Orosz hadiflotta

Az elkövetkezendő 10 évben biztos, hogy nem lesz új romboló építve. Egyrészt (még) nincs hol, másrészt se megrendelés a müszaki dokumentáció kidolgozására se a fegyverrendszerek nincsenek kifejlesztve se pénz rá.

Ezt a fegyverrendszer sincs hozzá dolgot nem értem.Ha egy cirkálóhoz van fegyverrendszer akkor egy rombolóhoz miért nincs?

Az elkövetkezendő 10 évben biztos, hogy nem lesz új romboló építve. Egyrészt (még) nincs hol, másrészt se megrendelés a müszaki dokumentáció kidolgozására se a fegyverrendszerek nincsenek kifejlesztve se pénz rá.
Boki, 2022-25 környékére kb befejeződik a Yasen és Borei gyártás, a régi egységek felújítása, miért nem pihentetik kicsit az SSBN, SSN vonalat? Miért erőltetik ennyire a Husky-kat a felszíni flotta kárára?

A Lídert Sz-400/500(hajófedélzeti) légvédelmi rendszerrel tervezik felszerelni a Redut mellett + hiperszónikus Cirkon. Egyik sincs még kész.
Látod az Admiral Gorskovval hány éve "kínlódnak" és még mindig nincs átadva.

Boki, 2022-25 környékére kb befejeződik a Yasen és Borei gyártás, a régi egységek felújítása, miért nem pihentetik kicsit az SSBN, SSN vonalat? Miért erőltetik ennyire a Husky-kat a felszíni flotta kárára?

Mert az 7 darab Jaszeny igen kevés vadász tengeralattjárónak. A Haszki kisebb és olcsóbb lesz mint a Jaszeny.

A Lídert Sz-400/500(hajófedélzeti) légvédelmi rendszerrel tervezik felszerelni a Redut mellett + hiperszónikus Cirkon. Egyik sincs még kész.

Akkor csak van tervezés ha már ezeket tudni lehet.

Akkor csak van tervezés ha már ezeket tudni lehet.
2013 február 13-án prezentálták a projekt 23560 Líder előzetes terveit azokkal a fegyverrendszerekkel amit írtam. De 2013-ban más volt a gazdasági és politikai helyzet.

Mert az 7 darab Jaszeny igen kevés vadász tengeralattjárónak. A Haszki kisebb és olcsóbb lesz mint a Jaszeny.
Ez ok, csak közben elfogy a felszíni flotta lassan. Legalábbis a nagyobb egységek. Ezek szerint kb 2030-nál hamarabb nem lesz új romboló, addigra viszont tök jó, hogy lecserélik kb az összes nuki tengót, viszont fregattnál nagyobb új egységük nem lesz.

2013 február 13-án prezentálták a projekt 23560 Líder előzetes terveit azokkal a fegyverrendszerekkel amit írtam. De 2013-ban más volt a gazdasági és politikai helyzet.

Szóval már csak építeni kéne a hajót(ugye a fent említett fegyverrendszerek fejlesztése nem állt le).Meg persze a szárazdokkot ahol elkezdhetik összeállítani a hajót.

Ez ok, csak közben elfogy a felszíni flotta lassan. Legalábbis a nagyobb egységek. Ezek szerint kb 2030-nál hamarabb nem lesz új romboló, addigra viszont tök jó, hogy lecserélik kb az összes nuki tengót, viszont fregattnál nagyobb új egységük nem lesz.

Azok a fregattok elég potens egységek persze nem rombolók de nem szabad lebecsülni őket.

Azok a fregattok elég potens egységek persze nem rombolók de nem szabad lebecsülni őket.
Nem becsülöm le őket, szerintem is méret kategóriájukban valószínűleg a legpotensebbek a világon, de nem váltanak ki egy nagyméretű rombolót.

Ez a hajó azzal a rendszerrel magát meg tudja védeni,nem mindentől de attól amitől kell vagy szóba jöhet igen.Egy fregattnak az ellenséges fregattokkal meg tengeralattjárókkal kell felvennie a versenyt és ez a hajó ebben a formában képes is rá.Ha majd lesz nagy hatótávolságú rakétája a Reduthoz akkor meg akkora fegyverzete lesz ami minden más fregatt felé pozicionálja.*

*Én nem tudok olyan fregattról aminek akkora felszín-föld,felszín-felszín,ASW és felszín-levegő fegyverzete lenne mint amekkora a ezeknek lesz ha elkészül az új rakéta.
Öööö, ki beszél a fregattról? Én a Kirovról beszélek és a Líder osztályról. Bár a Kirov esetén sem biztos, hogy mi lesz rajta, mert annyiféle grafikát adtak már ki róla...

A / jelent nem értem, mert az Sz-500 az rokona az Sz-400-nak? Tudtommal az már egy új evolúcós vonal, mint a Vityáz. Vagy rosszul tudnom? A Lidernél mondjuk valami me Redut-ot is ír.

Igazából összevissza írnak mindent, hogy mi lesz majd a jövő orosz hajóin, a Redutról sem tudni kb. semmi konkrétat, hogy mennyi célcsatorna megy ilyesmik....

Szóval mikor olyan látok, hogy egy hajón lesz két fajta "nehéz" SAM rendszer, akkor ott vakarom a fejem, mert 99%, hogy nem igaz. Egyszerűen nem fér el...

Van Sz-300/400 vonal, vagy Redut és több féle rakéta vagy Sz-500, de hogy ebből kettőnek nincs helye, az madjenm biztos. Mér, ha az ember akar értelmes mennyiségű ASM-et és CIWS-et is...

Az AEGIS és más SAM mellett, ha 40 db ASM-nél kevesebb van, akkor kb. cseszheted is a királykategória ellen.

Így van. A fregattok lesznek a legnagyobb hajóosztály amit építeni fognak.Egyébként az Északi hajógyár van kiszemelve , ahol az új orosz romboló fog épülni.(2027 után)
2017 végén írták alá a hajógyár bővítéséről és modernizációjáról a szerződést a kivitelező céggel. (3-4 év késéssel)

http://www.nordsy.spb.ru/

• Tetszik
Reactions: endre and arbalest
Öööö, ki beszél a fregattról? Én a Kirovról beszélek és a Líder osztályról. Bár a Kirov esetén sem biztos, hogy mi lesz rajta, mert annyiféle grafikát adtak már ki róla...

Végig az Admiral Gorskovokról beszéltem!
De látom már mi a félreértés alapja.Ugye a Kirovos hozzászólásodra válaszolva írtam azt amit.Csak azért gondoltam egyértelműnek, hogy az Admiral Gorskovokról beszélek mert azokat érinti aktuálisan a Redut hibája,hisz azok vannak rendszerbeállítás alatt.Ugye a modernizált Kirovokra még vagy 3 évet biztosan várni kell.

Végig az Admiral Gorskovokról beszéltem!
De látom már mi a félreértés alapja.Ugye a Kirovos hozzászólásodra válaszolva írtam azt amit.Csak azért gondoltam egyértelműnek, hogy az Admiral Gorskovokról beszélek mert azokat érinti aktuálisan a Redut hibája,hisz azok vannak rendszerbeállítás alatt.Ugye a modernizált Kirovokra még vagy 3 évet biztosan várni kell.
Az még szódával elmegyek a kisebb HMZ-jű rakétával is, de egy flottacsoport esetén a csoport átellenes oldaláról érkező ASM-ek ellen már csak korlátozottan hasznos. Tehát kisebb a "buborék" a csoport között, ami a csoportok védelémek az alapja... A nagyobb HMZ lényege az, hogy minden irányban nagyobb átlapolással legyen célcsatornád. Ez eddig nem esett le...? :confused::eek:

Tehát a fejlődésnél a legjobb mérce az, hogy elkezdesz húzni a legfontosabb egység - pl CV/CVN - köré távolságokat és megnézni, hogy maximálisan hány cél- és rakétacsatornát lehet biztosítani 1, 2 vagy 3 támadási főirányba.

Lehet, hogy naív voltam, de én arra számítottam, hogy erre rájönnek végre az emberek, de úgy látszik, hogy nem.