Most nem tudom az esett le tényleg a hozzászólásomból, hogy nem vagyok tisztában az angol nyelv jelentőségével? Avagy nem tudok a Google fordító illetve böngésző megoldásokról - akkor amikor erre külön hivatkoztam is? No meg arra, hogy nekem az angol nyelv egyáltalán nem gond?
Ugyanakkor nem erről volt szó.
@Cyrus Grissom felvetése ugye arra irányult, hogy ez magyar fórum és annak ellenére, hogy Ő is érti az angolt lehetőleg tartsuk ehhez magunkat. A probléma megértéséhez gondolkozzunk picit végletekben: arra hogy pl. jön még a német, francia, kínai, arab, japán, héber, grúz, perzsa (avagy esetleg az "ómagyar" kollégák a rovásírással - bár mondjuk ezt próbáltam és a fórum által használt betűkészlet nem támogatja az Unicode rovás karaktereket ...
) - mindegyik szigorúan a saját betűkészletével - és akkor a fórum egy óriási katyvasz lenne. Akkor hogyan kéred meg az n+57 -ik kollégát, hogy legyen szíves használni Google fordítót - főleg amikor a korábbiaknak nem kellett, mert "miért ne?"?
Másik oldalról ugye nem az volt "megtiltva" (avagy kifogásolva), hogy angolul ír. Hanem javasolva, hogy a végére másolja oda a Google Translate -es magyarra fordított szöveget
is. Ez akkora katasztrófa? Ez több okból is előnyös lenne - pl.:
- ezt elegendő lenne Neki egyszer (amikor a kommentet írja) megtenni - és akkor mindjárt nem mondjuk kétszáz fórumozónak kellene ezzel szívni,
- fórumozás közben Google fordítozni nem annyira "vicces" dolog. Böngészőhöz lehet ilyet megoldani. Neked pl. minden gépedre és minden platfromon (mobilteló és tablet is) ez megoldott? Szerintem sokan vannak akinél nem mindenhol és mobiltelóknál elég kényelmetlen fordítózni adott esetben.
- egyéb szempontok - pl. a kereshetőséget agyoncsapja stb. stb.
Meg persze van az a logika is, hogy amennyiben angolul akarok e témakörben fórumozgatni, akkor elmegyek angol fórumokra. Nekem történetesen nem lenne gond. Ugyanakkor nem ott vagyok ...