Háhá visszaétrtem.
Nos fip7-et holnap már viszi is az NNI
fip: Mi felénk baszhatod a viperád, itt egyetlen járőrpáros van aki talán csekélyebb büntetést ad, de van olyan is aki tonfával b*sz tarkón
Amúgy viperán vagy tonfán én is gondolkoztam, a kés nekem nem szimpatikus. Viszont kérdés,hogy mit lehet érte kapni...
Egyetem előtt nem feltétlen szerencsés a büntetőeljárás
Na szóval a görögökre visszatérve,meg a tesztekre.
Szóval ezek a tesztek nem fognak soha pontos eredményt adni,már ami az ókori részt illeti. Beszélhettek itt földharcról vagy állóharcról, mindegyiknek meg van a maga sajátossága, ami általában a dinamikára vagy a nyers erőre épül. A spártaiakról tudjuk,hogy félelmetes harcosok voltak, de miért is? Azért mert ők folyamatosan edzettek és háborúra készültek, viszont nem mindegy,hogy hogy. Amikor a spártaiak a táborukban voltak, vagy épp a támadó ellenséget vártak, nagy részük edzett. Ugye akkor nem voltak súlyzók, önsúlyos (ún. Calisthenics) gyakorlatokkal,nem tudom mennyire változtak a gyakorlatok, én is ezzel próbálkozom (bár én lusta vagyok) , figyelem, pupillatágító!!!
http://www.youtube.com/watch?v=twlBJnBvpSY
Na a spártaiak hasonló kaliberű és képességű emberek voltak, míg hozzájuk képest egy birodalmi vagy légiós...
Szóval álló vagy földharcnál ha kapsz egy ilyen ellenfelet, te hiába edzettél a konditeremben nem fog menni, mert ez az edzés a dinamikára, koordinációra és a nyers erőre egyszerre épít.
Vannak érdekes dolgok, mert volt már olyan,hogy a kis 70kilós boxoló körbeugrálta és ütötte a 90kilós böhöm állatot, de aztán mikor a nagydarab betalált... Meg volt olyan is,mint nálam,hogy én voltam 60 kiló, haverom 80-90 felhúztam az agyát (nem tanultam küzdősportot, csak 3 alkalommal voltam edzést látogatni kb), arcon próbált ütni, csak szerencsémre balhímvesszőként próbált ütni,fentről lefelé,hogy majd nagyobb erőt visz bele, ez pont arra volt elég,hogy a saját hülyesége miatt kiborítottam az egyensúlyából, rá a kerítésre. (Csepel HÉV állomás, gyrosos bódé mellett ha ismeri valaki
) a drótkerítés kicsit meg is hajlott a srác súlyától, az arcomat érte az ütés de ahhoz képest minimális erővel.
Én például tesómmal, aki szintén +30kiló izom, rengeteget "birkóztam", vékony gyerek voltam és ez azt eredményezte ,hogy szinte senki sem tudott lefogni, később már fogásokat is csináltam, és borítottam magamról, elég csúnyán,hiába volt +30kiló, a földön nem bírt lenyomni. Viszont amikor álltunk ,ott éreztem,hogy gólyaürülék a levegőben.. úgy borultam volna el, ezért volt ,hogy mikor ütött volna, akkor megpróbáltam kitérés közben elkapni és tovább lendíteni a földre. Általában kevesebb sikerrel, de ez a tapasztalatlanság szülte.
Szerintem övön alul nem tud hatékony lenni,mert hiába rúgdosod bakancssal a combját,ha ő közben arconvág, szerintem amire öv alatt érdemes fókuszálni az a boka, szerintem az a gyenge pont, esetleg a lábujjak megtaposása,de ahhoz elég nagy erő kell. Én ha tehetném inkább a nyakat vagy a szem környékét jelölném meg, mert a nyakánál tökéletesen lehet tolni,a szem felé irányított ököl pedig a reakcióidejét növeli...
Én mondjuk majd a Systema-t vagy a TCQC-t szeretném űzni, csak előtte pár dolgot bekéne fejezni.
U.I.: Hiryu mi lett veled ? Építő jellegű hozzászólásokat látok,amit eddig nem láttam tőled :O