Rheinmetall Lynx

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 352
24 952
113
Ez a villamos térérzékelő.A téglákban egy IR érzékelő van.
Szerintem nem, mert amiről beszélünk az egy:

" the system uses lowpowered radar with a very small electronic signature that is exceptionally difficult for adversaries to detect."

ami kb 35 méterről kezdi felsimerni a potenciális közeledő lövedékeket. A téglák szenzorai már csak a megfelelő pillanatban aktivált robbanáshoz kellenek.

A sebességhez meg ennyit:

"StrikeShield’s unique speed and short reaction time also mean it has increased potential to achieve the defeat of much faster kinetic energy (KE) threats such as long rod penetrators in tank munitions, a feat highly desired in APS but not yet fully achieved by any fielded system. In recent testing, Rheinmetall has successfully demonstrated concepts to achieve KE defeat with the StrikeShield system..."

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 973
35 042
113
Szerintem nem, mert amiről beszélünk az egy:

" A rendszer kis teljesítményű radart használ nagyon kicsi elektronikus aláírással, amelyet az ellenfelek rendkívül nehezen észlelnek."

ami kb 35 méterről kezdi felsimerni a potenciális közeledő lövedékeket. A téglák szenzorai már csak a megfelelő pillanatban aktivált robbanáshoz kellenek.

A sebességhez meg ennyit:

"A StrikeShield egyedülálló sebessége és rövid reakcióideje azt is jelenti, hogy megnövelt potenciállal rendelkezik a sokkal gyorsabb kinetikus energiával (KE) kapcsolatos fenyegetések legyőzésében, mint például a hosszú rúd áthatolók harckocsi lőszereiben, ami nagyon kívánatos az APS-ben, de még nem sikerült teljes mértékben megtenni. rendszer A közelmúltban végzett tesztelés során a Rheinmetall sikeresen bemutatta a KE legyőzését a StrikeShield rendszerrel..."
A villamos térérzékelőt aposztrófálják kis hatótávú radarnak.
A kis érzékelési táv miatt,meg a sabotok igencsak nagy sebessége miatt kizártnak tartom,hogy egy sabotot érdemben befolyásoljon a csempe.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 352
24 952
113
A villamos térérzékelőt aposztrófálják kis hatótávú radarnak.
A kis érzékelési táv miatt,meg a sabotok igencsak nagy sebessége miatt kizártnak tartom,hogy egy sabotot érdemben befolyásoljon a csempe.
A "villamos térérzékelő" fogalmát szerintem kevered a radarral :rolleyes: ,de külhoniként nagy a valószinűsége hogy én nem ismerem a magyar nyelvet ilyen terjedelemben... :)

"These include a low power/short-range (around 30 meters) radar and an electro-optic sensor. As the sensors window would partly weaken the overall strength of the structure should residual elements hit the vehicle at this exact spot, here the passive armour is slightly thicker in that position in order to answer STANAG 4569/AEP-55 specifications. It is to note that as the Strike Shield radar sensor operates at short-range, it generates low power emissions that do not increase the tank electromagnetic signature. This allows to keep them always active."

"The radar is used as a pre-warning system to detect the incoming threat and wake-up the system, data provided to the Central Information Management (CIM or ADC – active defence controller) allowing its identification and classification. Should it be considered non-threatening, for example a small arms round, no action would be taken, however if it is classified as a threat identification is carried out, chemical energy or KE mostly based on projectile velocity, and the point of intercept hence the timing of ignition of the countermeasure are calculated, the electro-optic sensor providing confirmation."

forrás: https://www.edrmagazine.eu/iav-conference-rheinmetall-details-its-hybrid-armour-solution

• Tetszik
Reactions: Venom85

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 973
35 042
113
A "villamos térérzékelő" fogalmát szerintem kevered a radarral :rolleyes: ,de külhoniként nagy a valószinűsége hogy én nem ismerem a magyar nyelvet ilyen terjedelemben... :)

"These include a low power/short-range (around 30 meters) radar and an electro-optic sensor. As the sensors window would partly weaken the overall strength of the structure should residual elements hit the vehicle at this exact spot, here the passive armour is slightly thicker in that position in order to answer STANAG 4569/AEP-55 specifications. It is to note that as the Strike Shield radar sensor operates at short-range, it generates low power emissions that do not increase the tank electromagnetic signature. This allows to keep them always active."

"The radar is used as a pre-warning system to detect the incoming threat and wake-up the system, data provided to the Central Information Management (CIM or ADC – active defence controller) allowing its identification and classification. Should it be considered non-threatening, for example a small arms round, no action would be taken, however if it is classified as a threat identification is carried out, chemical energy or KE mostly based on projectile velocity, and the point of intercept hence the timing of ignition of the countermeasure are calculated, the electro-optic sensor providing confirmation."

forrás: https://www.edrmagazine.eu/iav-conference-rheinmetall-details-its-hybrid-armour-solution
Pont a kis hatótáv miatt mondom,hogy ez NEM radar a szó klasszikus értelmében.Egyébként még egy Ku sávú radart is messziről ki lehetne mérni egy rádió iránymérővel,mig a villamos térérzékelőt nem-ez is a villamos térérzékelőt támassza alá.
Azt meg,hogy egy 1200-1400m/s-mal beérkező sabotot elkapjon egy alig 30méteres érzékelési távval rendelkező rendszer,szerintem nyugodtan felejtsük el.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 368
8 501
113
„Ezek közé tartozik egy kis teljesítményű/kis hatótávolságú (kb. 30 méter) radar és egy elektro-optikai érzékelő. Mivel az érzékelők ablaka részben gyengítené a szerkezet teljes szilárdságát, ha a maradék elemek pontosan ezen a helyen találnák el a járművet, itt a passzív páncélzat kissé vastagabb ezen a helyen, hogy megfeleljen a STANAG 4569/AEP-55 előírásoknak. Meg kell jegyezni, hogy mivel a Strike Shield radarérzékelő kis hatótávolságon működik, kis teljesítményű sugárzást generál, amely nem növeli a harckocsi elektromágneses jelét. Ez lehetővé teszi, hogy mindig aktív maradjon.”

„A radart előfigyelmeztető rendszerként használják a bejövő fenyegetés észlelésére és a rendszer felébresztésére, a központi információkezelés (CIM vagy ADC - aktív védelmi vezérlő) számára szolgáltatott adatok lehetővé teszik annak azonosítását és osztályozását. Amennyiben nem minősül fenyegetőnek, például egy kézifegyveres lövedéknek, nem történik semmilyen intézkedés, azonban ha fenyegetésnek minősül, akkor az azonosítás megtörténik, a kémiai energia vagy a KE többnyire a lövedék sebessége alapján, és a megakadás pontja, így az ellenintézkedés gyújtásának időzítése kiszámításra kerül, az elektro-optikai érzékelő pedig megerősítést ad.”.

Csak neked @Negan.

• Tetszik
Reactions: arcas

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 973
35 042
113
„Ezek közé tartozik egy kis teljesítményű/kis hatótávolságú (kb. 30 méter) radar és egy elektro-optikai érzékelő. Mivel az érzékelők ablaka részben gyengítené a szerkezet teljes szilárdságát, ha a maradék elemek pontosan ezen a helyen találnák el a járművet, itt a passzív páncélzat kissé vastagabb ezen a helyen, hogy megfeleljen a STANAG 4569/AEP-55 előírásoknak. Meg kell jegyezni, hogy mivel a Strike Shield radarérzékelő kis hatótávolságon működik, kis teljesítményű sugárzást generál, amely nem növeli a harckocsi elektromágneses jelét. Ez lehetővé teszi, hogy mindig aktív maradjon.”

„A radart előfigyelmeztető rendszerként használják a bejövő fenyegetés észlelésére és a rendszer felébresztésére, a központi információkezelés (CIM vagy ADC - aktív védelmi vezérlő) számára szolgáltatott adatok lehetővé teszik annak azonosítását és osztályozását. Amennyiben nem minősül fenyegetőnek, például egy kézifegyveres lövedéknek, nem történik semmilyen intézkedés, azonban ha fenyegetésnek minősül, akkor az azonosítás megtörténik, a kémiai energia vagy a KE többnyire a lövedék sebessége alapján, és a megakadás pontja, így az ellenintézkedés gyújtásának időzítése kiszámításra kerül, az elektro-optikai érzékelő pedig megerősítést ad.”.

Csak neked @Negan.
Köszi,de van beépitett forditó a gépemen.
Egyébként azóta kezdték radarnak hivni az eszközt,mióta a rendszert elkezdték APS-nek hivni.Elötte elektronikus térérzékelőnek irták-magyarul villamos térérzékelőnek hivták régebben,gondolom (meg én még) talán ma is.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 368
8 501
113
Köszi,de van beépitett forditó a gépemen.
Egyébként azóta kezdték radarnak hivni az eszközt,mióta a rendszert elkezdték APS-nek hivni.Elötte elektronikus térérzékelőnek irták-magyarul villamos térérzékelőnek hivták régebben,gondolom (meg én még) talán ma is.
Szerintem inkább az elektro-optikai érzékelő hajaz a te térérzekelődre.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 352
24 952
113
Szerintem inkább az elektro-optikai érzékelő hajaz a te térérzekelődre.

mig a villamos térérzékelőt nem-ez is a villamos térérzékelőt támassza alá.

Hát …nem vagyok meggyőzve, szerintem a villanyszerelők álltál is használt ill. gépek mint pl. a daruk és emelők tetején alkalmazott biztonsági berendezéssel kevered:

“A villamos tér érzékelő (EFD - Electric Field Detector) azonnal figyelmeztet az elektromos áram okozta veszélyre, közvetlenül a veszélyzónába való belépéskor.”

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 973
35 042
113
Hát …nem vagyok meggyőzve, szerintem a villanyszerelők álltál is használt ill. gépek mint pl. a daruk és emelők tetején alkalmazott biztonsági berendezéssel kevered:

“A villamos tér érzékelő (EFD - Electric Field Detector) azonnal figyelmeztet az elektromos áram okozta veszélyre, közvetlenül a veszélyzónába való belépéskor.”
Nem.Ez villamos erőtérrel működik.Egyébként anno a HTI is fejlesztett ilyet,valamelyik régi Ht-ban le van irva az egész hőbelebanc működési elve.
Nem,ez a térérzékelő kifejezetten fizikai testek behatolását jelzi,és követi is az érzékelési térbe.
Bocs,de nem állok neki átnyálazni 30 évi Ht-t (főleg,ha közben meg a Hadmérnökbe vagy a MKK-ben volt a leirás.....)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 097
85 956
113
Vihkr,Krizantme,Ataka,Shturm,Hellfiere,Brimstone,Mokopa,Kobra,Svir,GP105,Falarick,SAMHO,kinai Hellfiere másolat.....
A csőből indíthatóak mindenek, csak nem gyorsak. A Kobra 10-12sec alatt teszi meg a 4km-es max hatótávolságát. Amiket orosz cuccokat soroltál, azok 1 max. 1,2 Mach, ez nem a gyors kategória. Az ATAKA V 1,6Mach-al na az gyors. De az, hogy 0,9Mach helyett 1,2Mach-al megy a rakéta az mind1.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 973
35 042
113
A csőből indíthatóak mindenek, csak nem gyorsak. A Kobra 10-12sec alatt teszi meg a 4km-es max hatótávolságát. Amiket orosz cuccokat soroltál, azok 1 max. 1,2 Mach, ez nem a gyors kategória. Az ATAKA V 1,6Mach-al na az gyors. De az, hogy 0,9Mach helyett 1,2Mach-al megy a rakéta az mind1.
Momentán a Vihkr a leggyorsabb ATGM 1,8M-al.Utána jön az ATAKA,mejd szorosan mögötte a Mokopa (de az ráadásul Top Attack is)