<blockquote rel="ulippo">
A másik dolog meg ami sötét árnyékként vetül most az orosz médiára a maláj gép ügye. Azt is terroristák szedték le mint ezt. Az emberek még homályosan emlékeznek valami kitalált Szu-25-re ami Putyin gépét akarta lelőni, de inkább már elfelejtették volna az egészet, és most ezzel az esettel újra előjön a maláj gép ügye, mert mindkét ügy ugyanolyan tragédia ártatlan civil áldozatokkal és gyilkos terroristákkal.
És a Putyim rezsim a maláj géppel a háta mögött és egy masszív bombázó hadjárat közepén még csak az áldozat szerepét se tudja most előadni, ezért van lefagyva a médiájuk.
Azért, ha elfogadod, ha nem, de egy nagyon komoly különbség van a két eset között. És ez szimpla tény, nem képzelgés, vagy bármelyik oldal felé húzó ideológia.
Mégpedig, hogy ha maláj gépet valóban oroszországi katonák, vagy donbasszi szakadárok lőtték le, akkor semmiképpen nem tudottan és szándékosan egy utasszállítóra akartak lőni. Már csak ezért sem, mert ez rohadtul nem volt érdekük. Az egyiptomi gép esetén meg, ha tényleg bomba volt, akkor az egyértelműen szándékosan az ellen az adott gép ellen irányult. Pont. Ha te nem látod a kettő közötti jelentős difit, akkor nálad van a baj.
</blockquote>
Teljesen igazad van, ez egy fontos különbség. De az is, hogy az orosz gép leszedői azonnal elismerték a tettüket, a maláj gép lelövői máig nem tették ezt meg.
Én nem is mondtam, hogy a két eset ugyanolyan lenne, csak azt, hogy a máig elnyúló maláj gép ügye sötét árnyat vet erre az esetre is, még ha meg is érdemelnék most, hogy az egész világ áldozatként tekintsen Oroszországra mégis belerondít az áldozat imidzsbe, hogy az orosz vétó miatt nincsen még bíróság előtt a maláj gép ügye. No meg az is, hogy pár száz kilométerre onnan két marokkal szórják a bombákat.
Az eset tényleg tragédia az ártatlan civil áldozatok miatt, csak épp egy olyan rezsimet érint aminek magának is megvannak a saját piszkos ügyei. És ebben az esetben bár védhetetlen amit a terroristák tettek, de mégsem ők kezdték, ez mégis csak visszavágás Oroszországnak a bombázásukért, ami meg sem történt volna ha Putyin az ukrán kaland lecsengése után nem kezd új kalandozásba.
Szerintem ezért nem találja még a hangot az orosz média. Se kiköpni se lenyelni nem tudja a dolgot, mert ezek az ellentmondásos körülmények ha kimondatlanul is, de biztos ott motoszkálnak az oroszok fejében is.