Páncéltörő rakéták, páncéltörő gránátok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 975
15 899
113
Kriss-el folytatott beszélgetésünkből derült ki, hogy a netes ábrák hibásak az NLAW-ról.
Az EFP-s töltet jó helyen van ábrázolva az a top atack töltete.
De hagyományosan indítva nem azzal dolgozik!
Hanem bele rakták a CG valami kisebb HEAT-ját. Nah, hát az mai modern ERA-s tankok ellen pont kalap szart nem ér. Könnyebb járművek ellen tud hatékony lenni.
A lényeg, hogy nem az EFP-s főtöltettel dolgozik az NLAW hagyományos módon.
Szóval a berakott videóban, a 70milit átverte volna, ha èlesedik?

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 742
47 104
113
Be tud valaki rakni egy nlaw metszetet?
nlav-3.gif

A függőleges henger az orrában a lefelé néző EFP töltet. Ha ez a rakéta orral előre csapódik be a célba ahogy Direct-Attack módban tesz, akkor alig visz át valamit...Kivéve ha dudi lövi ki mert akkor mindent is átvisz! :p

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 033
64 046
113
nlav-3.gif

A függőleges henger az orrában a lefelé néző EFP töltet. Ha ez a rakéta orral előre csapódik be a célba ahogy Direct-Attack módban tesz, akkor alig visz át valamit...

Erre mondtam, hogy állítólag hibás a metszett, hiányzik róla az előre néző HEAT töltet.
Valószínűleg takarja a fekete kúp.

Szóval a berakott videóban, a 70milit átverte volna, ha èlesedik?

Át. Az más kérdés, hogy okozott-e volna bármilyen komolyabb kárt. Könnyen lehet, hogy semmi különöset.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 975
15 899
113
Erre mondtam, hogy állítólag hibás a metszett, hiányzik róla az előre néző HEAT töltet.

Át. Az más kérdés, hogy okozott-e volna bármilyen komolyabb kárt. Könnyen lehet, hogy semmi különöset.
Miből gondoljátok, hogy ott is van egy töltet?

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 742
47 104
113
Nincs ilyen!

Maga a SAAB írja, hogy nem páncélozott célok ellen jó csak Direct-attack módban!

Logikátlan is: minek tennél rá egy másik páncéltörő fejet???
Ha páncélozott a cél, akkor Top-Attack lövd ki és kész!

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 033
64 046
113
Miből gondoljátok, hogy ott is van egy töltet?

Én sokáig nem gondoltam, mert az összes hivatalos képről, és termék leírásból hiányzott ez az elem.
Aztán Kriss azt mondta, hogy van ott egy ilyen töltet. Ő honnan tudja, azt majd elmondja ő ha akarja.

• Tetszik
Reactions: endre

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 975
15 899
113
Nincs ilyen!

Maga a SAAB írja, hogy nem páncélozott célok ellen jó csak Direct-attack módban!

Logikátlan is: minek tennél rá egy másik páncéltörő fejet???
Ha páncélozott a cél, akkor Top-Attack lövd ki és kész!
Én sokáig nem gondoltam, mert az összes hivatalos képről, és termék leírásból hiányzott ez az elem.
Aztán Kriss azt mondta, hogy van ott egy ilyen töltet. Ő honnan tudja, azt majd elmondja ő ha akarja.
Minden tiszteletem krisss tudásáè de ez tènyleg több szempontból necces.

Ráadásul ha így lenne a Saab mièrt "titkolná"?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 296
88 168
113
nlav-3.gif

A függőleges henger az orrában a lefelé néző EFP töltet. Ha ez a rakéta orral előre csapódik be a célba ahogy Direct-Attack módban tesz, akkor alig visz át valamit...Kivéve ha dudi lövi ki mert akkor mindent is átvisz! :p
Látom nem lettél okosabb az elmúlt pár órában. És nem én mondom, hogy van meg egy töltet, hanem az aki volt katonaknak szóló NLAW előadason. És barmilyen hihetetlen Krisssnek 1000× több hitele van még a zöldleveli békák anyagcseréjét illetően is mint neked az 1+1=2-t illetően.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 975
15 899
113
Látom nem lettél okosabb az elmúlt pár órában.
Mi van? Menstruálsz? :rolleyes:
nem én mondom, hogy van meg egy töltet, hanem az aki volt katonaknak szóló NLAW előadason. És barmilyen hihetetlen Krisssnek 1000× több hitele van
Ez így van, mindazonáltal ő is tèvedhet, ahogy már itt az oldalon is tèvedett.
Ha ritkán is.

Ès benne volt annyi, hogy utánna elismerte.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: fishbed and Aladeen

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 033
64 046
113
Nézzük meg.
photo-2025-04-12-17-27-32.jpg

photo-2025-04-12-17-27-52.jpg

111.png

Én itt nem látom.
Szóval akkor részemről passz.
Marad az, hogy Kriss felfedi a titkot, hogy hol is van az a töltet amiről nekik beszélt a gyártó.
Ha meg nincs benne, akkor meg lényegében nem nagyon lehet páncél átütése ha vízszintesen csapódik be.
Szóval én várakozó állásponton vagyok.

• Tetszik

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 296
88 168
113
Mi van? Menstruálsz? :rolleyes:

Ez így van, mindazonáltal ő is tèvedhet, ahogy már itt az oldalon is tèvedett.
Ha ritkán is.

Ès benne volt annyi, hogy utánna elismerte.
Ő igen, de a SAAB-os szakemberek majdcsak tudják mit gyártottak. És nem véletlen van rajta az üzemmódkapcsoló sem. Ha nem lenne előremutató harci rész nem is kéne, hisz csak a becsapódás energiája pusztítana.

• Vicces