SAMP-T / Mamba / PAAMS légvédelmi rakéta rendszer (olasz-francia-brit)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
a háború sosem volt olcsó: vagy pénzből adsz többet (nyugati módi) vagy ember életből (keleti módszer). Nyugaton kevesebb az ember és több a pénz szóval inkább a hi-tech fegyvereket perferálják, amik meg drágák...
keleten is van hi-tech... ez nem az emberéletről szól. ez arról szól hogy néhány f.szkalap zsírosra keresse magát úgy hogy méég a dédunokája is munka nélkül megéljen. mind ezt azzal hogy életébe össz vissz dolgozott 3-4 évet aminek a 90% ba csak meetingelt meg konzultált meg lógott a munkahelyéről...

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 844
9 784
113
ezeket a rakétákat biztos szín tiszta ezüsből gyátrják a belselyébe aranyat és gyámántokat tessznek. és luxus prostik szerelik össze egy villába a riviérán ... (ááá nem így sem jön ki a matek...)

Ahogy láttam a Patriot rakéta is hasonló áron kínál hasonló képességet.

• Tetszik
Reactions: zsolti and Aladeen

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
a háború sosem volt olcsó: vagy pénzből adsz többet (nyugati módi) vagy ember életből (keleti módszer). Nyugaton kevesebb az ember és több a pénz szóval inkább a hi-tech fegyvereket perferálják, amik meg drágák...
2 alatti termékenységi ráta mellett nem lehet máshogy tenni - nincs elég ember.
szerintem meg pont ez a semmirekellő gondolkozás ami a fegyvergyártást fejlesztést is körüllengi a felelős azért hogy 2 alatti a születési ráta...
a fegyver mindig drága vólt (nyugaton) aztán jött kelet és oda b.szott olcsó de minőségi fegyverekkel....

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113
keleten is van hi-tech... ez nem az emberéletről szól. ez arról szól hogy néhány f.szkalap zsírosra keresse magát úgy hogy méég a dédunokája is munka nélkül megéljen. mind ezt azzal hogy életébe össz vissz dolgozott 3-4 évet aminek a 90% ba csak meetingelt meg konzultált meg lógott a munkahelyéről...

Na ez az Aranykor fog "mostanában" véget érni, bár épp igyekeznek meghosszabbítani ezt a szakaszt a győri, kecskeméti és majd debreceni gyártású termékek "kreatív" könyvelésével és multi-ország-béli "minőség-ellenőrzésével" az ismert termelékenység fokozó módon! :oops:

Néha lehet, kicsit rásegítenek még egy kis "spontán piaci" árfolyam-mozgással.

.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 149
83 019
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 399
52 184
113
Azt veszed hogy már az AMRAAM ára is két millió dollár körül van és az ASTER-30 képes SRBM illegve MRBM ballisztikus rakétákat is lelőni, akkor annyira nem drága - a Patriot sem olcsóbb igazán...
Nem bizony, HA tudná igazolni élesben is azokat a paramétereit ami papíron van neki, ez egy kikúrt potens és exportsikerekre ítélt fegyver!

Nekem egyik nagy kedvencem!

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 547
35 918
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: waterloo
W

Wilson

Guest

Macron bejelentette a SAMP / T rendszer telepítését Ukrajnában....​

2023. június 19., hétfő, 23:09

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn bejelentette, hogy a francia-olasz SAMP/T rakétavédelmi rendszert már telepítették Ukrajnában.

Ahogy az Evropeyskaya Pravda a Rai News- ra hivatkozva írja , Macron a párizsi légikiállításon mondott beszédében tett ilyen kijelentést.

„Örülök, hogy olasz kollégámmal, George Melonival együtt bejelenthetem, hogy a francia-olasz SAMP/T légvédelmi rendszert most Ukrajnában telepítették és működik, ahol kulcsfontosságú létesítményeket és emberek életét védi” – mondta a francia vezető. állam mondta.

Ez az első hivatalos megerősítés a SAMP/T Ukrajnába érkezéséről, miután a média többször is írt róla .

A SAMP/T rendszer átadása Ukrajnának az idén februárban bejelentett hatodik olaszországi katonai segélycsomag részeként történt, Franciaországgal egyetértésben.

A SAMP/T-MAMBA Európa első nagy hatótávolságú rakétaelhárító rendszere. 3-100 kilométer távolságban képes megsemmisíteni az ellenséges repülőgépeket, 3-25 kilométer távolságban, a ballisztikus rakéták megsemmisítés magassága akár 25 kilométer is lehet.

A SAMP/T-t az Eurosam európai konzorcium (MBDA Italy, MBDA France, Thales) fejlesztette ki. A rendszer Olaszországban, Franciaországban és Szingapúrban működik.

• Szomorú
Reactions: zsolti

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113

Macron bejelentette a SAMP / T rendszer telepítését Ukrajnában....​

2023. június 19., hétfő, 23:09

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn bejelentette, hogy a francia-olasz SAMP/T rakétavédelmi rendszert már telepítették Ukrajnában.

Ahogy az Evropeyskaya Pravda a Rai News- ra hivatkozva írja , Macron a párizsi légikiállításon mondott beszédében tett ilyen kijelentést.

„Örülök, hogy olasz kollégámmal, George Melonival együtt bejelenthetem, hogy a francia-olasz SAMP/T légvédelmi rendszert most Ukrajnában telepítették és működik, ahol kulcsfontosságú létesítményeket és emberek életét védi” – mondta a francia vezető. állam mondta.

Ez az első hivatalos megerősítés a SAMP/T Ukrajnába érkezéséről, miután a média többször is írt róla .

A SAMP/T rendszer átadása Ukrajnának az idén februárban bejelentett hatodik olaszországi katonai segélycsomag részeként történt, Franciaországgal egyetértésben.

A SAMP/T-MAMBA Európa első nagy hatótávolságú rakétaelhárító rendszere. 3-100 kilométer távolságban képes megsemmisíteni az ellenséges repülőgépeket, 3-25 kilométer távolságban, a ballisztikus rakéták megsemmisítés magassága akár 25 kilométer is lehet.

A SAMP/T-t az Eurosam európai konzorcium (MBDA Italy, MBDA France, Thales) fejlesztette ki. A rendszer Olaszországban, Franciaországban és Szingapúrban működik.

nasams és iris-t már kaptak ki most a samp/t bizonyíthat de ez már a patriottal is vetekszik.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 676
14 006
113
nasams és iris-t már kaptak ki most a samp/t bizonyíthat de ez már a patriottal is vetekszik.
A SAMP/T messze tobbet tud a Patriotnal mar most is, gyakorlatilag egy Patriot+THAAD+AEGIS(SM-3) all-in-one mar most is (mar ha valoban hadrendbe allt mar a franciaknal a Block 1 NT Aster, nem tudom.)
Ha megjon a Block 2 az Asterbol, akkor ~3000 kmre tolodik ki a hatotavja, es elvileg jon dolgoznak hozza egy hypersonic interceptoron is (ez szerintem nem a Block 2, de nem eskuszom meg ra.)

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
A SAMP/T messze tobbet tud a Patriotnal mar most is, gyakorlatilag egy Patriot+THAAD+AEGIS(SM-3) all-in-one mar most is (mar ha valoban hadrendbe allt mar a franciaknal a Block 1 NT Aster, nem tudom.)
Ha megjon a Block 2 az Asterbol, akkor ~3000 kmre tolodik ki a hatotavja, es elvileg jon dolgoznak hozza egy hypersonic interceptoron is (ez szerintem nem a Block 2, de nem eskuszom meg ra.)
papíron. majd most az orosz kiprobállja valószínűleg.

• Tetszik
Reactions: fip7 and zsolti

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 933
29 998
113
Az a 3.000km nem a Block 2 hatótávja, hanem annak a ballisztikus rakétának, amely ellen bevethető. Magyarán az 1.000-5.500km közötti hatótávolságú közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták csoportja (MRBM – Medium Range Ballistic Missile), amelyek közül a max. 3.000km hatótávolsággal rendelkező típusai ellen alkalmazható. A 3.000km hatótávolsághoz kb. 4.800m/s sebesség tartozik célkörzetben (nem véletlenül az Sz-400-nak ennyi). A Patriot 3.000m/s célsebessége az 1.000km-es hatótávolságú ballisztikus rakétáknak van. Így már jobban összehasonlíthatóak egymással.
A Block 1NT 1.500km-t is így kell kezelni.
Polish_20230620_081203663.jpg

samp-t-is-already-in-ukraine-for-the-first-time-macron-v0-f9r6bvgsn27b1.jpg

French-SAMP-T-Mamba-firing-02-scaled.jpg

Eurosam-long-range-and-surface-based-air-defense-system.jpg

A SAMP-T kategóriájában az orosz megfelelője az Sz-350.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 676
14 006
113
Az a 3.000km nem a Block 2 hatótávja, hanem annak a ballisztikus rakétának, amely ellen bevethető. Magyarán az 1.000-5.500km közötti hatótávolságú közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták csoportja (MRBM – Medium Range Ballistic Missile), amelyek közül a max. 3.000km hatótávolsággal rendelkező típusai ellen alkalmazható. A 3.000km hatótávolsághoz kb. 4.800m/s sebesség tartozik célkörzetben (nem véletlenül az Sz-400-nak ennyi). A Patriot 3.000m/s célsebessége az 1.000km-es hatótávolságú ballisztikus rakétáknak van. Így már jobban összehasonlíthatóak egymással.
Meg ahogy irtam, a Block 2 meg keszen sincs. A kerdes inkabb az lesz, kinek lesz eloszor mukodokepes HCM/HGV interceptora... US, EU, oroszok, vagy Izraelnek? A Rafael mar hirdeti az oveket, de a zsidok koztudomasuan nagyon lazan bannak a tenyekkel, boven alfa-beta verziokat is arulnak, mint befejezett rendszereket...

A Block 1NT 1.500km-t is így kell kezelni.
Polish_20230620_081203663.jpg

samp-t-is-already-in-ukraine-for-the-first-time-macron-v0-f9r6bvgsn27b1.jpg

French-SAMP-T-Mamba-firing-02-scaled.jpg

Eurosam-long-range-and-surface-based-air-defense-system.jpg

A SAMP-T kategóriájában az orosz megfelelője az Sz-350.
Mondjuk orosz prosi biztosan nem autentikus forras nekem :)
A mondandom lenyege, hogy mar most kepes egy NASAMS+Patriot+THAAD komplexumot kivaltani egyedul a SAMP/T, es ha befejezik a Block 2, akkor az Aegist/SM-3 is felkerulhet a listara. Onmagaban ez is draga, de ha lifecyclet nezel, es hogy onmagaban multilayered, akkor mar egyaltalan nem az.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 933
29 998
113
Szerintem oldaltól függetlenül bármilyen reklám anyagot fenntartásokkal kell kezelni. Ha neked a nyugati "autentikus", lelked rajta, attól még azok is olyanok. A valóságban, élesben harc közben kell bevetni bármit, ott tudja megmutatni mire képes, vagy nem képes.
A SAMP-T (bármennyire is fejlettek, jó eszközök) semelyik változata sem fogja tudni kiváltani a 3 rendszert, mert teljesen más a feladata mind a háromnak, úgy, hogy nem kellene túlzásokba esni, bármennyire is szimpatikus rendszer. De szerintem nem is akarják.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 676
14 006
113
Szerintem oldaltól függetlenül bármilyen reklám anyagot fenntartásokkal kell kezelni. Ha neked a nyugati "autentikus", lelked rajta, attól még azok is olyanok. A valóságban, élesben harc közben kell bevetni bármit, ott tudja megmutatni mire képes, vagy nem képes.
A SAMP-T (bármennyire is fejlettek, jó eszközök) semelyik változata sem fogja tudni kiváltani a 3 rendszert, mert teljesen más a feladata mind a háromnak, úgy, hogy nem kellene túlzásokba esni, bármennyire is szimpatikus rendszer. De szerintem nem is akarják.
Miert is mas ill. miert nem fogja tudni kivaltani? Jelenleg kepes a NASAMS es a Patriotot kivaltani, ill a THAAD alapveto fukciojat a Block 1 NT hozni fogja, ha hadrendbe all. Az Aegis/SM-3 meg elvileg a Block 2 lesz, ami termeszetesen meg csak egy allitas, meglatjuk, amikor elkeszul.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 933
29 998
113
All in 1. Na én ezekben nem bízom és nem hiszek. Egy univerzális valami mindenből tud egy kicsit. Eleve alapvetően a 3 rendszer 3 szintű megoldás. Aki ezeket egybe akarja dolgozni, az dilettáns hozzá. Szerintem a fejlesztők gyártók sem így gondolják, de reklámnak jó, aki el is hiszi..

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 676
14 006
113
All in 1. Na én ezekben nem bízom és nem hiszek. Egy univerzális valami mindenből tud egy kicsit. Eleve alapvetően a 3 rendszer 3 szintű megoldás.
De ez nem olyan all-in-one, mert kulonbozo raketakrol van szo. FYI A THAAD is kepes PACot inditani, semmi uj nincs a koncepcioban.
Aki ezeket egybe akarja dolgozni, az dilettáns hozzá.
Ha mar dillettansoknal tartunk, nem tudom mit jelent az "egybe dolgozni", eleg dilettansan hangzik, de szo nem volt errol.

Szerintem a fejlesztők gyártók sem így gondolják, de reklámnak jó, aki el is hiszi..
A gyarto pontosan ezzel arulja, hogy egyseges rendszer, egyseges logisztikaval, traininggel, aztan vegyel hozza a neked szukseges raketakbol annyit es olyat, ami a te vedelmi koncepciodnak megfelel. (Szokas szerint 10-20 ev, mire eljutott idaig, de a Patriot is 40 eve letezik.)
A vege elvileg joval olcsobb lesz, mint 3 parhuzamos rendszert venni es uzemeltetni... hogy ez igaz vagy sem, az persze konkret ajanlatok kerdese, az egyertelmu.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 933
29 998
113
De, ez All in 1. Csak azt kell megnézni, hogy a három rendszer milyen elemeket tartalmaz. Ég és föld közöttük a különbség. Ilyen alapon a Sz-350-t, Sz-400-t, Sz-500-t is egy rendszernek is el lehetne adni és lehet köztük választani, éppen kinek mire van szüksége belőle, mert vannak közös elemek bennük. Ez vicc kategória. A gyártó-t ilyen reklámmal, mint szakmabeli rögtön ignorálnám. Miért kell a jót elrontani ilyen reklámmal?