Pisztolyok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Nem tudom errefele hogy van, de amerikában előszeretettel használják a rendvédelmisek a szétnyíló lövedékeket, mert sokkal nagyobb a megállító ereje és valószínűleg épületfalon is nehezebben megy át egy egyben maradó lövedékhez képest. Egyszerűen alkalmasabb erre a célra.
A hollow point nem expanzív. A késsel négyfelé osztott lövedék szét is szakad, amit a jenki rendőrök használnak az nem.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 884
32 336
113
A hollow point nem expanzív. A késsel négyfelé osztott lövedék szét is szakad, amit a jenki rendőrök használnak az nem.
Én nem látom a különséget, nem is hiszem, hogy van:
Erre írják, hogy HP
.38_Special_mushrooming_side_view.jpg

40SW.jpg

Erre meg hogy expanzív:
Expanding_bullet_after_firing.jpg

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 085
113
Vagy a rendőr a banditát...

Mit jelent a bandita?
Nem jogászkodom,de elvileg a rendvédelmi szervek az adott ország saját bűnözőit kell elfogják,ott elsődleges cél az elfogás,nem a megölés.Ha ugye háború,harci helyzet van,az jellemzően nem saját állampolgár csinálja,hanem idegen,de ott meg a Hágai egyezmények tiltják/tiltanák,igazából ennek a vadászoknál,meg a speciális erőknél lenne létjogosultsága,ahol cél az ölés.
Ocsmány egy dolog szerintem.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 884
32 336
113
Mit jelent a bandita?
Nem jogászkodom,de elvileg a rendvédelmi szervek az adott ország saját bűnözőit kell elfogják,ott elsődleges cél az elfogás,nem a megölés.Ha ugye háború,harci helyzet van,az jellemzően nem saját állampolgár csinálja,hanem idegen,de ott meg a Hágai egyezmények tiltják/tiltanák,igazából ennek a vadászoknál,meg a speciális erőknél lenne létjogosultsága,ahol cél az ölés.
Ocsmány egy dolog szerintem.
Elfogásnál legtöbbször nincs fegyverhasználat max előveszik, meg mutatják, az arc lenyugszik tőle, megbilincselik, aztán beviszik a céghez. Ha fegyveres az elkövető akkor meg ajánlott megölni vagy súlyosan megsebesíteni, főleg ha előzőleg használta is a fegyverét. Fogd fel úgy a lőszerkérdést, mint a könnygáz témát. Vegyifegyver kategória, háborúban nem használható, de 10 éve október magasságában Budapest utcáin is szívhattál belőle, vagy ha valami focidrukkeres vidámságba keveredtél. Ha már felhoztam a témát, azt nem értem hogy van a CS ami "civil" cucc és van a CR ami katonai, na de akkor miért létezik a CR ha úgyis tiltott?!

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 452
86 656
113

Ami nem esik szét az úgy működik,hogy a testben kinyílik de a hossztengely körüli forgás nem áll meg szóval mint egy propeller halad továb a testben.Tehát nem kell szétesnie ahhoz,hogy fájjon.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Láttam fel
Ami nem esik szét az úgy működik,hogy a testben kinyílik de a hossztengely körüli forgás nem áll meg szóval mint egy propeller halad továb a testben.Tehát nem kell szétesnie ahhoz,hogy fájjon.
Láttam felnégyelt végűt (nem emberben), hát az szétszakadt.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 452
86 656
113
Marha egyszerű ez.Ha teljesköpenyes lőszert használsz van esély,hogy ártatlanoknak is bajuk esik mert nem áll meg a lövedék az elkövetőben.Namármost ha választani lehet,hogy a bűnöző sérül csak meg de nagyon (az expanzív lőszer hatásától)vagy vagy teszem azt anyukád is megsérül meg a bűnöző is kicsit(mert teljes köpenyes lőszert használnak a rendőrök) akkor én az előbbit választom!

• Tetszik
Reactions: bel and fishbed

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nekem tetszene ha végre valahára a PA-63 lecserélnék. Mondjuk a Stryk-B re.

Remélem ismerik a mondást "nem zörög a haraszt".

20170120_135622-600x600.jpg

• Tetszik
Reactions: wolfram

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 086
12 963
113
Marha egyszerű ez.Ha teljesköpenyes lőszert használsz van esély,hogy ártatlanoknak is bajuk esik mert nem áll meg a lövedék az elkövetőben.Namármost ha választani lehet,hogy a bűnöző sérül csak meg de nagyon (az expanzív lőszer hatásától)vagy vagy teszem azt anyukád is megsérül meg a bűnöző is kicsit(mert teljes köpenyes lőszert használnak a rendőrök) akkor én az előbbit választom!

Hat ebbol a szempontbol igy igen, viszont ha mellemegy, na akkor az artatlanok igencsak megszivjak. Szoval ezzel csak azt akartam jelezni, hogy ketelu fegyver ez...

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 278
30 087
113
Hat ebbol a szempontbol igy igen, viszont ha mellemegy, na akkor az artatlanok igencsak megszivjak. Szoval ezzel csak azt akartam jelezni, hogy ketelu fegyver ez...

Megéri a kockázatot, ugyanis a teljesköppenyesnek a megállítóereje is csekély. Magyarán nagy az esélye, hogy tíz méternél kisebb távolságokból használva nem tudsz eleget belelőnyi a támadóba ahhoz, hogy megállítsad! Szar az, ha rohannak feléd baltával és te már a negyediket lövöd bele, de az csak jön töretlenül és ebből a szempontból lényegtelen, hogy eltalálod e a szívét, vagy sem, a szívlövés se állít meg azonnal, hiszen akkor is a keringés leállása fog megölni percben mérhető módon később, csak a fejlövés a biztos, de azt meg találd el, akárcsak tíz méterről is!

Nem szabad teljesköppenyest rendvédelemben lövészeten kívül használni, mert a rendvédelmi dolgozó veszélyeztetése.

• Tetszik
Reactions: bel

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113
Durva lőszer a 7.5mm FK . És egy tesz.
És a hozzátartózó fegyver arany árban.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113
Még egy videó az odabaszos 7,5FK ról.

• Tetszik
Reactions: endre

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113
Még egy megerősités , hogy milyen brutális a 7.5 Fk

• Tetszik
Reactions: fishbed

Telak2

Well-Known Member
2016. október 28.
1 096
1 216
113

Ezért kellene sokkal, de sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni a rendvédelmi szervek lőkiképzésére. Az nem elég, hogy tudja használni a fegyverét, a részeként kell hogy érezze. Szerintem maroklőfegyvrrel egy rendőrnek jobban kellene tudnia bánni mint egy pro katonának, ezzel drasztikusan lehetne csökkenteni az ártatlanok sérülési esélyét