Pisztolyok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 274
74 028
113
Sziasztok,

Latom, korabban felmerultek temakent a rendorsegi pisztoly loszerek is.
Errol irtam egy cikket Kaliber magazinba 4 eve.

Meg most is aktualis. :)

Ezt te írtad? Anno olvastam is, bár korábban is ismertem a történetet. Mindig érdekelt ez a sztori, Matix és Platt elég szépen odavágott az igazán balfaszkodó FBI-nak. Oksa, hogy a pár centi miatt lőszert cseréltek aztán, de azért valljuk be, főleg az igazi inkompetens hülyeség volt az FBI veszteségeinek a fő oka. A baszott nagyra nőtt egó, amihez védőmellény sem kell, meg az, hogy ezzel az egóval mentek neki felfegyverzett veterán terminátoroknak.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 019
4 954
113
Szia,

Igen. Szoktam neha irni a Kaliber magazinba 1-1 cikket (kb par evente egyet).
A belse.hu honlapomon jobb oldalon a "cikkek" alatt van kint 11 cikk, ezek kozul tobb eredetileg a Kaliberben jelent meg (de van par, ami csak az ujsagban jelent meg, a honlapomra valahogy nem kerult ki).

• Tetszik
Reactions: Luthero and Pogány

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

R

Ruby de Puteaux

Guest
Állítólag a bagdadi piacon árulják, működőképes Steyr M1912. 1916-os gyártású és 700$ az ára.

EmfWsDWXYAEjsAJ

EmfWsSKW4AIqupw

• Tetszik
Reactions: Szittya
G

Galthran

Guest
reddot pisztolyra, menő :cool:

Grace-Optics-M1-Topless-Reflex-Sight-2-660x330.jpg

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 019
4 954
113
reddot pisztolyra, menő :cool:
Szia,

USA-ban hatalmas divat lett az elmult evekben a reddot-os onvedelmi pisztoly.
Erre mar 2 nagy sportszovetseg is reagalt:
-Az IPSC-ben (ahol nagyon regota lehet hasznalni "open" divizioban barmit, "production" divizioban pedig szinte csak a legalapabb fegyverekkel lehet indulni) megjelent a "production optic" divizio, ahol a reddottol eltekintve semmi tuning nem lehet a fegyveren.
-Az IDPA-ban (ahol regen tilos volt az optikai iranyzek) megjelent a "carry optic" divizio, itt szinten a reddoton kivul nem sok tuning lehet a fegyveren.

A magyar versenyeken meg csak "elso fecskekent" lehet latni 1-1 ilyen versenyzot, a csucs a tavalyi IDPA OB volt, ahol 4 versenyzo indult ilyen fegyverrel.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 019
4 954
113
Par foto, amit meg 2018-ban keszitettem:
midi_p1060492.jpg

A P10C OpticReady-n olyan alacsony reddot volt, hogy (tartalekkent) a nyilt iranyzekot is lehetett hasznalni, sajnos a foton ez nem igazan latszik:
midi_p1060493.jpg

midi_p1060495.jpg

Es hogy ne csak CZ-k legyenek a kepeken:
midi_p1060598.jpg

• Tetszik
Reactions: Szittya

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 452
86 656
113
Par foto, amit meg 2018-ban keszitettem:
midi_p1060492.jpg

A P10C OpticReady-n olyan alacsony reddot volt, hogy (tartalekkent) a nyilt iranyzekot is lehetett hasznalni, sajnos a foton ez nem igazan latszik:
midi_p1060493.jpg

midi_p1060495.jpg

Es hogy ne csak CZ-k legyenek a kepeken:
midi_p1060598.jpg
A fotók sem látszanak.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 019
4 954
113
Nálam sem jelennek meg, még a linkjük sem.
Szia,

A "CZ Shadow 2" felirat sem jelenik meg a hozzaszolasomban, vagy erre kattintva nem jon be az oldal?

Ha az elobbi, akkor nincs semmi otletem a megjavitasara: beirtam a szoveget, kijeloltem, rakattintottam egerrel a link ikonra, bemasoltam a linket, es nalam teljesen jonak latszodik minden. :-(

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 019
4 954
113
Es hogy valami ertelmes hozzaszolas is legyen a sok technikai kerdezgetes utan:

Szamomra meglepo volt, hogy amikor kiprobaltam ilyen "carry optic" pisztolyt, akkor meg onmagamhoz kepest is katasztrofalisan rosszat lottem vele:
felkaptam a fegyvert, celratartottam, es nem lattam a piros pontot, ezert nekialltam fel-ala igazgatni a fegyvert, mig egyszercsak vegre meglattam a pottyot, persze ekkor mar joval odebb a celtol.

Szoval ha valaki csak ugy egyszeruen fog egy ilyen fegyvert es lo vele (edzes nelkul), akkor messze rosszabb eredmenyt er el, mint rendes iranyzekkal.

Mindezt annak ellenere, hogy sok-sok (kb 10) eve lovok red-dot-os puskakkal, es azoknal az elejen sem volt ilyen gondom.

Termeszetesen a fentieknek semmi koze ahhoz, hogy aki rendesen begyakorolja a "carry optic" pisztolyok hasznalatat, az sokkal gyorsabban tud vele loni, mintha ugyanannyit gyakorolt volna nyilt iranyzeku fegyverrel. Kulonosen az idosekre vonatkozik ez, mivel ugyan a fiataloknak is lehetettlen a nyilt iranyzek tokeletes hasznalata (mert egyszerre 3 kulonbozo tavolsagra kellene fokuszalni), de az idoseknek meg sokkal nehezebb ugyanez.

• Tetszik
Reactions: Pogány and ZeiG

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 452
86 656
113
Es hogy valami ertelmes hozzaszolas is legyen a sok technikai kerdezgetes utan:

Szamomra meglepo volt, hogy amikor kiprobaltam ilyen "carry optic" pisztolyt, akkor meg onmagamhoz kepest is katasztrofalisan rosszat lottem vele:
felkaptam a fegyvert, celratartottam, es nem lattam a piros pontot, ezert nekialltam fel-ala igazgatni a fegyvert, mig egyszercsak vegre meglattam a pottyot, persze ekkor mar joval odebb a celtol.

Szoval ha valaki csak ugy egyszeruen fog egy ilyen fegyvert es lo vele (edzes nelkul), akkor messze rosszabb eredmenyt er el, mint rendes iranyzekkal.

Mindezt annak ellenere, hogy sok-sok (kb 10) eve lovok red-dot-os puskakkal, es azoknal az elejen sem volt ilyen gondom.

Termeszetesen a fentieknek semmi koze ahhoz, hogy aki rendesen begyakorolja a "carry optic" pisztolyok hasznalatat, az sokkal gyorsabban tud vele loni, mintha ugyanannyit gyakorolt volna nyilt iranyzeku fegyverrel. Kulonosen az idosekre vonatkozik ez, mivel ugyan a fiataloknak is lehetettlen a nyilt iranyzek tokeletes hasznalata (mert egyszerre 3 kulonbozo tavolsagra kellene fokuszalni), de az idoseknek meg sokkal nehezebb ugyanez.
Nem parallaxis hiba mentes red dotot próbáltál.A puskákon meg gondolom olyan van.

• Tetszik
Reactions: bel

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
931
5 388
93
Szia,

A "CZ Shadow 2" felirat sem jelenik meg a hozzaszolasomban, vagy erre kattintva nem jon be az oldal?

Ha az elobbi, akkor nincs semmi otletem a megjavitasara: beirtam a szoveget, kijeloltem, rakattintottam egerrel a link ikonra, bemasoltam a linket, es nalam teljesen jonak latszodik minden. :-(
A 347. hsz-ben semmi nem látszik, a 349.-ben szintén nincsenek képek, de ott láthatóak és működnek is a linkek. Lehet, hogy a hivatkozás végén a .html a gond? Ha a képre kattintok, bejön nagyban, .jpg-vel - talán úgy be is szúrható a hsz-be...?

• Tetszik
Reactions: bel

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113
Egy érdekes pisztoly KelTec P50 5,7x28. :)
Kel-Tec-P50-lead-770.jpg

p503.jpg

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 221
40 716
113
Lebedev univerzális pisztoly: a "Kalashnikov" feltárta a legújabb fegyverének jellemzőit

W

Wilson

Guest
A rendőr fegyvere megégett a sütőben

Incidens az izraeli rendőrség Bnei Brak-i rendőrőrsén. Egy rendőr egy Glock szolgálati pisztollyal meglátogatott egy ismerőst. És valamilyen okból (?) úgy döntött, hogy a fegyvert elrejti a házban, és úgy döntött, hogy ez a hely a sütő lesz. Ezután egy másik személy, aki ugyanabban a házban tartózkodott, és nem tudott a fegyverről, bekapcsolta a sütőt.

Senki sem sérült meg, de a fegyver súlyos és visszafordíthatatlan károkat szenvedett. A rendőr azonnal jelentette az esetet feletteseinek, és a vizsgálat folyamatban van, de eddig nem történt intézkedés a rendőr ellen.

A Walla honlap szerint a rendőr ellen a lőfegyver gondatlan vagy hanyag kezeléséért (akár 3 év börtönbüntetés), illetve a fegyver őrizetlenül hagyásáért és mások veszélyeztetéséért (akár 1 év börtönbüntetés) is büntetőeljárás indulhat. Bár nem valószínű, hogy erre sor kerül.

3276752-46.jpeg

3276753-46.jpeg

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 722
2 519
113

• Dühítő
Reactions: Miskolci Ogre