Pisztolyok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

D

danielblack

Guest
Egyébként ezen példákból is látszik, hogy puska, karabély lako
<blockquote rel="danielblack"><blockquote rel="joker">Lehetséges?
https://www.youtube.com/watch?v=vsMEwBt9wIA
Láttam videót, ahol egy magyar lövészoktató (talán a TEK-nél van) PA-63-mal 100 méterről és Glock 17-tel fejjel lefele tartva ugyanacsak 100 méterről eltalált egy felsőtest méretű célt, de ez annál sokkal messzebb van.
Mennyi az esése egy ilyen kategóriájú lövedéknek 300 méteren?

</blockquote>

Eléggé eltérnek az adatok, meg az adott méretű és típusú lőszerek között is elég nagy különbség lehet gyártónként és árkategóriánként. Fórumon pl a 9mm-esre 170 centi esést írnak 300 méteren, én megfuttattam egy ballisztikai programban és több mint 3,5 méter esést számolt nekem ki.
</blockquote>

Köszi a választ :) akkor nem pisztollyal megyünk csatába :D bár az a 100 méter sem rossz :D

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 452
86 650
113
100 méteren úgy kell célozni h a tár aljával legyen egy síkban a célpont mert kb annyit esik a lőszer. ;)

• Tetszik
Reactions: antigonosz

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 452
86 650
113
Ha komoly ha nem ez működik a saját szememmel láttam így leküzdeni álló alakot.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 593
62 199
113
Izraeli Jericho pisztoly család:
http://www.israel-weapon.com/files/brochure_2012/IWI_JERICHO_Pistols.pdf

Képesség növelő rendszer:
http://www.israel-weapon.com/files/brochure_2012/IWI_MEGA_GUN.pdf

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
Csomán Jánosra gondolsz és igen, egyik ismerősöm szolgálati P9M-el meglőtte 200 méteren a mellalakot 5-ből 2-szer.

Minden tiszteletem az övé, sosem gondoltam hogy 100m-nél messzebb még eljut és árt is valamit egy pisztolylőszer.
Igazából már 30m-ről sem lehet eltalálni nagyon semmit se, sokáig célozgatni is felesleges, inkább gyorsan kihúzni a tárat. Éles helyzetben sem lesz több ideje 1-2 másodpercnél egy járőrnek sem. Ha jól emlékszem csináltak egy tesztet valamikor a 80-as 90-es években. Egy kézilabda pálya túlsó végéről elindult futásban a pisztolyos személy felé egy illető, mire a pisztolyos előkotorta és tűzkésszé tette a fegyvert odaért. De ez még a bőr pisztolytáskás időszakban volt és talán a stressz helyzet is befigyelt. A különféle taktikai fegyveres oktatások sokat változtattak a kiképzésen azóta. Ha valakinek van hozzá kedve és gyakorolja gyakorlatilag 1-2 másodperc alatt tűzkésszé és célra tartva lehet a fegyver.
Azért a gyakorlat az nem olyan mint az olimpia mikor egy kézzel lőnek a sportlövők.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Évekkel ezelőtt az 5.11 katalógusában láttam olyan Glock tokot, hogy a hüvelykujjad alá pont egy gomb esik. Azt lenyomva a kezedbe ugrik a fegyver pont optimális erővel. Mivel a Glockot lehet csőre töltve hordani, így fél másodpercen belül tüzelhetsz.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 289
113
https://www.youtube.com/watch?v=PuAlnkCxPnw

Cool (na meg én amúgy is nagy Glock-barát vagyok, bár a Picatinny-sínt azért még hiányolom róluk...), de azért hüvelyvonóval csak megbízhatóbb. :D

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 165
32 409
113
PL-15
2_f3ba9999.jpg

20_bca0727b.jpg

3_581bd6a1.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 019
86 811
113
PL-15 hangtompítóval (Kalasnyikov konszern)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 883
32 331
113

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 883
32 331
113
Az előbbit nem ide akartam.

• Tetszik
Reactions: Luthero

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 883
32 331
113
Pisztoly elleni védekezés közelről.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Így készülnek a CZ pisztolyok tokjai: