Akkor miért nem fociztál? Mert jobb bútort cipelni?
Sosem voltam tehetséges a fociban. Ellenben a küzdősportokban igen.
Viszont eszem is volt, le is diplomáztam és egy csomó érdekes szellemi és fizikai munkám volt a sport mellet.
0-ról lett saját vállalkozásom is, KFT szinten, majd el lett adva a kovid idején, aztán újra fizikai majd szellemi meló.
Nem panaszkodhatok.
A sport karrier, főleg a küzdősport meg eléggé kockázatos. Nagyon sok profi sportolót ismertem akkoriban és a legtöbbjük profiként se élt meg belőle. A focisták már akkor is túl voltak fizetve, de III osztályban már meló mellet nyomták.
Ma meg egy III. osztályú játékos már meg tud élni ebből a tingli tangli szarból, mert az állam oda csatornázza az adófontokat. Aminek egy része nettó korrupció, ugyanis a klubbok zsebbe vissza osztanak a támogató cégeknek. Szerintem ez nincs így jól.
Jobb helye lenne a pénznek, akár sport céllal a közoktatásban. És akkor nem elméletben kellene tessiznie a gyerekeknek...
Azért valahol az is sokat elárul, h a hirtelen-szívmegállás a focistákat súlytja fokozottabban. Talán azért, mert a leginkább az terheli túl a szívet (sok rövid intenzív sprint, alacsony szöveti oxigén).
Az nem tudom mennyire igaz, de ebben a ténylegesen nagy terhelés mellet keményen benne van a dopping is.
A másik fele meg, hogy ők közönség előtt halnak meg, ami elég látványos. Legutóbb egy kardiológus halt meg így, konkrétan a kórházon belül. Ez meg nem annyira látványos. És csak azért tudunk róla mert doki volt és maga az eset is kicsit extrém.
Ettől még elfogadom, hogy lehet őket jobban érinti, nem tudom.
Azért na:
A gumi labda nem focilabda.
Bőr labdára rákeresel, akkor pl. a Winner laszti (ami szerintem 20 éve nekem is volt) most kb. 10,000 forint.
Az adidas szintetikus EB mintás laszti meg 10+ ezer. (Én jobban szeretem a valódi bőrt)
Jobb árak mint gondoltam, de nem 2 ezer, mint ahogyan mondtad.
(Amúgy annó volt Roteiro-nk, 20,000 Ft volt akkoriban, most 62,000 Ft!)
Hát ez az. Nem is értettem miért álltál bele a humor topikba linkelt viccbe. Túl komolyan veszed ezt a dolgot.
Ezért mondtam, ha bénák ki kell őket röhögni, ha nyernek akkor együtt kel velük örülni.
Semmilyen bosszankodást egy percig se ér meg ez az egész cirkusz.