Pont ebben látom az egész dolog gyengeségét.A szétaszórt harckocsik az első vonalban annyira kis koncentrációt adnak,hogy kb semmi hatásuk nincs a harcra.A szétosztott harckocsik még egységes tűzrendszert sem sem tudnak alkotni minden terepen,innentől kezdve értelmetlen az egész.Sokkal hasznosabbnak látom egybentartani a harckocsiszázadot a harckocsiveszélyes irány környékén vagy olyan terepszakaszhoz közel ahonnan hatékonyan képes ellentámadásra és mint egy tartalékként akkor bevetni őket amikor arra szükség van.Ezzel eléred azt,hogy amikor kell akkor egy nagyon hatékony erő áll a parancsnok rendelkezésére akár az áttört ellenség visszaszorítására,akár a megakasztott ellenség szétverésére vagy legrosszabbesetben a visszavonuló csapataid fedezésére.
Jól gondolkodsz szerintem. Viszont van olyan helyzet amit én írtam, hogy van annyi harckocsi, hogy az első lépcsőbe is jut és a másodikba is. Ekkor az első lépcsőben elosztott tankok nehezítik az ellenség dolgát, illetve növelik a lövészek harci erejét, mindezt csak azért, hogy minél később tudja meg az ellenség, hogy hol és mikor készülünk csapást mérni.