Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, én is pont erre akartam utalni a kapcával kapcsolatban.Amúgy nem tudom mit csodálkoznak itt páran, hogy az orosz bakák saját pènzből egészítik ki a felszerelésüket (a mozgósítottakra meg hatványozottan igaz). Ma már ott sem kötelezik annyira a katonákat a rendszeresített cuccok használatára ha megfelel bizonyos követelményeknek és nem a felszerelés központi darabjáról van szó, az oroszoknál elég masszív kiegészítőket gyártó háttéripar alakult ki ami a rendszeresítettel megegyező színben de akár jobb minőségben mint amit az àllam ad. Ezek a boltok százon pörögnek mióta a konfliktus tart és mindenki vesz mindent hogy javítsa a helyzetét ha megreheti.
A kapcarongyos meg azért fura nekem, mert az oroszoknál is zokni a rendszeresített felszerelés, és konkrétan nem tudom elképzelni, hogy ha bevonul a mozgósított bakec, ne vinne magával zoknit vagy ha igen köteleznék a kapcára főleg mivel ki van feszìtve a logisztika örülnek ha visz a paraszt magának cuccot és nem nekik kell keríteni bizonyos keretek közt.
A kapca a csizmàs időkben volt hasznos. Különösen, amikor nem feltétlenűl a megfelelő nagyságot kapták a katonák. Akkoriban még nem volt mindenféle zokni, harisnya elterjedt és egykettőre ki is lukadtak. Bakancsban a jelenlegi körűlmények közt, ahol zokni stb olcsón elèrhető, már nem célszerű.Amúgy nem tudom mit csodálkoznak itt páran, hogy az orosz bakák saját pènzből egészítik ki a felszerelésüket (a mozgósítottakra meg hatványozottan igaz). Ma már ott sem kötelezik annyira a katonákat a rendszeresített cuccok használatára ha megfelel bizonyos követelményeknek és nem a felszerelés központi darabjáról van szó, az oroszoknál elég masszív kiegészítőket gyártó háttéripar alakult ki ami a rendszeresítettel megegyező színben de akár jobb minőségben mint amit az àllam ad. Ezek a boltok százon pörögnek mióta a konfliktus tart és mindenki vesz mindent hogy javítsa a helyzetét ha megreheti.
A kapcarongyos meg azért fura nekem, mert az oroszoknál is zokni a rendszeresített felszerelés, és konkrétan nem tudom elképzelni, hogy ha bevonul a mozgósított bakec, ne vinne magával zoknit vagy ha igen köteleznék a kapcára főleg mivel ki van feszìtve a logisztika örülnek ha visz a paraszt magának cuccot és nem nekik kell keríteni bizonyos keretek közt.
Erről olvastam egy cikket a Yandexen.A kapcarongyos meg azért fura nekem, mert az oroszoknál is zokni a rendszeresített felszerelés, és konkrétan nem tudom elképzelni, hogy ha bevonul a mozgósított bakec, ne vinne magával zoknit vagy ha igen köteleznék a kapcára főleg mivel ki van feszìtve a logisztika örülnek ha visz a paraszt magának cuccot és nem nekik kell keríteni bizonyos keretek közt.
És ezt ha van mondjuk 5 pár zoknid amit szárítasz meg cserélsz nem biztosítja?Erről olvastam egy cikket a Yandexen.
A lényeg az, hogy a kapca újrafelhasználható.
Ha hordtad egy napon, akkor a másik napon azt a részét tekered a lábfejedre, ami a lábszáradnál volt, így a lábfejedet betakaró rész tud szellőzni.
Ha csapadékos időszak van, akkor megelőzi a lövészárok-láb kialakulását (ami amputációban végződhet).
Hagyjuk a komfortot a hanyatló nyugat ópiumának!És ezt ha van mondjuk 5 pár zoknid amit szárítasz meg cserélsz nem biztosítja?
Nem veszed észre (vagy nem akarod), hogy most nem Kelet, meg Nyugat "ópiumáról" beszélünk, hanem a zokni vs. kapca előnyeiről, meg hátrányairól?Hagyjuk a komfortot a hanyatló nyugat ópiumának!
Tőled is idegen az irónia.Nem veszed észre (vagy nem akarod), hogy most nem Kelet, meg Nyugat "ópiumáról" beszélünk, hanem a zokni vs. kapca előnyeiről, meg hátrányairól?
Én is, meg mindenki más (szerintem) zokni párti, (a buta, elmaradott oroszok is), de amikor (talán nem lesz részed benne, bizakodjál) mondjuk egy hónapja a lövészárokban rohadsz koszosan, piszkosan, a fehérneműid (trikó, gatya, zokni) elfogynak és nem tudod cserélni (mert mondjuk a logisztikát szétlőtték), akkor gondolj majd ezekre a beszélgetésekre vissza. Bármi megeshet katonáéknál, meg NATO-éknál is.
Majd emlékezzél arra a fotóra az ukrán kiskatonánál, ahol elfagyott a lába. Pár napja volt fönt az ukrán topicban. Az a katona már b&szhatja a beígért kanadai meleg ruházati segélyt. Különben valószínűleg nem magyar, hanem általában kínai zoknikat vásárolsz Te is.
Hol fogod te azt megszárítani a hidegben és az esőben a löveszárokban, labszárig erő vízben?És ezt ha van mondjuk 5 pár zoknid amit szárítasz meg cserélsz nem biztosítja?
Lábszárig érő vìzben a kapca, hogy szárad meg?Hol fogod te azt megszárítani a hidegben és az esőben a löveszárokban, labszárig erő vízben?
És ha a kistársaid is mind kirakják szárítani a zoknijaikat, abból szerinted mi lesz?
Ugyanott ahol a kapcarongyot.Hol fogod te azt megszárítani a hidegben és az esőben a löveszárokban, labszárig erő vízben?
És ha a kistársaid is mind kirakják szárítani a zoknijaikat, abból szerinted mi lesz?
Sajnos nem ez a helyzet. A csizmával vonták ki valamikor 2008 után nem sokkal.Lábszárig érő vìzben a kapca, hogy szárad meg?
Az oroszoknál nincs rendszerben kapca idestova majdnem 40 éve, nem tudom miért hajtjàtok ezt...