1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Neked lehet megfelelne ez ma is, de a finneknek, észteknek, letteknek, litvánoknak, lengyeleknek, fehéroroszoknak, ukránoknak, románoknak, grúzoknak, örményeknek, azerieknek, kazahoknak, üzbégeknek, türkméneknek, tádzsikoknak nem felelne meg.

  Te érted azt, hogy nekik miért nem felelne meg, vagy úgy véled nekik is ugyanúgy megfelelne mint neked?
   
  Bleroka and ladagrant like this.
 2. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Kedves Littlejohn,
  Ne tévesszen össze ez az ideológiai buborék ami ezen a fórumon fellelhető. Itt lehet ti vagytok hangosabbak, de a való életben a honfitársaink túlnyomó többségben elutasítják az orosz világ visszatérését.
  Az inkább megbotránkozást keltő, hogy az egész itteni munkásőrség testületileg nekiugrik mindazoknak akik egy kicsit merészebb álláspontot képviselnek a Putyini politika megítélésében.
   
 3. Szépen keveritek a fogalmakat, egyebek mellet ta nacionalizmust és a sovinizmust.
   
  BiancoGasto likes this.
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ha bokinak ma is megfelelne az Orosz Birodalom az 1916-os határaival az nacionalizmus vagy sovinizmus?
   
 5. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Az szadizmus.
   
  gacsat likes this.
 6. megazez

  megazez Well-Known Member

  Gyenge realizmus esetleg erős optimizmus.
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Mit nem értesz? Ha nincs Lenin,Trockij meg a NOSZF akkor lehet maradt volna minden a régi, bele értve a határokat is. Oroszok ellentétben másokkal nem irtották ki az őslakosokat. Azért is maradt fenn a mai napig több mint 120 nemzet és nemzetiség. Általad felsorolt országok 2/3-a soha nem létezett önállő államként(országként)
   
 8. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Mondjuk ezek fele ma is orosz többé-kevésbé csatlósállam, és van amelyiknek látszólag meg is felel. A végén felsoroltaknál az alternatíva az valamiféle iszlám állam lenne, aminek persze nyilván lenne támogatottsága a lakosság egy részénél. Az örmények meg éppenséggel örülnek, hogy Oo. persze érdekből megmentette eddig a "határon túli" testvéreiket attól, hogy az azeriek lemészárolják őket.

  Egyébként személy szerint úgy vélem, ha nincs vagy nem úgy alakul az I. vh és nem jutnak hatalomra a bolsevikok, akkor az orosz birodalom nagy része (mondjuk Lengyelország nem) egyben marad egy többé-kevésbé demokratikus államban. Nem volt akkora nemzettudat akkor pl. az ukrán népben, ezt csak a későbbi események alakították ki. Persze ugyanez elmondható az OMM-ről is , sajna.
  A "lenini nemzetiségi politika" volt a birodalom egyik sírásója, a bolsevikok kreálták gyakorlatilag a nemzetiségek felét, hozták létre azok értelmiségét, néha még az írásbeliségét is, persze később visszafordult, és erőltették az orosz nyelvet ahol tudták, de a szellem már kiszabadult a palackból. Ők húzták meg a belső határokat sokszor politikai megfontolásokból, pl. Ukrajnához és Kazahsztánhoz olyan területeket csatolva, amik gyakorlatilag oroszok voltak évszázadok óta.
   
  fishbed, sidewinder12 and boki like this.
 9. megazez

  megazez Well-Known Member

  Volt már?
  Az orosz harcirepülőgép-gyártás egységesítése érdekében összevonják a MiG és a Szuhoj vállalatot a Védelemi Ipari Komplexumon belül - közölte csütörtökön a fejlett technológia exportjára szakosodott Rosztyeh orosz állami vállalat sajtószolgálata.
  https://kuruc.info/r/4/208017/
   
  ghostrider and gacsat like this.
 10. boki

  boki Well-Known Member

  Ez egy fontos dolog és kiindulópont a dolgok megértéséhez. Az évek során sokszor írtam erről. Orosz, ukrán, belorusz egy nép, a bolsevikok kreáltak belőlük nemzetiséget, hogy szétverjék az orosz egységet.

  Aztán meg jönnek a SZK emberek, akik szerint a SZU egyenlő Oo-al. :)
   
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Orosz légierő topikban van róla bővebben.
   
 12. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Akkor hogyan tilthatták be a cári Oroszországban az ukrán nyelvet, ha őket csak később találták ki a bolsevikek?

  Megint csak a hazugságok és a történelem átírása, hát csodálkozol, hogy rajtatok kívül senki nem kívánja vissza a birodalmatokat?
   
 13. emel

  emel Well-Known Member

  Kérlek idézz már innen néhány hozzászólást, amiben bárki az orosz/szovjet világrend visszatérését kívánta volna Magyarországnak!
   
 14. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Mert ha az Orosz Birodalom romjain létrehozol egy új államot akkor a tajga vagy a sztyeppe közepére rakod a fővárost és az eszperantót teszed meg hivatalos nyelvnek. Kit érdekel,hogy Szentpétervár és Moszkva voltak a legnagyobb városok és a lakosság túlnyomó többsége vagy orosz etnikumú volt, vagy oroszul beszélt.
   
  fip7, fishbed, Rotten878 and 2 others like this.
 15. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Ez igy van ahogy irod. Oroszok hoztak letre.
   
 16. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Na ezért kell újra létrehozni a Szovjetuniót. Te az oroszokat jobban gyűlölöd, mint a szovjeteket. A szovjeteket ugyanis sohasem emlegeted.
   
  fishbed likes this.
 17. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Már bocsánat, de létezik olyan nép, hogy szovjet?

  Meg akkor döntsétek már el, hogy mi a központi álláspont!
  Egyszer arról van szó, hogy senki nem akarja újra létrehozni a Szovjetúniót, utána meg jössz ezzel, hogy létre kell hozni! (nem csak Te)
  Az oroszok nem akarják, aztán meg be lett linkelve a szervezkedő "mókusörs" ami állítólag igen széles bázisra épül. Ez így igen zavaros, de aki egy picit is észnél van, az nyilvánvalóan tudja, hogy ez van a háttérben. Lehet, hogy nem az lesz a neve, de a lényege ugyan az lesz. És senki ne gondolja, hogy Putyin bácsi addig nyugton marad, amíg életében a legközelebb nem kerül ehhez.
  Nagyon vicces, ahogy a visszavonulásáról találgatnak...:)
   
 18. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Itt van éppen @haubagoi hozzászólása kettővel fentebb.
  Ha a "Szovjetúniót" visszahozzák, akkor az gyakorlatilag a Kelet-Európai visszarendeződést jelenti. Mostanra NATO tagállamként nekünk meg intenzív fegyverkezést. Ami a jelenlegi társadalmi rendszerünknek annyira hiányzik, mint üveges tóthnak a hanyatesés.
  2% már a határokat feszegeti, de HH idők szintjét senki se akarja, mert akkor abba beledöglünk.
   
 19. emel

  emel Well-Known Member

  Magyarország sosem volt része a Szú.-nak, csak a Varsói Szerződésnek. Így ha az oroszok el is követnék a hülyeséget a Szú. újra megalakításával (ez az ő dolguk), őszintén remélem hogy nem lenne olyan magyar kormány amelyik újra meghívólevelet küldene nekik, balti, ukrán és lengyel meg pláne nem. Mivel ma már NATO-tag vagyunk, így a VSz.-be is elég problémás lenne újra belépnünk vagy újra hadat üzenni az USA-nak mint anno "okosaink" tették. A 2%-ot meg már így is megcéloztuk, annál többet meg még papíron se kötelező a NATO-ban fegyverkezésre költenünk. Egyenlőre EU-tag vagyunk, a törvényeink nagy részét Brüsszelhez igazítjuk, a magyar melósból az EU kedvéért csinál rabszolgát a politikai vezetésünk, szóval nyugi ... Szergejjel meg max üzletelünk míg nem kapunk jobb ajánlatokat a "baráti táborból" ... (bár arra szerintem még sokáig nagyon-nagyon türelmesen kell várakoznunk).
   
  vilmoci likes this.
 20. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Ezek szerint haubagoi egymaga képviseli a "hangosabb munkásőr testületet" itt a fórumon? Ő egymaga van többségben? Ő a buborék? o_O

  Felőlem úgy ítéled meg Putyint és a politikáját, ahogyan szeretnéd. Utálod. Kit érdekel, jogod van hozzá. De azért a tényeket vedd már figyelembe. És nehogy elkezdj nekem az "-isztánokról" regélni, mert azoknak nem sok köze van Európához. Márpedig abban csak egyet értünk, hogy Mo. Európában helyezkedik el. :)
   
  Fennek and sidewinder12 like this.

Ezen oldal megosztása