http://index.hu/tech/2017/01/25/gyuloletbol_es_rettegesbol_epitik_az_alternativ_univerzumot/
Európa vérben úszik, a migránsok átvették a hatalmat a nagyvárosokban. A szilveszteri isztambuli robbantó személyesen Barack Obama volt, látszik a térfigyelő kamerák felvételén. Vlagyimir Putyin leleplezte, hogy Soros György pénzeli az Iszlám Államot. Donald Trump bejelentette, hogy a Föld valójában lapos. Nem, nem őrültem meg, csak idéztem pár szenzációs hírt a magyar internet legaljáról, az orosz propaganda hajtotta kamuhír-univerzumból. Én három hétig tájékozódtam innen a világ dolgairól, kíváncsiságból, de simán százezres lehet azoknak a magyaroknak a száma, akik el is hiszik és szorgosan terjesztik ezeket a híreket.
Ez a kép egy nagyon izgalmas és egyben nagyon szomorú, gyűlöletből és rettegésből gyúrt világot mutat azoknak, akik megtagadták a hagyományos médiát, és ezekből a forrásokból tájékozódnak. A kamuhírdiétám alatt a következőket láttam ebben a világban: Európa lángokban áll. Ha filmes hasonlattal kéne leírnom, hogyan fest a kamuhírek alternatív Európája, azt mondanám, valahol a Mad Max és a Walking Dead között félúton... Obama az FBI-jal, CIA-vel, NSA-vel együtt egyfajta vígjátéki figura ebben a világban, akinek rettentő gonosz tervei vannak, de mindig elbaltázza őket, egészen banális módokon, és közben szupertitkos infókat kotyog ki Amerika viselt dolgairól, az 51-es körzettől a szeptember 11-i (ön)merényletig... Soros a Sátán, a minden sötét ügy hátterében a szálakat mozgató, minden más szereplőt a markában tartó szupergonosz. Fontos szövetségese a népirtásban utazó Bill Gates és Ferenc pápa ...Ebben a káoszba és vérbe fulladó világban egyetlen fénysugár ad reményt. Putyin leszámol a fertővel, a korrupcióval, a buzulással, a liberális métellyel, még magával a Soros-Sátánnal is; közben pedig egy Buddha-szobor önuralmával tűri, hogy amazok minden létező eszközzel provokálják.