Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Minek kell pisztolyba .60-as lőszer?
Szia,Amúgy van különbség abban ahogy a NATO méri a kalibert és ahogy az oroszok.
A NATO (B), Oroszország (A).
Köszönöm a választ, mivel bújva az orosz netet nekem is feltűnt, hogy több helyen, 9,27mm írtak a makarov lőszerrel, de mivel máshol más értéket láttam arra gondoltam,hogy lehet ,hogy csak elírták.
Nem írták el. A lövedék átmérője nem egyezik meg az űrméretével. Ha megegyezne akkor nem préselődne bele a huzagba, hisz az űrméret nem a két szemben lévő barázda (leánykori néven huzag) távolsága, hanem a két szemközti ormózat távolsága.Köszönöm a választ, mivel bújva az orosz netet nekem is feltűnt, hogy több helyen, 9,27mm írtak a makarov lőszerrel, de mivel máshol más értéket láttam arra gondoltam,hogy lehet ,hogy csak elírták.
thanx....Nem írták el. A lövedék átmérője nem egyezik meg az űrméretével. Ha megegyezne akkor nem préselődne bele a huzagba, hisz az űrméret nem a két szemben lévő barázda (leánykori néven huzag) távolsága, hanem a két szemközti ormózat távolsága.
Nagyon egyszerűen fogalmazva, az űrméret a puklik közti távolsag nem pedig a gödrök közti és a lövedék tényleges átmérője nagyobb mint a két szemben lévő puklik közti távolság azaz az űrméret.
Nem írták el. A lövedék átmérője nem egyezik meg az űrméretével. Ha megegyezne akkor nem préselődne bele a huzagba, hisz az űrméret nem a két szemben lévő barázda (leánykori néven huzag) távolsága, hanem a két szemközti ormózat távolsága.
Nagyon egyszerűen fogalmazva, az űrméret a puklik közti távolsag nem pedig a gödrök közti és a lövedék tényleges átmérője nagyobb mint a két szemben lévő puklik közti távolság azaz az űrméret.
Szia,
A forgótáras fegyverek semmilyen formában nem alkalmasak a modern szolgálati vagy önvédelmi felhasználás követelményeinek megfelelni. A forgótár egy anaktronisztikus dolog.
Bármit tudnak, ha akarnak, de nem kell mindent tudniuk, pont erről magyarázok.
Egy modern ismétlő pisztolyt tűzkész állapotban lehet hordani (tehát csőre töltve és kibiztosítva, ha van egyáltalani forgó biztosítója) ellenben a forgótárasokkal többek közt ez is egy hátrányuk.
Ha a szán megakadhat a ruházatomban, akkor a kakas is (legyen ez fegyverrántás vagy lövés közben). Persze belemehetünk a különböző hitvitákba (nem kérdés, hogy én miben hiszek), de a tény még tény marad, a pisztolyok piacán nem az öntöltőek marginálisak 2022-ben.Szia,
Szolgalati fegyverkent igazad van, onvedelmi felhasznalasra messze nem ilyen egyertelmu a dolog:
Kozismert a "3x3-as szabaly": 3 meteren belul, 3 masodpercen belul, 3 lovesen belul van az onvedelmi helyzetek tobbsege, vagyis ezek boven megoldhatoak egy 5 lovetu forgopisztollyal.
Persze ezzel egyutt is a nagyobb kapacitas jobb, hiszen nem mindig a kozeperteknek megfelelo helyzet van; de ez csak 1, nem elsopro ereju szempont.
Azonban az, hogy a loszereket nem lehet tesztelni (ertsd: amit leteszteltek, az mar nem loszer), es hibas loszer eseten az ontolto fegyver nem fog mukodni (a fegyver minosegetol fuggetlenul), a revolver meg igen, ez egy fontos szempont.
Az is fontos szempont, hogy a stressz alatt rosszul megfogva a fegyvert, vagy ha a telikabat ralog a fegyver szanjanak az utjara, mind komoly lehetseges hibaforras; tokeletes ontolto fegyver eseten is.
Es vegul maga a fegyver nem mindig tokeletes, ontolto fegyvernel joval gyakoribbak a hibak, mint revolvernel (de ez nyilvan kulonbozo modellek eseten kulonbozo sulyu problema, pl. a 1911-esek hirhedten sokszor nem mukodnek a hazai versenyeken, mikozben pl. egy aceltokos SIG XFive tobbezer lovest is lead hiba nelkul jellemzoen).
Nagyon nem!
A 19. szazadban valoban nem volt utoszegbiztositas a revolverekben, ezert 1-gyel kevesebb loszerre toltottek oket, hogy ha leesik a fegyver, ne suljon el (tudod, ahogy a SIG P320 csinalta, amit a SIG akkor is igy adott el a civileknek, amikor ugy egyebkent mar tisztaban volt vele, hogy az US Army akkor veszi csak meg, ha ez a jellemzo mar nem lesz benne).
Azonban a revolver mukodesmodjanak megfeleloen mar ekkor is tuzkesz volt a DA (double action) revolver, mivel az elsutobillentyu elhuzasakor eloszor fordul a dob, utana csap elore a kakas, vagyis ures cso mellett is tuzkeszek voltak, "csak" az utolso lovest nem tudtak leadni.
De ez nagyon regen volt, azota (nagyon sok evtizede) mar passziv utoszegbiztositas van a revolverekben is, vagyis meg erre sincs szukseg.
Ha a szán megakadhat a ruházatomban, akkor a kakas is (legyen ez fegyverrántás vagy lövés közben).
Szia,Minden évben előjön ez, nem is értem. Önvédelemre valóban jók az 5 lövetű, 2 colos csővel szerelt forgók.
Szolgalati fegyverkent igazad van, onvedelmi felhasznalasra messze nem ilyen egyertelmu a dolog:
Mutasd már meg a kakas állását hátsó holdponti helyzetben is, hisz a szán sem akkor akad be amikor elöl van...Kérlek mutasd meg a képen, mi és hogyan akad el.