Szvsz egy költséghatékony és technikailag is jó megoldás ! Ha csak a legyártott mennyiség 1/10-t alakítják át is komoly eredmény főleg mostanság amikor a drónok elleni occóbb megoldásokat keresik !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kérdés mennyit spórolnak így.... A rakétából 50E darabot gyártották(1983-tól), amiből jelentős mennyiségü még raktáron van. Ezek üzemidejét hosszabbítják meg nagyjavítással és modernizációval.
Kérdés mennyit spórolnak így...
A több évtizede raktáron lévő rakéták hajtóművét és harci részét tutira ki kell dobni, cserélik az érzékelőt és - ha jól láttam a videón - az elektronikát.
Mi marad? A rakéta test meg a kormányzás.
Az szerintem nem több mint a rakéta össz klts.ének 10%-a...
A bányákban használt ANDO, TNT, ... stb robbanóanyagok teljesen másképp viselkednek, mint a jóval brizánsabb katonai típusok. Az ammonium-nitrát/dízel olaj keveréket egy sima talicskában is össze lehet mixelni, a TNT esetében arra azért illik ügyelni, hogy se a tűző napon, se nedves helyen ne tárolják, ahogy a Danubitot és társait is. De kb ennyi.
A légiharc rakéták esetében viszont mind a harci részre, mind a hajtóműre jóval szigorúbbak az előírások, mint a bányaiparban használt társaikéra.
Ez utóbbiak ugyanis nem kell, hogy kibírjanak +50/-50 Celsius fokot, akár pártízperces külünbséggel, fel- és leszállásokat, vibrációt, mindenféle manőverek terheléseit.
A légiharc rakéták üzem- és robbanóanyagai se mindent bíró csodaszerek, ezért a speciális összetételen és a különleges tárolási módon túl az élettartamukat is jóval rövidebb üzemórára szavatolják csak.
50 ezer? Ez nekem erős túlzásnak tűnik... Mintha egy nullával több lenne.... A rakétából 50E darabot gyártották(1983-tól), amiből jelentős mennyiségü még raktáron van. Ezek üzemidejét hosszabbítják meg nagyjavítással és modernizációval.
50 ezer? Ez nekem erős túlzásnak tűnik... Mintha egy nullával több lenne...
Az MLD-n kívül egyetlen 23-as változaton sem volt R-73...A szovjetek a saját hatalmas légierejükre és a VSZ légierejénei is termeltek.No meg gondolj bele abba is,hogy a rengeteg gyenge gép nagyon kevés rakétát vitt volna vissza mert lezuhantak volna rakétástól együtt.Egy MIG-23 elvitt 4db R-73-ast,no de menni esélye is lett volna teszem azt a 80-as évek közepén a NATO igen jelentős számú AIM-7 kompatibilis gépével szemben?Vagy akárcsak az F-16-osokkal szemben is még úgy is,hogy nem volt(vagy már volt???)integrálva az AIM-7?
Ha csak minden huszadik talál (és süllyed), már az is szép szám lett volna.
Na persze, ha győzték volna hordozó platformmal...
Tényleg; a Szovjetunió nagyságrendileg egyszerre mennyi R-73-at bevetni képes platformot tartott hadrendben? (mínusz ugye a "pillanatnyilag" nem bevethető darabszám)
A 80-as évek közepén pl. német légtérben nem sok AIM-7-el találkoztak volna. Az USAF F-15-ösei és a kanadai Hornetek használták volna első körben. Az akkori F-16 nem volt rá képes és ha jól tudom akkor még az F-4F sem.A szovjetek a saját hatalmas légierejükre és a VSZ légierejénei is termeltek.No meg gondolj bele abba is,hogy a rengeteg gyenge gép nagyon kevés rakétát vitt volna vissza mert lezuhantak volna rakétástól együtt.Egy MIG-23 elvitt 4db R-73-ast,no de menni esélye is lett volna teszem azt a 80-as évek közepén a NATO igen jelentős számú AIM-7 kompatibilis gépével szemben?Vagy akárcsak az F-16-osokkal szemben is még úgy is,hogy nem volt(vagy már volt???)integrálva az AIM-7?
A többi NATO állam F-4-esei nem tudták használni a Sparrow-t?A 80-as évek közepén pl. német légtérben nem sok AIM-7-el találkoztak volna. Az USAF F-15-ösei és a kanadai Hornetek használták volna első körben. Az akkori F-16 nem volt rá képes és ha jól tudom akkor még az F-4F sem.
Az pont elég gép lett volna.A 80-as évek közepén pl. német légtérben nem sok AIM-7-el találkoztak volna. Az USAF F-15-ösei és a kanadai Hornetek használták volna első körben. Az akkori F-16 nem volt rá képes és ha jól tudom akkor még az F-4F sem.
A többi NATO állam F-4-esei nem tudták használni a Sparrow-t?
Az pont elég gép lett volna.
- Meg, ha arra jár az angol Tornado ADV a 80-as évek végén (?), Skyflash = AIM-7E-2 ráncfellvarva
- Az F-104 ASA-n is volt AIM-7.
Milyen más európai F-4-es volt törökön és a görögön kívül? A német F-4F. A görög és török gépeken volt.
Az ADV változat jó messze volt a fronttól (hazai légvédelem 2 bázison). Az F-104 ASA sem a fő csapásban van. Ugye német légteret írtam.Az pont elég gép lett volna.
- Meg, ha arra jár az angol Tornado ADV a 80-as évek végén (?), Skyflash = AIM-7E-2 ráncfellvarva
- Az F-104 ASA-n is volt AIM-7.
Milyen más európai F-4-es volt törökön és a görögön kívül? A német F-4F. A görög és török gépeken volt.
Az ADV változat jó messze volt a fronttól (hazai légvédelem 2 bázison). Az F-104 ASA sem a fő csapásban van. Ugye német légteret írtam.
A 80-as évek közepéről volt szó előbb nem? Az akkori görög vagy török légierő gépeinek hány %-a volt képes AIM-7 indításra? A-7H, F-5A,F-104? Talán a görög Mirage F-1-ek és F-4E-k, a törököknél szintén kb az F-4E.A török meg a görög,volt nekik egy halom.
Egy MIG-23 elvitt 4db R-73-ast
Próbáld megértelmezni amit írtam először. Talán a Wildenrathban állomásozó 2 század RAF FGR.2 kimaradt. De az NSZK-NDK területén nem volt elmaradva a VSZ BVR képességben.A többi NATO állam F-4-esei nem tudták használni a Sparrow-t?