M 

molnibalage
Guest
Semmi köze az ARH vagy RPK-nak, mindig van min. RCS. Pont.Most direkt rákerestem, a Nyeva M-nél a V600P rakétával 0.5 nm a minimum RCS. V601P esetén 0.3 nm.
Thor M2 esetén 0.05 nm RCS a minimum. Pancir S1 esetén 0.03 nm RCS.
Szerintem a titok nyitja az lehet, hogy ezek nem ARH-s hanem RPK rakétás rendszerek.
Egész egyszerűen minél nagyobb a HMZ, annál nagyobb az RCS annak a szélén, mert az isten sem tud olyan radart csinálni, ami 200 km távolságban is követ 0,05 m2 RCS célt. Vagyis de, csak akkora lesz a végén a radar, mint a Földgolyó átmérője
A Tor (és nem Thor) esetén ezek a kis RCS-ek nem a HMZ szélén értendőek, hanem ez már a rakéta min. HMZ közelében levő RCS értékek ARM és CM-ek ellen. Nézd meg a linkelt diagramot. Ha 7-8 km-re észleli ezeket, mire lemegy az IFF, track és indítás lesznek 4-5 km-re, és akkor indítás, találkozás úgy 3 km-nél.
Mivel néhány km-nél kisebb távolságra levő cél ellen nem indíthat a rakéta min HMZ-nél levő RCS a minimuma.
Az ARH-s rendszernél az előny az, hogy lehetne dm vagy akár méteres radar is, az elég pontos az ARH végfázishoz. De attól az is X km távolságig Y RCS-t tud.
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem....És akkor ezek szerint ARH esetén nincs, minimum RCS érték, csak távolság függvénye minden.

Ilyenkor érzem azt, hogy hiábavaló minden, amit eddig írtam.