Pisztolyok

Egyébként ezen példákból is látszik, hogy puska, karabély lako
<blockquote rel="danielblack"><blockquote rel="joker">Lehetséges?
https://www.youtube.com/watch?v=vsMEwBt9wIA
Láttam videót, ahol egy magyar lövészoktató (talán a TEK-nél van) PA-63-mal 100 méterről és Glock 17-tel fejjel lefele tartva ugyanacsak 100 méterről eltalált egy felsőtest méretű célt, de ez annál sokkal messzebb van.
Mennyi az esése egy ilyen kategóriájú lövedéknek 300 méteren?

</blockquote>

Eléggé eltérnek az adatok, meg az adott méretű és típusú lőszerek között is elég nagy különbség lehet gyártónként és árkategóriánként. Fórumon pl a 9mm-esre 170 centi esést írnak 300 méteren, én megfuttattam egy ballisztikai programban és több mint 3,5 méter esést számolt nekem ki.
</blockquote>

Köszi a választ :) akkor nem pisztollyal megyünk csatába :D bár az a 100 méter sem rossz :D

100 méteren úgy kell célozni h a tár aljával legyen egy síkban a célpont mert kb annyit esik a lőszer. ;)

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Ha komoly ha nem ez működik a saját szememmel láttam így leküzdeni álló alakot.

Izraeli Jericho pisztoly család:
http://www.israel-weapon.com/files/brochure_2012/IWI_JERICHO_Pistols.pdf

Képesség növelő rendszer:
http://www.israel-weapon.com/files/brochure_2012/IWI_MEGA_GUN.pdf

Csomán Jánosra gondolsz és igen, egyik ismerősöm szolgálati P9M-el meglőtte 200 méteren a mellalakot 5-ből 2-szer.

Minden tiszteletem az övé, sosem gondoltam hogy 100m-nél messzebb még eljut és árt is valamit egy pisztolylőszer.
Igazából már 30m-ről sem lehet eltalálni nagyon semmit se, sokáig célozgatni is felesleges, inkább gyorsan kihúzni a tárat. Éles helyzetben sem lesz több ideje 1-2 másodpercnél egy járőrnek sem. Ha jól emlékszem csináltak egy tesztet valamikor a 80-as 90-es években. Egy kézilabda pálya túlsó végéről elindult futásban a pisztolyos személy felé egy illető, mire a pisztolyos előkotorta és tűzkésszé tette a fegyvert odaért. De ez még a bőr pisztolytáskás időszakban volt és talán a stressz helyzet is befigyelt. A különféle taktikai fegyveres oktatások sokat változtattak a kiképzésen azóta. Ha valakinek van hozzá kedve és gyakorolja gyakorlatilag 1-2 másodperc alatt tűzkésszé és célra tartva lehet a fegyver.
Azért a gyakorlat az nem olyan mint az olimpia mikor egy kézzel lőnek a sportlövők.

Évekkel ezelőtt az 5.11 katalógusában láttam olyan Glock tokot, hogy a hüvelykujjad alá pont egy gomb esik. Azt lenyomva a kezedbe ugrik a fegyver pont optimális erővel. Mivel a Glockot lehet csőre töltve hordani, így fél másodpercen belül tüzelhetsz.

PL-15
2_f3ba9999.jpg

20_bca0727b.jpg

3_581bd6a1.jpg

PL-15 hangtompítóval (Kalasnyikov konszern)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az előbbit nem ide akartam.

• Tetszik
Reactions: Luthero
Pisztoly elleni védekezés közelről.

Így készülnek a CZ pisztolyok tokjai: