Én jól tudom, hogy bonyolultak az okok, de hogy nem a lebomló üzemanyag van a háttérben az elég valószínű. Akkor tárolni sem lehetne hsszú távon, mert a garázsban megrohadna az egész.
Az elektrónika nagy része nagyságrendekkel több terhelést megbír, mint a rakéta többi eleme. Ha belegondolsz, hogy az Excalibur lövedékekben GPS-vevő, elektrónika és irányító mechanika van, annál sokkal sokkal kisebb erőhatások érnek egy rakétát még a kilövés pillanatában is. Én amire gondolok, hogy a szerkezeti felépítésre gyengébbre van készítve, mint a nyugati rakétáké, hogy ezzel némi súlyt takarítsanak meg. És valamiért elégségesnek ítélték meg a 20-30 repült órát és leszállást. Lehet ha azután ellövik gyakorlaton, vagy általában csak gyakorlórakétákat használnak az eredetiek helyett. Háborúban meg úgyis csak egy órára kell tartós legyen.
Szia joker
Nem véletlen, hogy orosz gépet éles rakétákkal évtizedek óta csak készültségben láthatsz, ők is tudják, amit ma már sokan, mármint hogy a rakétáik rövid élettartamúak. Így vannak tervezve és gyártva, és így van tervezve a felhasználásuk, üzemeltetésük is. Csak az a probléma, hogy igazából még a tárolási élettartamuk is rövid, meg az üzembiztonságuk se világbajnok. Ilyen a termék, ha a gyártó nincs versenyre kényszerítve.
ML