1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Orosz hadiflotta

Diskurzus a(z) 'Egyéb haditengerészettel kapcsolatos témák' témában - boki által indítva @ 2018. január 4..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  De csak ez egy fregatt az meg nem flottacsoportok légvédelmére való.Ugye a Kuznyecovot sem kísérte fregatt csak romboló meg cirkáló.Talán még csatlakozott két korvett is.
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hanem mégis szerinted mi a fittyfenére jó egy fregatt? Pontosan arra.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mutass már nekem légvédelmi fregattot.
  A fregattok arra valók,hogy tengeralattjárókat hajkurásszanak meg kalózokat és az ellenséges fregattokat vagy kisebb hajókat aprítsák.Légvédelemre a romboló való mert az már elég nagy nehéz SAM(a Redut nem az a tervezett maximum 120km-es hatótávolságú rakétájával) telepítésére úgy,hogy megfelelő ASM,ASV és felszín-föld képessége legyen a hajónak.A cirkáló meg ugyan ez csak ott nem kell egy képesség kiemelése mellett a többit háttérbe szorítani.
   
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  Type 045A ;)
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem légvédelmi fregatt, de egy BG része. A Perry is a hordozók védelmét látta volna el, tehát azok légvédelmébe is beleszámított volna. A probléma pont az, hogy a OHP osztály óta nincs költséghatékony ASW egysége a US Navy-nek sőt, egyes AB rombolókon nincs hangár helinek vagy nincs vontatott szonár, tehát lényegében nem ASW képesek a rombolók egy része. Túl sok mindent akartak egy osztályra zsúfolni. Az OHP osztály kidobása és mellőzése ősbűn a szememben. Az AG orosz osztály kb. az, amit egy korszerűsített OHP alulról karcolgathatna, csak az platformja az megvan már. Az RAN Adalaide osztálya meg vígan elvan.

  A US Navy félelmetes ostobaságokra képes az elmúlt 25 évben.
   
 6. Roni

  Roni Well-Known Member


  Miért nem inkább a super Gorshkov a 8000 tonnás még menne is nekik és az is fel lenne fegyverezve rendesen
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Része egy hajócsoportnak de még véletlen sem a légvédelem a legfontosabb feladata.
  Akkora légvédelemmel kell rendelkeznie amivel magát meg tudja védeni vagy be tudja tömni időlegesen a keletkezett lyukakat.Erre pedig igazából bőven elég lenne a 60km hatótávú rakéta is.
   
 8. Roni

  Roni Well-Known Member

  vagyis type 054a
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez nem egészen igaz, lásd fent. Kis rakéta HMZ = kevés lesz az átlapolható célcsatorna mennyiség már viszonylag kis távolságon is túl. Ezen felül, ha tudod, hogy 100 km-ig semmitől sem kell tartanod és nem kell lemenni horizont alá, akkor a HMZ-t és a harcászati rugalmasságot sem zúzod le. Ez meg főleg igaz, ha lenne AWACS-ed - akár csak heliként - amivel horizont alá is lehetne tüzelni ARH-val...

  Mondom, nem kéne akkora önbizalommal kommentelni, ha nem érdet meg a darabokat és még el sem olvastad a művet...
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Értsd már meg,hogy ez egy fregatt nem romboló!Ennek harmadlagos csak a légvédelmi képessége.Olyan légvédelem kell neki amivel magát(és azt az ugyancsak fregattokból álló csoportot) meg tudja védeni ha kikülönítve alkalmazzák pl egy tengeralattjáró üldözés kapcsán.Része a nagy hajócsoport légvédelmének de ez csak sokadlagos feladat.Ami a nagyobb hatótávolságú rakéta meglétét szükségessé teheti az az,hogy teljesen önállóan is képes feladatot végrehajtani vagy ha egy nagyobb hajócsoprtból kikülönítve alkalmazzák őket akkor ne kelljen romboló a megvédésükhöz.
  Szóval a hajócsoport légvédelme egy fregattnál erősen off design képesség nem pedig alapértelmezés.
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Egy fregatt már eleve nem is kötött hellyel rendelkezik* az alakzatban hanem területe van hisz neki a tengeralattjáró elleni harc a feladata(meg neki kell elzavarni az eltévedt hajókat szóval ő hajócsoport mindenese) így nem is adhatsz neki kötött helyet mert ha tengeralattjárót talál utána megy ami egy kombinált támadásnál lyukat eredményezne a légvédelmi buborékon. Tehát a csoport légvédelmének a fregattok nélkül is teljesnek kell lennie pont azért mert a fregattok adott esetben össze vissza lófrálnak a hajócsoport környékén.

  *A légvédelmi rombolók sokkal kisebb mozgástérrel rendelkeznek az alakzaton belül(kötött helyük van),hisz nekik úgy van kijelölve a helyük,hogy az a légvédelem szempontjából a legoptimálisabb legyen.
  Pont emiatt van bajban a US NAVY hisz nincsenek fregattjai így kénytelen rombolót küldeni minden szarra ami gyengíti a légvédelmet vagy ha ezt nem akarják akkor sok rombolót kell használnod.
   
  fishbed likes this.
 12. boki

  boki Well-Known Member

  OSZK

   
  fishbed likes this.
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Arktiszi járőrhajók összehasonlítás:
  [​IMG]
   
  antigonosz and fishbed like this.
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Ivan Hursz megkezdte a tengeri teszteket.
   
  fishbed likes this.
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Admiral Vinogradov lövészet a Japán-tengeren
   
  fishbed likes this.
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Újabb tüzeset az orosz távol-keleten. Ezúttal a javításon és modernizáción lévő Marsal Saposnyikov (Udaloj-1) rombolón a vlagyivosztoki Dalzavodnal.
  [​IMG]
  [​IMG]   
 17. emel

  emel Well-Known Member

  Nem bújkál ott a hajógyárban valami piromániás kisördög, aki pikkel a hadihajókra?!! :D
   
  fip7 and dudi like this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

 19. boki

  boki Well-Known Member

  2016 őszén a Földközi-tengeren egy orosz atomtengeralattjáró periszkópján keresztül készült képek az amerikai hadihajókról. Az orosz TA valószínü egy projekt 949A Antej volt.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  fip7, Python, endre and 4 others like this.
 20. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Azért ezeket a képeket a helyükön kell kezelni....

  1. Az Ike CSG-je átvonult az Atlanti-óceánról a Földközi- és Vörös tengeren át az Arab-öbölbe. Egy csomó "choke point" van az úton, amit nem lehet elkerülni.
  2. A CSG azért komoly ASW képességgel bíró egységekből áll, tehát ha ilyen közel volt az orosz tengó, őt is észrevették (szonár/radar).
  3. De nemzetközi vizeken mégis mit lehet ilyenkor csinálni? Nem sokat. A feje fölé küldenek egy SH-70-et, vagy a kísérő LA / Virginia osztályú SSN-et és aktív szonárral rápingelhetnek.
  Szóval ezekben a képeken semmi rendkívüli nincs. Lefotózták, berakták az albumba, ennyi. Oda-vissza kismillió ilyen kép volt/van.
   
  Pocok75, Tcat, Nagy Csaba and 5 others like this.

Ezen oldal megosztása