Nem, nem értem Roni-t! A világon nagyon sokan fejlesztenek, amikből nem lesz rendszeresített eszköz. Nagyon sokan még arra sem képesek, hogy egyáltalán fejlesszenek. Soroljam, hogy a világon mennyi prototípus, demonstrátor létezik, nem csak Oroszországban? Nem az észt kell osztani, hozzáértés nélkül, hanem esetleg tájékozódni, hogy mi, miért történik, vagy nem történik. A cégek azért vannak, hogy fejlesszenek, eladjanak, megfeleljenek az elvárásoknak, a hadseregek pedig azért, hogy válasszanak belőlük, már ha a politika vezetés ad rá pénzt.
Valakik fejlesztenek, rendszeresítenek, növelik a harcértéket, képességeket, valakik meg leépítenek képességeket, csökkentik a harcértéket. Soroljam, hogy ki, hova tartozik. Én csak azt látom, hogy pl. az orosz cégeknek van képessége fejleszteni, a hadsereg meg jól, vagy rosszul átgondoltan rendszeresít belőlük.
Nekem nincs TV-m (sok ismerősömmel együtt) nagyon sok emberrel ellentétben, de nem azért, mert nem tudnék venni, hanem mert nincs rá szükségem!
A TGP-ről meg szakadjunk már le. T-14 mikor lesz rendszerben? Ki tudja? Volt a Leopard-3, az hol van, rendszeresítve? Leopard-A7, mint ránc felvarrot A6, mennyi van belőle?
Ebből az ukrajnai balhéból meg én nem vonnék le messze menő következtetéseket a képességeket illetően, mit, mikor, hol, hogyan vetnek be.
Az ukrán hadsereg egy eléggé feltuningolt haderő, NATO segítséggel, támogatással, képességekkel, de elbaszott politikai vezetéssel, kényszer pályán mozgatva. Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy melyik európai ország hadserege, mit ért volna el ellene?