Mondjuk ha a HM berendeli a 2 szazadnyi Gripen E-t, akkor az rendes szaladgalast fog okozni a romanoknal, hirtelen lesz penz masik 20-30 Block 50/52-re, figyeld meg...
Akkor megnyugodtam, hogy kb jól értettem. És abban egyet értünk, hogy lesz pénzük azonnal, ha kell hitelből. Nem zárnám ki, hogy egyes döntéshozóink külön ki is várnak egy kicsit, hogy meglegyen a románok dicsősége, hogy beszereztek esetleg már kétszer annyi "modernizált" F-16-ot. És utána megy majd a jajveszékelés, hogy ez már megint nem stimmel. "És jobb költeni most, nem megvárni, míg Erdélyt visszafoglalják."
Felejtsétek már el ezt a hülye NATO-Oo háborút.Az atomháború lenne-kutya se akarja.
Nem atomháború. Hidegháború.
Egy kis történelemmel is kezdhetünk. Hitler amikor elfoglalta Kijevet, délnek fordította a csapatait. A tábornokai őrjöngtek, mert nem értette meg a vezér, hogy ha Sztálingrádot és a Kaukázust elfoglalják, akkor a csapatok java része önként kimenekül a Krím-félszigetről. Így meg tágas síkságok helyett szűk, hegyi terepen kell manőverezniük.
A náci vezér meg becsmérlő szavakat használt a tábornokai stratégiai képességeiről. Szerinte remek taktikusok ellenére semmit nem értenek meg abból, hogy a román olaj milyen jelentőséggel bír a Harmadik Birodalom katonai gépezetének. Konkrétan a román légierő nem tudta lekezelni a Szevasztopolból berepülő szovjet bombázókat.
Na már most szeretném megkérdezni tőled, hogy szerinted a MIG-ek milyen gyakran fogják megközelíteni a tengeren a román légteret? Senki nem számít atomrobbanásokra. De egyszer mondjuk ki, és többet ne vitatkozzunk róla, hogy Bukarestnek nagyon kellemetlen szomszédja van!
Jelenleg is számolgatják a pásztorok fővárosában, hogy ha eszkalálódik a helyzet és szárazföldön is határossá válnak, akkor mit fognak csinálni. Az A Plan az, hogy kétségbe esnek. A B az még kidolgozás alatt. (El lehet mondani, hogy ez nem fog bekövetkezni. Szerintem sem. Ukrajna azért átgondoltabb modernizációt hajt végre, mint az oláhok, még ha 20 év távlatában abban az elgondolásban is semmi nem stimmel. De a románok meg sem próbálják, nem a jövőre nézve nem fenntartható, amit csinálnak, hanem a jelenben sem működőképes.)