Orosz hadiflotta

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 407
86 529
113
Miért kellett volna kihagyni a hordozókat, direkt ilyen célokra tartják őket! Ezeknek a hagyományos háborúkban bevethető csapásmérő kapacitásuk sokkal fontosabb, mint egy esetleges nagyhatalmak közti háborúban bevethető lehetőségeik, arra ott vannak és fontosabbak a rakétahordozó atomhajtású tengeralattjárók. Nem a NAVY találja ki magának a feladatokat, hanem a Pentagon osztja ki azokat. A NAVY-nek lehetnek ötletei, de a végső pecsétet nem ők ütik rá a saját hadműveleti terveikre.

Nekem nem tűnik logikusnak egy Adria méretű pocsolyába hordozót zavarni.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113
Nem is lett volna logikus ha az oroszok csinálják ezt, miközben az egyik parton a NATO az úr, és Jimmyék se mindennap csináltak ilyet, a fő működési területük a Földközi középső és keleti medencéje volt (már csak az oroszok Közel-keleti jelenléte miatt is (anno ugye Líbiától Szíriáig mindenütt ott voltak, de még Algéria is "haver" volt). Nem véletlen, hogy anno nálunk is volt néhány An-2 (polgári lajstrommal!), meg Szergejnek is Il-14-ese feltűnően sok antennával teletűzdelve. Ezeknek az volt a dolguk, hogy a Földközi felé "fülelve" hallgassák az US 6. Flotta rádió-kommunikációját. Nem biztos hogy mindent értettek is szerintem, de a cél az volt hogy KÓDVÁLTÁSNÁL azonnal jelenteniük kellett felfelé (gondolom ez némi készültségi fokozat-emelést jelenthetett legalább a vezérkaroknál).

M

molnibalage

Guest
Mi meg az olaszok ugye hozzájárultunk annak elég kellett volna lennie.Ugye ha azt mondják nekünk az amerikaiak,hogy Taszár nem elég, kell még egy reptér még 1-2 ezrednek akkor kaptak volna.Én ebben inkább azt látom mint Afganisztánban:a NAVY nem hagyta,hogy kihagyják a hordozókat mert akkor valakinek eszébe jutott volna,hogy nem kell annyi az meg egyenlő a kevesebb pénzzel.
Lásd emel hsz-ét. Ez egyszerűen nem igaz. Csak hadműveleti tervezés során n+1 faktor van. Hol lépnek be a gépek a légtérbe, hol jönnek ki, mekkora légiforgalmat lehet beterelni oda ütközésvezély nélkül stb. Erre rakódik rá még a támaszpont probléma.

Az F-4G Weasel pilóta könyvében is szó esik erről...

M

molnibalage

Guest
Persze, ha minden ország a partján nem baráti és kurvanagy légiereje van. Az USA meg egy olyan tengerre hajózik be, ahol by default övé a légifölény. Izé...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 407
86 529
113
Persze, ha minden ország a partján nem baráti és kurvanagy légiereje van. Az USA meg egy olyan tengerre hajózik be, ahol by default övé a légifölény. Izé...

A bajom ezzel az,hogy nulla mozgásszabadság van ha eszkalálódik a konfliktus*.

*Ami nem mellesleg meg is történt volna ha azon a félhülye Wesley Clarkon múlik.

M

molnibalage

Guest

*Ami nem mellesleg meg is történt volna ha azon a félhülye Wesley Clarkon múlik.
??????
Az CV mozog. A parton levő támaszpontok meg nem. Tehát a CV akkor és oda megy, ahol éppen a legjobb neki.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 407
86 529
113
??????
Az CV mozog. A parton levő támaszpontok meg nem. Tehát a CV akkor és oda megy, ahol éppen a legjobb neki.

Nem taktikai mozgáskorlátozottsága van hanem stratégiai.Csak egy felé lehwt kijutni az Adriáról.

Ha a kérdés a félhülyés részre vonatkozik akkor pedig:
Amikor az oroszok elfoglalták a NATO orra előtt a pristinai repterek Clark parancsba adta az angol ejtőernyősöknek hogy ha kell fegyverrel foglalják el az oroszoktól a repteret,erre egy bizonyos Sir Mike Jackson tábornok(angol parancsnok)közölte vele hogy nem fogja kirobbantani a III.vh-t az ő kedvéért.Nem mellesleg Clarkot egy győztes háború után nyugdíjba zavarták az angolból meg vezérkar főnök lett később...

M

molnibalage

Guest
Nem taktikai mozgáskorlátozottsága van hanem stratégiai.Csak egy felé lehwt kijutni az Adriáról.

Ha a kérdés a félhülyés részre vonatkozik akkor pedig:
Amikor az oroszok elfoglalták a NATO orra előtt a pristinai repterek Clark parancsba adta az angol ejtőernyősöknek hogy ha kell fegyverrel foglalják el az oroszoktól a repteret,erre egy bizonyos Sir Mike Jackson tábornok(angol parancsnok)közölte vele hogy nem fogja kirobbantani a III.vh-t az ő kedvéért.Nem mellesleg Clarkot egy győztes háború után nyugdíjba zavarták az angolból meg vezérkar főnök lett később...
Senkit nem érdekel, ha te vagy az úr a Beltengeren... BTW a Fekete-tengernek hány kijárata van és ki ellenőrzi? Ehhez képest idilli állapot Gibraltár...

A félhülyés rész az mire vonatkozik? Valamin átsiklottam?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 407
86 529
113
Senkit nem érdekel, ha te vagy az úr a Beltengeren... BTW a Fekete-tengernek hány kijárata van és ki ellenőrzi? Ehhez képest idilli állapot Gibraltár...

A félhülyés rész az mire vonatkozik? Valamin átsiklottam?

Azt írtam,hogy ha a konfliktus eszkalálódott volna* akkor nagyon rossz helyen lett volna a hordozó mert csak egy irányba lehet elhagyni az Adriát(így értettem a mozgékonyság hiányát).

*Az angol tábornok szerencsére okosabb volt mi t a főnöke.

M

molnibalage

Guest
Azt írtam,hogy ha a konfliktus eszkalálódott volna* akkor nagyon rossz helyen lett volna a hordozó mert csak egy irányba lehet elhagyni az Adriát(így értettem a mozgékonyság hiányát).

*Az angol tábornok szerencsére okosabb volt mi t a főnöke.
De mi a péklapátért akarná elhegyni az Adriát a CBG amikor eleve ő az úr ott....?? :confused::eek:
Olyan prekoncepcióid vannak, hogy agyleolvadást kapok.

Szerinted mi adta volt az F-t SOJ kapacitását? EF-111A nem állomásozott permanenesn olaszban és asszem spanyolban sem.... A hordozón meg voltak EA-6B-k. Mi és ki elől kellett volna elfutnia az ottani CBG-nek...?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 407
86 529
113
De mi a péklapátért akarná elhegyni az Adriát a CBG amikor eleve ő az úr ott....?? :confused::eek:
Olyan prekoncepcióid vannak, hogy agyleolvadást kapok.

Szerinted mi adta volt az F-t SOJ kapacitását? EF-111A nem állomásozott permanenesn olaszban és asszem spanyolban sem.... A hordozón meg voltak EA-6B-k. Mi és ki elől kellett volna elfutnia az ottani CBG-nek...?

Még egyszer leídom,ha eszkalódott volna a konfliktus.Abban az esetben biztosan nem maradt volna ott.

M

molnibalage

Guest
Még egyszer leídom,ha eszkalódott volna a konfliktus.Abban az esetben biztosan nem maradt volna ott.
Mégegyszer megkérdezem, hogy a Földközi-tengeri flotta hová a búbánata hajózott volna....?
Ez kb. annyira logikus, mintha azt mondod, hogy eszkalálódás esetén az NDK-ban levő szovjet hadsereg(ek) elvonul(nak) Kazahsztánba?

MIÉRT TENNÉK EZT...?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 407
86 529
113
Mégegyszer megkérdezem, hogy a Földközi-tengeri flotta hová a búbánata hajózott volna....?
Ez kb. annyira logikus, mintha azt mondod, hogy eszkalálódás esetén az NDK-ban levő szovjet hadsereg(ek) elvonul(nak) Kazahsztánba?

MIÉRT TENNÉK EZT...?

Az Adriáról beszélünk ami egy pocsoja és tökéletesen ellenőrizhető az olaszoktól.Nem a Földközi-tengeren való jelenléttel van a baj

M

molnibalage

Guest
Az Adriáról beszélünk ami egy pocsoja és tökéletesen ellenőrizhető az olaszoktól.Nem a Földközi-tengeren való jelenléttel van a baj
Az Adriára kvázi csak az AF alatt hajóztak be. A Líbia elleni ügyködést nézzed meg, hogy honnan tolták...

T

Törölt tag

Guest
Ezen tán látszik, hogy a szovjetek feltételezése szerint, hol lett volna a US NAVY balhé esetén...
... és hogy mit terveztek bevetni ellene.
p8zfx5v2w2ttw0hlba18.jpg

M

molnibalage

Guest
Ezen tán látszik, hogy a szovjetek feltételezése szerint, hol lett volna a US NAVY balhé esetén...
... és hogy mit terveztek bevetni ellene.
p8zfx5v2w2ttw0hlba18.jpg
Éreztem tarkómon tekinteted, hogy ez a kép fog jönni. :)
(Persze én már ismerem, ezért mondtam azt, amit.)

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 945
86 519
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 513
52 674
113

Az nem fél hülye, hanem simán egy a sok keményvonalas amerikai tábornok közül, akikett arra készítettek fel egész életükben, hogy megvívja és megnyerje Amerikának A döntő háborút. A legnagyobb gondom ezzel mostanában csak annyi, hogy Trumpot ilyenek kezdik el körbevenni, és ezek súgnak a fülére.