Orosz levegő-levegő rakéták

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Rotten878

Active Member
2018. november 21.
211
183
43
Jó kérdés. Szerintem az exportváltozatú RVV-AE, amely kisebb hatótávú mint az orosz légierő által használt R-77-1.

Remélhetőleg majd valaki meg szakérti nekünk! :)
Mindazonáltal miközben nyilván nem ad egyenlő esélyeket ez sem, már csak a platform (szír Fulcromok avionikai elavultsága) miatt sem, de legalább nagyobb esélyű önvédelemre ad lehetőséget.

Mennyi 29 lehet még repképes? Törököknél F16? Jobb lenne gyorsan megállapodni Assadnak, szerintem... A számok nem hazudnak sajnos.

Nem sok, de abból kiindulva hogy kapnak hozzá egy fokkal modernebb rakétákat én élek a gyanúperrel, hogy érkezett oda segítség a reptetésükhöz is.
Ettől függetlenül persze nem fognak 1:1-ben nekimenni a török Falconoknak.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 618
6 117
113
R-77 rakétákat kaptak a szírek a MiG-29 gépeikhez válaszul az idlibi török agresszióra.

r-77-e-2.jpg
.
.
Ez valami blöff lesz.... Elöször is a kepen szerintem nem MiG-29 van hanem valami Szuhoj verzio, lasd lefele a potvezersik hatul.
.
De oke felpakolnak gyorsan ilyen raketat MiG-29-re, de a szir gep(ek) egyaltalan alkalmasak az R-77 kezelesere? Es a megmaradt pilotaik?

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 428
52 352
113
Vegyük azt hogy lesz szír 29-es R77 el. Mennyi, 5 vagy 8 db repképes belőlük? Mi értelme lenne púposkodniuk egy 200+ gépes flottával? Nem látom át...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 428
52 352
113
f-16 és amraam ellen nem kellene erőltetni azt a 29-est az r77-tel se
talán van ennyi eszük
ha viszont megjelenik egy nagy török drón és valamiért fentről kellene leszedni de úgy hogy az a mig ne repüljön be az amraamok hatósugarába tehát viszonylag távolról akkor arra pont jó lehet
Teljesen jó lehet az F-16 Amraam ellen akár a Mig-29 és R-77 kombó, csak nem úgy hogy az előbbiből a törököknek van kb. 250 db-os flotta, Szír Mig-29 meg szerintem már ami repképes állapotban van néhány darab van csak, összesen. ÉRTELMETLEN emelni őket a törökök légierőre.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 828
86 102
113
Kb 3 éve 30 MiG-29A/UB/SzM gépük volt.Voltak veszteségeik. Tudtommal 9 gépet modernizáltak az oroszok SzM(T) szintre Zsuk-M radarral, integrálták hozzá az R-77 és KAB-500-at.

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
274
1 599
93
.
.
Ez valami blöff lesz.... Elöször is a kepen szerintem nem MiG-29 van hanem valami Szuhoj verzio, lasd lefele a potvezersik hatul.
.
De oke felpakolnak gyorsan ilyen raketat MiG-29-re, de a szir gep(ek) egyaltalan alkalmasak az R-77 kezelesere? Es a megmaradt pilotaik?
Ez szerintem sem MiG-29. Ez alul a törzsön is visz légiharc rakétát, márpedig olyat én Míg-29-nél még nem láttam. Inkább valami Su-24 vagy Míg-25 lesz.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 828
86 102
113
.
.
.

Nem a kép a lényeg, hanem a hír , a kép csak illusztráció. A cikk a FB oldalon olvasható.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 428
52 352
113
Kb 3 éve 30 MiG-29A/UB/SzM gépük volt.Voltak veszteségeik. Tudtommal 9 gépet modernizáltak az oroszok SzM(T) szintre Zsuk-M radarral, integrálták hozzá az R-77 és KAB-500-at.
Szóval akkor optimális esetben lehet 9 ilyen gépük, 100% hadrafoghatósággal, szemben a törökök többszáz F16-ával szemben...

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 862
67 465
113
Aki ennyiből nem ismer fel egy indiai Szu-30MKI-t az... nem ismer fel egy indiai Szu-30MKI-t.
Én felsimerem, de én mindent felismerek.
Én eleve saját magam példaképe vagyok. Ennyit rólam. :)

A szír R-77-esekről meg itt van egy pár képi és videó információ:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

2lk1Yp28a_gjVwgamUC370OZSCqL6Iy6MDyteEwSIWI.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 828
86 102
113
Eredeti orosz cikk

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: gacsat

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 418
58 684
113
Szóval akkor optimális esetben lehet 9 ilyen gépük, 100% hadrafoghatósággal, szemben a törökök többszáz F16-ával szemben...

Mit rinyáltok azok on az f16-okon?
Arra van a légvédelem, S300-ak, meg a Szírek régi cuccaik, amivel leszedtek már 1 izraeli f16-ot, ugyanazon géppár másik tagját meg megrongálták, valami 70's Szovjet holmival.
Nem a törököket akarják megtámadni, hanem ha 1-1 túl közel jonne, akkor ne áljanak ott letolt gatyával.
Nem a pár 29-es miatt nem repulnek be a törökök Szír légtérbe,ahogy a zsidók sem.

• Tetszik
Reactions: Rotten878

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 862
67 465
113
Ha egy kicsit nyújtanának a rakettán, talán az alakényezője is jobb lenne, bár gondolom, nélkülem is tudják, hogy mit csinálnak. Lehet, hogy így viszont jobban elviseli a terheléseket.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 488
61 692
113
boki

Ha jól értem IR képalkotó. Ez csak prototípus vagy sorozat gyártott termék már? :)