Ezek 6-7 évet sem fognak már repülni.
A 10.000 óra egy átlag. Hogy az ultramax. határhoz, a 12.000-hez elérjenek, az évente 2 pilótával számolva és évi 120 órával, az 1680 óra gépenként. A 10.000 óra gépenkénti átlag. Tehát, van amelyikbe akár jóval több is lehet.
Mondjuk lehet, hogy ki tudják tolni 10 évig, ha a román adóhivatal elcsomagolja párszor a kerozinos tartályok kulcsát....
Hja persze ezek mellé még legalább 1 készlet fegyver sem ártana, meg a pilótaképzésre is kell még költeni. Meg azt a pilóta mennyiséget még reptetni is kellene.
Nálam simán benne van a pakliba, hogy bár vettek 100M-ért amerikai supportot is mellé, de szerintem minimum 1 századnyi gép szépen menni fog donornak a reptér kerítése mellé.
12 gépre a fegyverzet, meg szerintem 5-6 évnyi support került (annyi szokott lenni egy csomag) 457M USD.
Az 3x ennyi gépre barátok között is 1,5Mrd USD lenne. És a fenti csomag azért nem rúgja ki a kocsma oldalát.
Akkor tessék elképzelni, hogy a 100M USD mennyit jelenthetett, ráadásul 32 gépre.
Szerintem a portugál 12 gépes csomag fegyverzeti része (30AIM-120C, 60AIM-9, 18AGM-65, meg 12 GBU-12) nem éri el összesen sem a 100M-ós tételt. Tehát a kalkulációm szerint a 12 gépre a támogatási rész olyan 350M USD maradhat. Na ehhez képest vettek hozzá 32 gépre 100M USD-ért ilyet.
Jó ha a felét fogják reptetni 5-6 évig.