[HUN] Lánctalpas gyalogsági harcjárművek beszerzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 677
35 840
113
Ez pontosan 960 EUR/db ra jon ki Egy javadalmazas 200*960 az 192 000 EUR... (Kozel 77 millio Ft.) 200 IFV eseteben ez 38,4 M EUR..?? Egyszeruseg kedveert 400 as euroval szamolva 15+ milliard Ft?? Tehat pl 200 db Lynx/Puma IFV egyszeri javadalmazasa 1 stadion ara?? Ez 2 féle loszertipust tartalmaz programozottat meg hagyomanyosat, arban van kulonbseg biztos de naaa.. Eleg keso van remelem nem utottem el valamit... Mondjuk a 155mm loszernel is meglepett az 1,3 M Ft-os ar amit valamelyik nap feltettetek.
Ez igy eleg mellbevago... ha jok a szamok..
Ezek utan az 56 db Leo-ra es 24 db PZH-ra is erdemes lenne kiszamolni egy egyszeri javadalmazast de lehet nem akarjuk tudni.
Penz, penz, penz... Ijeszto az egesz.
@krisss is mondta, hogy elájulnánk ha tudnánk mibe kerülnek ezek!
Elképzelem ahogy a lőgyakorlaton mormogja magában a lövész a gépágyú elütése előtt: három havi fizú ki a csövön - bumm-bumm-bumm! :D

Mivel lesz saját gyártásunk, így vélhetően azért olcsóbban jön ki nekünk - ha más nem a 49%-os tulajdon részünk miatt valamennyi visszajön.
Vélhetően a kék gyakorló lőszer, amit többnyire lőni fognak az ennek töredékébe kerül. Éles lőszer valószínűleg szökő évente fognak ellőni ilyen árak mellett.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 109
33 385
113
mostmár szerintem mindenkinek világos hogy miért írtam anno hogy nagyon fontos hogy a hevedertagokat bellülről lehessen toldani... a jövőben még több spéci lőszer lessz várható a palettán ez normális de az áruk irgalmatlan...
programozható lőszerrel nem sokat fognak gyakorlatozni a srácok valószínűleg. persze szükséges lessz de valószínűleg olcsóbb megoldásokkal lessz lövetve gyakorlások kikézések zöme alatt
 
  • Tetszik
Reactions: Ocses

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 492
18 605
113
Remèljük.

Bár valljuk be ajax,puma ilyen olyan okokból nem remekelnek.

Redback/lynx. Az ausztrálok tudnának mondani biztosabbat, de ott nagy a csend.

Redbackrol meg a lengyelektől lessz pár èven belül infó.
Egy biztos rohadt nagy érvágás lesz, ha a Lynx bukta! Ezért is remélem, hogy a kezdeti nehézségeket leszámítva nagyobb gebasz nem lesz vele! Eddig bevált elemekből lett összelegózva! Hátha!
 

szasa30

Well-Known Member
2013. augusztus 9.
236
803
93
Amikor írtam hogy hatalmas problémák vannak a pumával.
ezért vólt nállunk is esélytelen és ezért nem lessz sohasem exportálva és ezért bukik direkt minden tenderen.
mindenki ellenem vólt. akkor sokakkal fogadtam.
Meg kell kovesselek! Így volt, en is inkább a Puma-ban bíztam, mondván annak fejlesztésével már előbbre vannak….
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 677
35 840
113
A fotók szerint 10 tonnát bír...a toronyra vagy az üres teknőre talán elég...

zala-daru.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: endre