silurusglanis
Először kezdjük ott, hogy én mit csináltam eddig.
Először birkóztam 4 évig, majd ökölvívással foglalkoztam 5 éven át, majd 1 évet "levezetésként" kick-boxoltam.
Nekem több ismerősöm is Judo-zot, szerintem egy kiváló földharc rendszer ha komolyan oktatják, illetve megvan a kellő fizikai alapod.
A Judo egyetlen ám komoly hátránya, hogy el kell vele jutni földharcig. Erre egy képzet "állóharcossal" szemben kevés esélyed van.
Én 1:1 elleni küzdelemben a birkózást tartom a legjobb sportnak, mert nagyon offenzív. Viszont a birkózással csak 1 embert lehet elverni, 2-őt már nem.
Több ember elleni küzdelemre csak "álló harcrendszerek" alkalmasak. Ilyen a box, a kick-box, vagy például a Thai-box.
Az ökölvívással kapcsolatban továbbá leírnám, hogy utcán sokkal hatékonyabb, mint a ringben, mivel nincs kesztyű! A rúgásokat is alkalmazó harcrendszerek ringben hatékonyabbak tudnak lenne néha, mint az ökölvívás, hiszen a fejeket védő kesztyű nagyban megköti a kezek hatékonyságát, míg lábbal lábra, hasra könnyen tudsz rúgni.
Utcán nem védi kesztyű az ellenfél fejét.
Én utcán szinte mindig csak egyenes ütést ütöttem, <b>még soha senki nem tudta kivédeni!</b> Ugyanis fizikai lehetetlenség!
(Olyan, mint a 11-es csak rosszul rúgni lehet, kivédeni nem)
Amikor aktívan űztem a sportot 1 másodperc alatt 6-ot tudtam ütni. A világ élvonalába tartozók tudnak 8-at is! Most megnéztem, 4 körül tudok jelenleg, levegőbe árnyékolva. (Ez korlátozó tényező a zsákra leadott ütéshez képest)
Amúgy én mindig javasolom mindenkinek, hogy ne csak egy stílust tanuljon meg. 1 álló illetve 1 földharcos stílus az alap. Így nem érhetnek meglepetések!
"Kés az smafu?"
Nem. De miután egyszer alkaron szúrtak viperát hordok, ha úgy érzem kellhet.
Szerintem ha valaki nem csak vagdalkozik hanem használni is tudja a kést, attól nem tudod elvenni. Illetve a szúrás hárítása is erősen kérdéses. Én tudtam hárítani, de nem esett jól
Szóval használjon mindenki viperát, vagy gázspré-boxer kombót. Az a tuti. (A kést nem ajánlom, mert csak össze szurkáljátok egymást)