Pisztolyok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 883
32 332
113
Heizer Defense egylövetű szebpisztoly 7,62x39-es lőszerrel.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113
Örült ez a fazon, lőne f@szom ilyen össze vissza olvadó fegyverrel, még ha müködik is. :eek:

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 883
32 332
113
Nagyon nincs ami történjen, legrosszabb esetben is ha annyira forró a cső, akkor az első lőszert ahogy beteszi elsül a fegyver és lehet ha az egész tárat kiüríti. Szét nincs ahogy vesse. Az újakban (gen 4) a rugóban az az irányító rúd már fémből van, de félautómatával amíg bírja az újjad a műanyagot sem valószínű, hogy leolvasztod. Az egyik magyarországi lőtérről ahol Glockokat használnak a srác azt írta amikor rákérdeztem a tartósságára, hogy egy új generációt amikor kihoznak a Glocknál, akkor két emberük 40,000 lövést ad le a fegyverrel 24 óra alatt és nem szabad baja legyen, az egyik lőszergyár 3-400k közötti (megvan a pontos szám, de nem akarom most előkeresni) lövést adott le egy Glockkal, mire meghibásodott, de csak a tárnál kellett volna kicseréljenek egy pár centes alkatrészt, hogy tovább menjen gond nélkül és vannak legendák egymillió + lövéses lőtéri Glockokról. Szóval elég jó konstrukció. Ami a Glock 17-essel (meg az ugyanolyan csak kisebb 19-essel) gond volt és szerintem most is az (a fos célzóján kívül) hogy a műanyag alsórésznek a kis tömege miatt nem túl nagy a tehetetlensége (és a 9mm-es sem egy túl erős lőszer), így ha úgy fogod meg mint egy 6 éves kislány vagy valaki akinek komoly izületi problémái vannak, akkor az első lövés után a sín nem tud hátracsúszni egészen, mert viszi a fegyvert megával és nem veti ki a régi lőszert / nem tölti be az újat. Ha normálisan megfogod vagy legalább félig normálisan, akkor nem lesz ilyen problémád. Az angolban a "limp wristing" erre a tökéletlen fegyverfogásra a szakkifejezés, lehet videókat kapni jútúbon róla, ahol megmutatják.

• Tetszik
Reactions: wolfram and fishbed

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 883
32 332
113
Itt arra gondolsz, hogy műanyagból van?
Nem, itt arra gondolok, hogy a Glock tulajdonosok (aki különösebben nem akar semmit alakítani rajta az is) első lépésként lecserélik a célzót, legalábbis a többség. Nekem nagy kedvencem a Glock 17-es tehát a műanyaggal semmi bajom, az idén volt alkalmam először életemben a kezembe fogni és lőni vele. A fegyver nagyon tetszett, kézreállt, de a célzója katasztrófa, nem tudtam vele rendesen eltalálni a táblát. Persze a gyakorlat hiánya is benne van, de még voltak mások velem egy Berettával meg egy CZ-vel és jobban lőttek, pedig nekik is új élmény volt az éles fegyver. Azoknak a célzója jobb volt, megnéztem, de már nem lőttem a másik kettővel.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 289
113
Nem, itt arra gondolok, hogy a Glock tulajdonosok (aki különösebben nem akar semmit alakítani rajta az is) első lépésként lecserélik a célzót, legalábbis a többség. Nekem nagy kedvencem a Glock 17-es tehát a műanyaggal semmi bajom, az idén volt alkalmam először életemben a kezembe fogni és lőni vele. A fegyver nagyon tetszett, kézreállt, de a célzója katasztrófa, nem tudtam vele rendesen eltalálni a táblát. Persze a gyakorlat hiánya is benne van, de még voltak mások velem egy Berettával meg egy CZ-vel és jobban lőttek, pedig nekik is új élmény volt az éles fegyver. Azoknak a célzója jobb volt, megnéztem, de már nem lőttem a másik kettővel.

Azt hittem, hogy amiatt, mert nagyon kopik a műanyagból lévő gyári célgömb-nézőke. Erre szokott panasz lenni. Szerencsére akár a gyártótól is lehet venni acélból készültet, de nem értem, hogy miért kell ezen a filléres alkatrészen garasoskodnia a Glocknak...
Amit viszont a célzásról írsz, az meglep. Glockkal még nem lőttem, de nekem képről tetszik a gyári irányzéka. Különösen a fehér vonalas nézőke, amit sokkal praktikusabbnak gondolok, mint a két ponttal ellátottakat, amilyeneket a legtöbb pisztolyra tesznek.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 883
32 332
113
Ki kell próbálni, lehet ha csak én lövök szarúl vagy lehet ha neked pont az jön be és jobban ráérzel. A másik két pisztolyt megnézve azoknak a célzói jobbnak tűntek nekem.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 289
113
Ki kell próbálni, lehet ha csak én lövök szarúl vagy lehet ha neked pont az jön be és jobban ráérzel. A másik két pisztolyt megnézve azoknak a célzói jobbnak tűntek nekem.

Jó ötlet, mindenképpen kipróbálom, ha lőtér közelébe jutok valamikor.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 862
4 289
113
  • Tetszik
Reactions: fip7 and beta

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 874
9 846
113
Nem dupla az, hanem a közepén van egy kiálló rész amit, ha nem nyomsz le, akkor nem engedi hátrahúzni. Elsütőbillentyű-biztosító.

https://us.glock.com/technology/safe-action

Ennyire tartani kéne az olyan balesetektől, hogy oldalról megtolva véletlenül meghúzzák a ravaszt? Engem amúgy kicsit zavarna, hogy ott van egy plusz kallantyú.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 883
32 332
113
Ennyire tartani kéne az olyan balesetektől, hogy oldalról megtolva véletlenül meghúzzák a ravaszt? Engem amúgy kicsit zavarna, hogy ott van egy plusz kallantyú.
Nincs más biztonsági pöcök a Glockon, csőre töltöd és a ravasz meghúzásával már küldheted is az áldást, ezért kell oda.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 140
4 998
113
Oldalról nem olyan könnyű azt meghúzni azt az előfeszített szerkezetet. Amúgy meg teljesen megszokható és praktikus.
A 18-asnak asszem van külső biztosítója is.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113
Nagyon szinpatikus ez a SIG P 320. .40 SW-ban tökéletes önvédelmi fegyver.

• Tetszik
Reactions: fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 452
86 655
113
Észre sem veszed,hogy ott van.Egyébként a safe action biztosítás 3 biztosításos rendszer mert az elsütőbillenytű biztosítás mellett van egy ütőszeg biztosító és egy leejtés elleni biztosítója is.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 883
32 332
113
Orosz (szovjet) ritkaság 5,45x18-as lőszerrel, ami átviszi a kevlár mellényt.

• Tetszik
Reactions: antigonosz

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113
Ez új
7.5x27 FK from Czech Republic

c93238d67f4f0994bcbbcc82c4a5ad9fc35a0ad5.jpg

f38bddefe3930173b6ad25d991583bf8d661a4af.jpg