Akinek még mindig nem állt össze a román F-16 beszerzés története, annak itt egy időrendi összefoglaló.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Itt arról van szó, hogy az amerikaiaknak van beépíttett szoftveres/hardveres hátsó kapuja az eladott F-35.höz a teóriák szerint.Az F-35 kiberbiztonsági rései le lesznek kezelve. Egy tényleges harcban a mi kezünkben a románok ellen nem teljesítene rosszul. Amennyire én tudom, ez a sérülékenység a számítógéppel csupán egy orvosolandó pont az 1 km hosszú listából, amiről tudnak, amin már dolgoznak.
És miért ne lenne? A mobilokba is tesznek.Itt arról van szó, hogy az amerikaiaknak van beépíttett szoftveres/hardveres hátsó kapuja az eladott F-35.höz a teóriák szerint.
Nekik valóban nem kell ellenség/barát felismerő rendszer, mert barátjuk nincs, csak ellenségük.Nekem úgy tűnik, hogy étlapról akarnak enni és azt nézegetik, hogy milyen felesleges fejlesztést lehetne kiszedni ezekből a -nekik- túlbonyolított kategóriából, felfogják ők találni a Block14,5-öt, nem kell barát felismerő rendszer, ha figyel a pilóta!
Meg az összes amerikai operációs rendszerbe...És miért ne lenne? A mobilokba is tesznek.
Ez egy elég részletekbe menő leírásnak tűnik.Kicsit oda kéne figyelni.F16MLU önmagában azt jelenti,hogy harcászatilag már a Block15 korszerűsitve van,arcrendszereit tekintve ez a Block50 szintjére.A Block50 szintről korszerűsitik őket most feljebb.
Portugál gépek meg késői F16A-k,94ben kapták meg az első gépeket.
Látom,továbbra sem megy a szövegértés.Ugyan dehogy.
Nem akarlak megbántani, kezdj itt szerintem: https://en.m.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon_variants
Utana johet ez: http://www.airvectors.net/avf16_2.html
Bárhonnan veszel valami AKnál bonyorultabbat,lesz benne moszat.....Lásd a cseh radarok esetét.Gaztalanitani kell valahogy.Meg az összes amerikai operációs rendszerbe...
Taiwani block20 kb ugyanaz a szint,mint az F16MLU,csak újonnan gyártva.Nem pontosan,csak kb.
Ennek az idézetnek érdekelne a forrása!
Csak nem, "Vizilófiát" tanultál?Jövőhéten megpróbálom megkeresni. Előadáson volt, nem írásban olvastam, de biztosan le van írva pontosan valamelyik tankönyvembe is.
Csak nem, "Vizilófiát" tanultál?
azért ECM az még akkor sincs bennük mint a gyáriakban.Látom,továbbra sem megy a szövegértés.
Portugálok F16A/B gépeket kaptak,1994től,késői Block 15 széria.Ebbe már F100-PW220 hajtóművek kerültek,újonnan.Ezek a gépek lettek az MLU program keretében F16AM/BM szintre korszerűsitve,2008tól.Ez a korszerűsités kb a Block50/52 szintjére hozta fel a gépeket harcrendszerei szempontjábol.
Szóval ezek a gépek a harcelektronika értékében bizony Block50 szinten érkeztek mordorba.Most pedig ezt a 15éves harcrelektronikai (vagyis kb a mi Gripenjeinkkel egyidős szintet) korszerűsitik a mostani MLU upgrade csomaggal-kb mint a Gripen MS20 csomagja,olyasaféleképpem.
Szóval érjen már hozzá a hátsó feled a hideg falhoz,ne mantrázd a marhaságot.Egyáltalán nem olyan elavult gépek ezek,csak használtak.
Melyik rendszerre gondolsz?azért ECM az még akkor sincs bennük mint a gyáriakban.
Először az AN/ALQ-254 Viper Shield-re gondoltam, ami Block70-ben lesz.te melyikre?
Szerintem az USA nem attól tart, hogy esetleg szembe fordulnak velük a gépek (azt tényleg egy lekapcsolással megoldják) hanem egy esteleges orosz oldalra történő kiugrás után a muszka kezébe kerülnek az F-35-ös gépek. Az orosznak ennyi elég is lenne, hogy egy kicsit beleássa magát a csúcstechnikába.Ha olyan könnyen "távolról lekapcsolható" az F-35, ahogy néha megjelenik a félelmekben, akkor nyugodtan odaadhatják nekik hiszen csak egy "gombnyomás", és nem tudnak felszállni vele.