere...
   
  endre and blitzkrieg like this.
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Még az Adriára is vittek emlékeim szerint hordozót az amerikaiak csak azt nwm tudom minek.
   
 11. emel

  emel Well-Known Member

  Amiért Avianóba is telepítettek csapásmérő légierő-ezredet, atomfegyverekkel is ellátva azt. Az Adria meg csak egy melléktengere a Földközinek, ott meg állandóan hajózott, hivatalosan kijelölt területe volt az US NAVY 6. Flottának.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  De minek?Mi az amit nem lehetett a görögöktől vagy az olaszoktól megoldani az Adrián?Főleg 99-után amikor mi is NATO tagok lettünk,bár ha jól rémlik előtte is voltak amerikai gépek otthon.
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mert az AF során nem mindenki járult hozzá ahhoz, hogy használják a reptereiket. Ennyi erővel kérdezhetnéd, hogy a SV alatt miért repültek a Vörös-tengerről is bevetéseket és miért nem csak az Öböl irányából CV-ről vagy akár Ciprsról...

  Az F-15 cikk melléklete...
  [​IMG]
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mi meg az olaszok ugye hozzájárultunk annak elég kellett volna lennie.Ugye ha azt mondják nekünk az amerikaiak,hogy Taszár nem elég, kell még egy reptér még 1-2 ezrednek akkor kaptak volna.Én ebben inkább azt látom mint Afganisztánban:a NAVY nem hagyta,hogy kihagyják a hordozókat mert akkor valakinek eszébe jutott volna,hogy nem kell annyi az meg egyenlő a kevesebb pénzzel.
   
  fishbed and blitzkrieg like this.
 15. emel

  emel Well-Known Member

  Miért kellett volna kihagyni a hordozókat, direkt ilyen célokra tartják őket! Ezeknek a hagyományos háborúkban bevethető csapásmérő kapacitásuk sokkal fontosabb, mint egy esetleges nagyhatalmak közti háborúban bevethető lehetőségeik, arra ott vannak és fontosabbak a rakétahordozó atomhajtású tengeralattjárók. Nem a NAVY találja ki magának a feladatokat, hanem a Pentagon osztja ki azokat. A NAVY-nek lehetnek ötletei, de a végső pecsétet nem ők ütik rá a saját hadműveleti terveikre.
   
  endre and molnibalage like this.
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nekem nem tűnik logikusnak egy Adria méretű pocsolyába hordozót zavarni.
   
 17. emel

  emel Well-Known Member

  Nem is lett volna logikus ha az oroszok csinálják ezt, miközben az egyik parton a NATO az úr, és Jimmyék se mindennap csináltak ilyet, a fő működési területük a Földközi középső és keleti medencéje volt (már csak az oroszok Közel-keleti jelenléte miatt is (anno ugye Líbiától Szíriáig mindenütt ott voltak, de még Algéria is "haver" volt). Nem véletlen, hogy anno nálunk is volt néhány An-2 (polgári lajstrommal!), meg Szergejnek is Il-14-ese feltűnően sok antennával teletűzdelve. Ezeknek az volt a dolguk, hogy a Földközi felé "fülelve" hallgassák az US 6. Flotta rádió-kommunikációját. Nem biztos hogy mindent értettek is szerintem, de a cél az volt hogy KÓDVÁLTÁSNÁL azonnal jelenteniük kellett felfelé (gondolom ez némi készültségi fokozat-emelést jelenthetett legalább a vezérkaroknál).
   
  endre, arbalest and molnibalage like this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Lásd emel hsz-ét. Ez egyszerűen nem igaz. Csak hadműveleti tervezés során n+1 faktor van. Hol lépnek be a gépek a légtérbe, hol jönnek ki, mekkora légiforgalmat lehet beterelni oda ütközésvezély nélkül stb. Erre rakódik rá még a támaszpont probléma.

  Az F-4G Weasel pilóta könyvében is szó esik erről...
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Persze, ha minden ország a partján nem baráti és kurvanagy légiereje van. Az USA meg egy olyan tengerre hajózik be, ahol by default övé a légifölény. Izé...
   
 20. dudi

  dudi Well-Known Member

  A bajom ezzel az,hogy nulla mozgásszabadság van ha eszkalálódik a konfliktus*.

  *Ami nem mellesleg meg is történt volna ha azon a félhülye Wesley Clarkon múlik.
   

Ezen oldal megosztása