Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Spanyolország: A hadsereg az amerikai F-35-re fogad az Eurofighter helyett 10 000 milliós vásárlással
https://elpais-com.translate.goog/e...tr_sl=es&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
Az FCAS vitái közelebb hozzák Spanyolországot az F-35-höz
https://www-aviacionline-com.transl...tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
Mivel nincs ideje várni az FCAS-ra, a Spanyol Légi- és Űrerő az F-35-öt veszi célba, mint az elöregedett EF-18 Hornet potenciális pótlását.
Az NGWS / FCAS (Next Generation Weapons System vagy Future Combat Air System) program késései, amelyben Spanyolország is részt vesz Franciaországgal és Németországgal együtt, valamint az EF-18 flotta kora és lemorzsolódása miatt komolyan fontolóra kell venni a rövid/közepes távot. alternatíva a cseréjére.
Az El País szerint a Légi- és Űrhaderő legfőbb parancsnokai tisztában vannak azzal, hogy melyiket választják: a Lockheed Martin F-35-öt, az egyetlen 5. generációs repülőgépet, amely jelenleg elérhető a piacon, és a NATO „de facto” vadászgépét.
De ez az amerikai gép iránti előnyben részesítés senkit sem lep meg. Már tavaly novemberben felröppent a pletyka, miszerint Spanyolország 50 darab F-35-ös beszerzésében érdekelt, ebből 25 az EF-18-asokat, a másik 25 pedig a spanyol haditengerészet AV-8B+ Harrierjeit cserélné le.
Lásd még: Spanyolország 50 darab F-35 Lightining II-t akar vásárolni
...
Spanyol Légi- és... milyen erő?
Ne röhögtessenek már.
Örülnek, ha lyuk van a fenekukon. Vagy 10-15 éve 25-15 százalékos munkanélküliséggel laviroznak, közben meg lecsukdossak a szakadár katalán politikai ellenzéket.
Ne vicceljunk mar, a Hispasat egy privat, nem is tul jelentos, valami parszazmillios ceg, leginkabb afrikai musorszorassal meg kormanyzati kommunikacioval foglalkozik, ráadásul azt is amerikaiaknak adta tovább (a kapacitást), ha jól rémlik (azok meg, gondolom, "vegyes uzemuek" azaz van bennuk CIA érdekeltség, igy hallgatják le a kontinenst.)Spanyolország a Hispasatnak köszönhetően az ötödik globális hatalom a műholdak terén
https://www-lyntia-com.translate.go...tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
--------------------------------------------------------------------------------
https://en.wikipedia.org/wiki/Paz_(satellite)
Spanyolország 1680 Spike LR2 páncéltörő rakétát vásárol, amelyeket öt spanyol cégből álló ipari konzorcium, a Pap Tecnos, az Expal, a Tecnobit, az Escribano és az FMG gyárt majd...Spanish Army to Get Rafael Spike LR2 Anti-tank Missiles
The Spanish Ministry of Defense intends to purchase 168 launchers and 1,680 spike LR2 missiles designed to replace the TOW missiles used by the Spanish army
Spanish media reports that the country’s Ministry of Defense is facing a major acquisition of spike launchers and missiles made by the Israeli company Rafael. According to Infodefensa, that the Ministry of Defense intends to purchase 168 launchers and 1,680 spike LR2 missiles designed to replace the TOW missiles used by the Spanish army.
In February 2020, Israel Defense already reported that the Spanish army plans to convert about 60 M113 APCs to anti-tank platforms. Engineers at the center Armor Systems Maintenance (PCMASA) has already developed a prototype and Raphael's Spike missile launcher is among the number of candidates in this conversion process.
According to armyrecognition.com, the program is already in an advanced stage, awaiting the funding needed for its official launch. Both the Spanish Army (including the Army aviation) and Marine Corps have been using the Spike LR missile for 15 years.
Akkor meglesz a harmadik Spike gyár is kontinensen - mi nem akarunk egyet?
Spanyolország 2 milliárd euróért 394 lánctalpas harcjárművet tervez vásárolni a M113-asok leváltására.
Tender lesz, de esélyes hogy egy spanyol konzorcium lesz a befutó, amelyet ezek a cégek alkotnak: Santa Barbara Sistemas, Indra, Sapa Placencia, and Escribano
Spain Approves $2B Purchase of 400 Armored Carriers to Replace M113s
The Spanish government has reportedly approved an investment of $2.11 billion for the acquisition of 394 tracked armored vehicles.www.thedefensepost.com
Kikerestem a hírt spanyolul. Régen jól tudtam spanyolul, meg van is belőle nyelvvizsgám csak évek óta nem használtam."The replacement vehicle will be developed in several combat support and logistical variants, such as command post, personnel transport, mortar carrier, anti-attack cannon, ambulance, and vehicle recovery."
Anti-attack cannon? Mit érthet alatta?
2 milliárd euróból csak APC verziók fognak kijönni. 394 IFV az nem 2 milliárd, mint ahogy az M113 sem IFV. A Lynx IFV. Még mindig kevered az APC-t és az IFV-t.Kikerestem a hírt spanyolul. Régen jól tudtam spanyolul, meg van is belőle nyelvvizsgám csak évek óta nem használtam.
A cikketl elovasva ez alapján tankelhárító akar lenni nagyon félrefordítva. Szóval ATGM hordozó
"puesto de mando, transporte de personal, porta mortero, antitanque, ambulancia, recuperación y carga."
Amúgy a spanyol cikkben eléggé a ASCOD Pizzarrot emlegetik mint esélyes kiindulási alvázat.
Jó lenne ha be tudna nyomulni az RM a Lynxxel, de azért itt a hazaiaknak lejt a pálya...
A cannon az àgyú. Mégha a fordító az antitanque-t attack-nak is fordítja nem tudom, hogy a tankelhàrító àgyút hogyan voltàl képes ATGM hordozóra fordítani?Kikerestem a hírt spanyolul. Régen jól tudtam spanyolul, meg van is belőle nyelvvizsgám csak évek óta nem használtam.
A cikketl elovasva ez alapján tankelhárító akar lenni nagyon félrefordítva. Szóval ATGM hordozó
"puesto de mando, transporte de personal, porta mortero, antitanque, ambulancia, recuperación y carga."
Amúgy a spanyol cikkben eléggé a ASCOD Pizzarrot emlegetik mint esélyes kiindulási alvázat.
Jó lenne ha be tudna nyomulni az RM a Lynxxel, de azért itt a hazaiaknak lejt a pálya...
Que interesante! Donde has estudiado?Kikerestem a hírt spanyolul. Régen jól tudtam spanyolul, meg van is belőle nyelvvizsgám csak évek óta nem használtam.
Err... Serían misiles antitanque, no simplemente (cañones?) antitanque.A cikketl elovasva ez alapján tankelhárító akar lenni nagyon félrefordítva. Szóval ATGM hordozó
Si, dice 'antitanque', sin 'misiles'...?"puesto de mando, transporte de personal, porta mortero, antitanque, ambulancia, recuperación y carga."
Claramento lo dice (en lugar 'mencionar'):Amúgy a spanyol cikkben eléggé a ASCOD Pizzarrot emlegetik mint esélyes kiindulási alvázat.
La UE no es su patria. España lo es.Jó lenne ha be tudna nyomulni az RM a Lynxxel, de azért itt a hazaiaknak lejt a pálya...