30 hónap múlva nem lesz ukrán haderő!Nem tudjuk meddig tart a háború, illetve ha annak vége, akkor a totál oroszellenes új ukrán haderőnek jól fog jönni. 30 hónap alatt szállítják, ha jól olvastam egyébként.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
30 hónap múlva nem lesz ukrán haderő!Nem tudjuk meddig tart a háború, illetve ha annak vége, akkor a totál oroszellenes új ukrán haderőnek jól fog jönni. 30 hónap alatt szállítják, ha jól olvastam egyébként.
Ezt hol olvastad? A twitteren tegnap azt írták még 2 év, amire az elsőt leszállítják.Nem tudjuk meddig tart a háború, illetve ha annak vége, akkor a totál oroszellenes új ukrán haderőnek jól fog jönni. 30 hónap alatt szállítják, ha jól olvastam egyébként.
ebbe ne legyél olyan bizos!30 hónap múlva nem lesz ukrán haderő!
tényleg igazad van a donyecki régió harcosai is ukrán haderő végül is. Igen leszebbe ne legyél olyan bizos!
Túl sokra tartod őket!30 hónap múlva nem lesz ukrán haderő!
Feltehetően minden kell nekik, azonnal holnapra. Főleg olyan amihez még van olyan állomány, aki az adott technikát azonnal/rövid felfrissítő etap után tudja használni.Feltehetően ilyen xart nem kérnek .
Ha jól értettem a hírt, akkor az ukránoknak nem a csővel volt elsősorban a probléma, hanem a töltő mechanikával.2500 lövés a PZH cső élettartama maximális indító töltettel. Intenzív használat esetén ezt néhány hét alatt elérik. Valószínüleg már itt tartanak.
D20 esetén nincs ilyen gond, mert nem éri meg ezt a lövés számot, előbb szétlövik.
Nomégis miért is jó,ha egy különben automatizált löveg képes manuális üzemre is?Ha jól értettem a hírt, akkor az ukránoknak nem a csővel volt elsősorban a probléma, hanem a töltő mechanikával.
De ahogy @Szittya is írta, az ukránok letárolt darabokat kaptak (lehet, hogy csak kikonzerválták őket), amelyek mechanikájábán már kellett, hogy legyen jópár lövés (ki is lehettek kopva). Ha ehhez hozzávesszük, hogy intenzíven használták őket, ráadásul elég nagy melegben, porban, akkor simán benne lehet, hogy a mechanika megadta magát.
Persze személyzetet meg nem feltétlen képezték ki a teljes karbantartási programra. (gondolom bizonyos lövésszámok után át kell vizsgálni a teljes rendszert) Mert ha jönnek a koordináták, akkor menni kell, és tüzelni. Ha meg alig van potens tüzérséged, akkor nem is lesz idő egy komolyabb karbantartásra.
ne legyél ilyen őskövület még a végén neked is kőbaltát adnának a kezedbe...Nomégis miért is jó,ha egy különben automatizált löveg képes manuális üzemre is?
Én modern löveget óhajtok-csak nem hiszem,hogy az nem lesz "elronthatatlan".ne legyél ilyen őskövület még a végén neked is kőbaltát adnának a kezedbe...
mértén is modern kézfegyvert és modern ifv t akarok csak tudom hogy eggyik sem elronthatatlan és vannak helyzetek amikor bizonyos rendszerek nem üzemelhetnek vagy bizonyos karbantartásokat nem lehet elvégezniÉn modern löveget óhajtok-csak nem hiszem,hogy az nem lesz "elronthatatlan".
vándor üteg vádor harckocsi olykor még többet is mozog mint napi 50 km... még álló front esetében is.@Wilson ,ukri rovatban óránként csak kettőt irhartok valamiért-érdekes,hogy oroszpropit lehet korlátlanul nyomni.....
Békeidőben......Harci körülmények között azt simán lefelezheted.
De hiába nem mozog gyorsan a front,a mozgékony tüzértaktika miatt a lövegek nagyon is mozognak.Hasamracsapok,napi 50 km-t.4k km is elfogy 40 nap alatt......
Tüzér balett folyamatos Tás váltással azért mozgatja őket eleget szerintem.@Wilson ,ukri rovatban óránként csak kettőt irhartok valamiért-érdekes,hogy oroszpropit lehet korlátlanul nyomni.....
De hiába nem mozog gyorsan a front,a mozgékony tüzértaktika miatt a lövegek nagyon is mozognak.Hasamracsapok,napi 50 km-t.4k km is elfogy 40 nap alatt......
igen vándor üteg vándor harckocsi többet mozog egy nap mint 50 km (ezért is nem lehet az összeset vándór módba használni egyszere) még álló védelemben isTüzér balett folyamatos Tás váltással azért mozgatja őket eleget szerintem.
Minden automatizált löveg ilyen. Talán az Archer az egyetlen amiről nem tudom, hogy lehet-e kézzel tölteni.Nomégis miért is jó,ha egy különben automatizált löveg képes manuális üzemre is?
Mindenki csak két hozzàszólást írhat az ukri topikba...@Wilson ,ukri rovatban óránként csak kettőt irhartok valamiért-érdekes,hogy oroszpropit lehet korlátlanul nyomni.....
Szerintem is a karbantartás, az iparai háttér (alkatrész) és kiképzettség hiánya okozza problémát, erre meg itt páran a PZH2000 rendelésünk visszamondásán kezdenek agyalni! Nonszensz!Minden automatizált löveg ilyen. Talán az Archer az egyetlen amiről nem tudom, hogy lehet-e kézzel tölteni.
De nem gondolom, hogy a PZH nem lenne alkalmas háborús körülmények között is a dolgát ellátni, amennyiben megkapja a megfelelő karbantartást.
Ne feledd az ukránok csak gyorstalpalót kaptak!