Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
- 6 db m-lok rögzítési pont az előagyon.
Mellső markolatot feleslegesnek tartok, de egy fegyverlámpa elférhet rajta.
Ha puska van nálam, akkor általában kés is.Vagy egy kardbajonett![]()
Hogy toszóggy@ meg...Ma új taggal bővült a család.
Egy ideje szerettem volna egy home defense/lőtéri játszós fegyvert. Vacilláltam az alsókulcsos golyós, akár .44 Mag., vagy 45-70 Gov. és valamilyen taktikaibb jellegű sörétes közt.
Felmerült a Fabarm SAT 8 Tactical és a Beretta 1301 Tactical. Nézegettem pump action söréteseket is, de sem a Remington 870, sem a Mossberg 500/590 nem nyerték el a tetszésemet. Persze ettől függetlenül nagyon is jó fegyverek a maguk kategóriájában. Aztán találkoztam a Benelli Nova szériájával, amire már majdnem azt tudtam mondani hogy "igen, ez az", de mégsem volt az igazi.
Szóval a 1301 mellett döntöttem, amikor jött az idei IWA, és a Benelli bemutatta a Nova 3 Tactical-t. Na erre már minden kétséget kizáróan tudtam mondani, hogy "ez az".
Szóval itt van, elsőként és egyedüliként Magyarországon.
Hamarosan készítek rövid leírást és remélem a lőtérre is kijutok a héten.
![]()
![]()
![]()
![]()
Az este még annyira volt időm, hogy gyorsan szétkapjam, de arról sajnos már nem lőttem képeket, majd igyekszem ma bepótolni.Hogy toszóggy@ meg...
Mivel a háztartásban van 3olasz fèlautomata, simán mondom, hogy a legjobb elèrhetőt választottatad.
Brutál jobb a zárszerkezet mozgatása, sokkal sokkal sokkal jobban kèzreáll.
A tár ès az adagolás finomabb ès simább mint az amerikai csodáknál vagy a többi tèsztazabálónál.
Mind a sport, mind a vadászat alatt jobban teljesít (bár szarabbul nèz ki).
A Ghost ring nálam no.1, de ez megszokás kèrdèse. Rengeteg a kiegészítő ès fillèrekèrt (wish ès temu is jáccik).
Van egy szigetszmklosi cèg aki ennek a csőnek az èlettartamát -kinèzetèt tudja upgrade-elni, de anèlkül is a legjobbat vetted.
Grat-grat
Ha puska van nálam, akkor általában kés is.
40 milis gránátvető már smafu?
Szerintetek milyen "vészhelyzeti tartalék" lőszereket érdemes felhalmozni söréteshez?
12/70 35g 3,5 mm elég univerzális, abból gondolok kicsit nagyobb mennyiséget beszerezni, mellette 12/76 50g 3,9 mm és valamilyen slug-ot.
Ötlet, vélemény, javaslat?
Szerintetek milyen "vészhelyzeti tartalék" lőszereket érdemes felhalmozni söréteshez?
12/70 35g 3,5 mm elég univerzális, abból gondolok kicsit nagyobb mennyiséget beszerezni, mellette 12/76 50g 3,9 mm és valamilyen slug-ot.
Nagy szerelmem az originál trench gunA hülyéskedést félig félretéve a felszerelt pőre bajonett látványa valahogy elemi félelmet vált ki, mint maga a vas. Fejben könnyebb összerakni a hatásmechanizmust. Olyat viszomt még nem láttam hogy egy lámpától bes***rt volna.![]()
1897 Winchester - No school like the old school
![]()
Persze csak hülyéskedek, nehogy komolyan vegye valaki, várjuk az élmény beszámolókat.
Nagy szerelmem az originál trench gun![]()
Imádom a sajtreszelő csőburkolatotegyszerűen gyönyörű
Sajnos nem várok libázásra meghívást és a legtöbb buck shot drágább is, mint a slug.Szerintem ezek jók, én csak univerzális 3,5-est tartok + némi őzsörét ha esetleg külföldre meghívnak ne kelljen csak ezért boltba leugrani.Libára lehet kellene tartani 4,5-est de arra még nem volt szerencsém.
Sajnos nem várok libázásra meghívást
Ha beüt a krach a világban, megbomlik a közbisztonság, nagyobb valószínűséggel kell önvédelemre gondolni, esetleg vadászni kényszerül az ember.Szia,
Nalad mi a veszhelyzet? Az alabbi hozzaszolasod elbizonytalanitott, hogy ugyanaz, mint nalam:
Sajnos nem várok libázásra meghívást és a legtöbb buck shot drágább is, mint a slug.
Neked mi vált be? Melior, Fiocchi, RC?
Bátran lőhetsz buckshotot belőle.Korábban 3,3 Cheddite Tordo (mert épp az volt a boltjában) most éppen S&B Corona, abból vettem egy nagyobb adagot, hazai lőszerrelellátottság mellett fene tudja mikor lesz. Az S&B nekem jó minőségű lőszernek bizonyult eddig, nem is drága, azért próbáltam ki.
Nekem egyikkel se volt problémám, ha volt mögötte gyakorlás, tette a dolgát, egész messziről is. Feles-fullos csövekből lövöm őket, most kicsit vakarom magam hogy a fullosból mennyire lenne okos gondolat buckshotot lőni, de állítólag nem gáz csak a brenneke nem okos gondolat.
4.1 vagy 4.2as is igen erősSzerintem ezek jók, én csak univerzális 3,5-est tartok + némi őzsörét ha esetleg külföldre meghívnak ne kelljen csak ezért boltba leugrani.Libára lehet kellene tartani 4,5-est de arra még nem volt szerencsém.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..