1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Repülőesemények (balesetek, szerencsétlenségek)

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 12..

 1. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  India 30 repülőgépet vesztett el az elmúlt négy évben: http://en.itar-tass.com/world/763710
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Ma lezuhant az egyik kozel-keleti országban egy amerikai F-16, a pilóta életét vesztette. Szintén ma (reggeli hír) egy torok F-16-os is lezuhant, a pilota katapultált.
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Ma Moszkvánál lezuhant egy Mig-29UB gyakorlo repulés kozben.
  A piloták katapuláltak.
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

  Összeütközött egyiptomban két vadászgép egy közös hadgyakorlaton. Mind a 4 pilóta életét vesztette.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20141217-osszeutkozott-ket-repulogep-egy-hadgyakorlaton.html
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  Egy francia szakértő szerint az amerikaiak lőtték le az eltűnt maláj gépet.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20141222-francia-szakerto-szerint-amerikaiak-lohettek-le-a-malaj-utasszallitot.html
   
 6. joker

  joker Well-Known Member

  Nem katonai, de megint eltűnt egy ázsiai gép.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20141228-ismet-nyoma-veszett-egy-utasszallitonak.html

  Nem tudom, hogy ennyire rájár-e a rúd a sárgákra (jobban, mint másokra a világ többi részén), vagy csak egy ottani légitársaság gépének balesetét / eltűnését nagyobb hírverés övezi az eltűnt maláj gép- és az Ukrajna fölött lelőtt miatt.
   
 7. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Mondom én hogy nem szállok fel maláj gépre!
  Egy pilóta azt mesélte, hogy magas fizetések vannak az ázsiai társaságoknál, de lazán kezelik a szabályokat, főleg a személyzetre vonatkozókat: pihenőidő, maximális repülési idő. A személyzet meg elfárad, rutinból repül és néha hibázik.
   
 8. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Különös egybeesések:
  http://index.hu/kulfold/2014/12/28/kulonos_egybeesesek_a_ket_azsiai_repulo_eltunese_kozott/
   
 9. joker

  joker Well-Known Member

  Kaliforniában egy gyakorlaton lezuhant egy katonai helikopter, ketten életüket vesztették.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20150124-lezuhant-egy-katonai-helikopter-kaliforniaban.html
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  Órák kérdése, és a NATO előadja, hogy az Oroszországból átment BUK üteg lőtte le a szakadárok átlal ellenrőrzött területekről, csak a bizonyítékok titkosak ezért nem láthatjuk őket, de becsszóra az volt.
   
 11. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  Köszönöm Joker, hogy rávilágítottál a sötétben megbújó igazságra.
   
 12. panoz

  panoz Well-Known Member

  Komolyan, ez az oldalt néha már nem tudom megkülönböztetni néha a balradtól vagy a kucuinfotol. Ki korpa közé keveredik...
  Sajnálatos ami az áldozatokkal és a gépekkel történt.
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Már 10-re emelkedett az áldozatok száma.
   
 14. Guest

  Guest Guest

  Nyugodjanak békében. Tényleg a béka segge alatt a szinvonal. Egyes emberek inteligenciàja nagy nulla. Elsülyednék szégyenemben, ha ilyen sötét lennék. Régóta ezért nem forumozok, csak hozzàértő emberek hozzàszólàsàt olvasom, de az ilyenek mellett nehéz elmenni. Ez màr elvakultsàg, az ilyenek miatt lett a Htka egy zàrt közösség, ami nem feltétlenül jó. Nagy kàr, hogy ez ellen senki nem tesz semmit.
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hát apám, ennek a kommentnek aztán "marha sok" értelme volt...
   
 16. joker

  joker Well-Known Member

  Még mielőtt itt mindenki süllyedni kezdene, mint a futóhomokban, vagy engem süllyesztene, ez itt egy haditechnikai oldal. Itt a halál eszközeit oszjuk nap mint nap, amivel ölnek, vagy szándékosan vagy balesetből. Naponta ezen az oldalon és főleg a fórum részen emberek tucatjainak vagy százainak halálhírével találkozunk, szokszor már elfásultan elsiklunk fölöttük, néha már drukkolunk egyik vagy másik oldal tagjainak az elvesztéséhez, elvégre jónéhány háborús topik van amiből dől az ilyen jellegő információ is. Rohadt nagy képmutatás részetekről, hogy - baleset ide vagy oda - emiatt ekkora hisztit csináltok.
  [​IMG]
   
 17. ms07

  ms07 Well-Known Member

  gépveszteség: 2 AMX, 2 Hawk, 1 Alpha Jet, 1 Mirage 2000, 1 F-15E. Twitter hírek szerint
   
 18. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  És itt had ragadjam magamhoz a billentyűzetet...

  Először is a HTKA nyílt, erre a legjobb bizonyíték az, hogy elég sok olyan ember is itt van, akinek egyébként semmi keresnivalója nem lenne a fórum lapjain. Hozzászólhatnak, mert lehetőséget biztosítunk arra, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. Utóbbira pedig jó példa az, hogy panoz és rpeter a témában teljesen irreveláns és off-topik hozzászólását nem gyalulom ki szó nélkül, ugyanis a fórumszabályzat szerint ezt kéne tennem, mivel az oldallal kapcsolatos vélemény megosztására létezik a megfelelő és aktív topik...

  Azt értsétek meg végre, hogy a HTKA nem egy fizetős szolgáltatás, ahol mindenki kénye-kedve szerint elvárhat ezt-azt. Mi nem fizetett újságírók vagyunk, mint a HVG, Index, Origo, vagy éppen a konkurens lapok, jó kapcsolatokkal és zsíros támogatókkal, hogy olvasószámra gyúrjunk a minél nagyobbat szóló szeméttel. A szerkesztőség egyik tagja sem lát ebből pénzt, mindenki önkéntesen - és egyre gyakrabban erőn felül - csinálja az oldalt. Nyilván olvasók nélkül nem tartanánk itt, ahol ma, és ezért nem is akarunk hálátlannak látszani a közösséggel szemben. Pontosan ezért csináljuk napról-napra, újra és újra, hogy a vélemények kusza tengerén lavírozva esténként órákat szánunk hírírásra, moderálásra, fórumreszelgetésre, hogy legyen hír, ami által még egy forrásból tudtok tájékozódni, legyen topik, amiben elmondhatjátok a véleményeteket és legyen egy fórum, ahol közösségbe szerveződhettek.

  Persze ahogy valamibe bele nyúlunk, akkor "egyre szarabb az oldal", "esik a színvonal", "én már hozzá se szólok", "oroszbarát moderátor", "amcsi seggnyaló szerkesztőség" ésatöbbi. Mindegyiket megkaptuk már azoktól, akik egyébként naponta használják az oldalt ingyen és bérmentve, különösebb megkötések nélkül és szerintem ez végtelenül képmutató viselkedés.

  Másrészről pont a közösségnek kéne magából kilöknie a nem odavaló elemeket, de nem teszi, mert a szelektív olvasás manapság már nem erény, és mindenáron vissza kell neki szólni, hergelni kell. Aztán ha én lökdösöm ki az embereket, akkor "cenzúra", "demokráciában élünk", "szólásszabadság van", "ebből per lesz", különben is "a k*rva anyátok". Egy nicknév mögül, valódi felelősség nélkül könnyű ezeket mondani...

  Szóval HTKA-szerkesztőnek lenni egyre hálátlanabb feladat...
   
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  @GrGLy

  Nem értem az egész kommenteded. Jött egy hír, amire joker szokás szerint egy eszetlen kommentet dobott be. Ezt többen megjegyezték. Erre te azokat szapulod, akiknek velem együtt csípi a szemét az, hogy joker hozza a szokásos formáját...?

  Komolyan mondom, hogy nem értem, hogy mi zajlik itt...
   
 20. snakeye

  snakeye New Member

  A szerkesztőségnek: a cikkeket köszönöm, minden nap felnézek az oldalra hátha van valami újdonság. A fórum már régóta nem érdekel, feleslegesen nem óhajtok időt pazarolni a fórumozó társaimra, mert elvakultak és nem lehet velük ész érvekkel vitát lefolytatni. A további munkátokhoz sok kitartás kívánok.
   

Ezen oldal megosztása