R
rejsz felügyelő
Guest
Így már beugrott.Fusil Lance Grenade
A Wasp-58 még használatban van?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Így már beugrott.Fusil Lance Grenade
Csak a Wikipédián szereztem róla tudomást épp az imént Nem találkoztam vele seholÍgy már beugrott.
A Wasp-58 még használatban van?
És mivel nincs lángvisszacsapódás,épületből is,vagy akármi kicsi fedezékböl egész rejtetten bevethető.Szerintem városi harcban nagyon is van helye.Igazad van de közelre jól jöhet ha nincs más. Pofonegyszerű a használata, kicsi könnyű és olcsó, kis távolságon okozhat bajt az elmennek. Az AC 58 ideális esetben átüthet 305mm homogén acélt az APAV 40 100mm t. Aztán beküldheted épületbe is vagy ajtón stb. Csodát nem kell várni tőle de a raj tűzerejét növeli.
Viszonylag lassan mozgó célt kis távolságról azért ellehet találni vele, főleg a mai korban ahol a járművek akkorák mint egy hegy
És mivel nincs lángvisszacsapódás,épületből is,vagy akármi kicsi fedezékböl egész rejtetten bevethető.Szerintem városi harcban nagyon is van helye.
Nem, dehogy. Ülve, állva, fekve akárhogyHogy lősz ki vele ablakból?Az ablak nagyon lekorlátozza ezt a fegyvert hisz úgy használod mint egy aknavetőt.
Nem, dehogy. Ülve, állva, fekve akárhogy
Rohadt nagyot üt az tény, sérülést is okozhat ha nem csinálod rendesen pl törött orrDe valyon mi a fenének üt vissza ekkorát? Tudtommal standard lőszerrel indítják ezeket.
Talán ezzel kevered, az LGI ez is a raj fegyverzetébe tartozikNa ezt nem tudtam.
Szerintem pedig néhány helyzetben igen hasznos plusz tűzerőt adhat. Kicsi, egyszerű, könnyű, olcsó tömegcikk és egy szupermodern ifvt is kicsinálhatsz fillérekbőlBelgák csináltak először lövedékcsapdás puskagránátot, le is másolta mindenki. Viszont elég kevés hadsereg erőlteti a használatukat. Ami érdekes, hogy gyakorlatilag minden modern gépkarabély csővége 22 milliméteresre van kiképezve, hogy adott esetben lehessen puskagránátot is kilőni, viszont szinte senki sem használja ki ezt a képességet.
Szerintem is és a sima repeszgránátokat is jóval messzebbre és pontosabban leget "dobni" velük, mint kézzel. Ok, hogy van cső alá szerelt gránátvető, de ha valamiért kiesik a dedikált gránátvetősöd, akkor nincs és kész. Ebben az esetben a raj minden tagja lehet "egy kicsit" gránátvetős.Szerintem pedig néhány helyzetben igen hasznos plusz tűzerőt adhat. Kicsi, egyszerű, könnyű, olcsó tömegcikk és egy szupermodern ifvt is kicsinálhatsz fillérekből
Gyanítom, hogy azért nincs elterjedve.Ez a puskagránát.
Mire gondolsz pontosan? Mert ha így nézzük akkor a kézi gránát is életveszélyesEz életveszélyes.
A puskagránátoknak általában spec indítótöltnye van. Ez a rákfenéje. Üríted, indítótöltényes tárat beteszed, van ahol el kell zárni a gázátömlöt, felteszed a gr-t célzol lősz, majd ismét ürítés tárcsere.Macerás, harcban sok a hibalehetőség. Itthon is voltak eredményes kísérletek lövedékcsapdával, de inkább kukázták az egészetDe valyon mi a fenének üt vissza ekkorát? Tudtommal standard lőszerrel indítják ezeket.
Mire gondolsz pontosan? Mert ha így nézzük akkor a kézi gránát is életveszélyes
A régieknél igen, de a belgák már a nyolcvanas évekre (talán hetvenes vége) kifejlesztettek egy olyan puskagránátot, amelnyek az aljába van egy golyófogó lemez. Azokat normál lőszerrel lehet indítani.A puskagránátoknak általában spec indítótöltnye van. Ez a rákfenéje. Üríted, indítótöltényes tárat beteszed, van ahol el kell zárni a gázátömlöt, felteszed a gr-t célzol lősz, majd ismét ürítés tárcsere.Macerás, harcban sok a hibalehetőség. Itthon is voltak eredményes kísérletek lövedékcsapdával, de inkább kukázták az egészet