kis adalék Imane Khelif életéhez, nőnek született, nőként anyakönyvezték, (mivel ott alul is nunija van) egy kis Algériai faluban, egy szegény családban , kislányként nevelték, az apja tiltotta mindenféle sporttól mondván az nem kislányoknak való, ennek ellenére először focizni kezdett, utána váltott boxra, egy szomszéd faluba járt át titokban sportolni hogy a család ne tudja meg.
Egy nagyon ritka genetikai betegséggel született női ivarszervei vannak, viszont X-Y kromoszómája,és fokozott tesztoszteron termelése, (még egy átlag férfihoz képest is) tehát ő nem egy transzgender futóbolond pasi aki kitalálta hogy a héten nő lesz , hanem egy szerencsétlen akivel a természet nagyon kicseszett, még mikor kb 10-14 hetes embrio volt .
Ő személy szerint nem is tudott róla hogy neki ilyen betegsége van, a 2023-as női box VB -n mikor döntőbe jutott akkor csináltatott rajta az IBA, Nemzetözi Boxszövetség egy vizsgálatot akkor derült ez ki, fel is függesztette az IBA a versenyen való további játékát.
(azóta ezt vissza vonták, állításuk szerint nem csináltak ilyen tesztet)
Az IBA-t a NOB kizárta az olimpiákon való részvételről ,(a Tokioi olimpiárol először, ) mivel sok korrupcios botrányuk és költségvetési hiányuk volt.
Kis adalék az IBA Nemzetközi Boxszövetség orosz vezetésü, aztán mindenki azt gondol ide amit akar, hogy ez most politika volt, vagy miért én nem tudom.
Imane Khelif a 2018-as női box VB-n a17.-ik helyen végzett , a 2019-es VB-n a 33.-ik helyen, a Tokioi olimpián elverte az ír Kellie Harrington elverte a negyed döntőben.
Itt jegyezném meg hogy az ír boxoló csaj nyilvánosan kiállt Khelif mellett mikor ezt a botrányt, (szerintem egyértelmüen időzítve és szervezve) az olasz kiscsaj , és stábja kirobbantotta.
Elmondta támogatja Khelifet , és hagyják abba ezt a felesleges média hergelést, mert ő és másik 9 boxoló csaj is legyőzte már Khelifet.
( magánvéleményem: -ha az olasz hisztis kiscsaj igy felkínálja az álcsucsát védtelenül akkor a helyi pizza futár kisfiu is megfekteti )
Ha másik oldalról nézzük akkor az X-Y kromoszómák miatt kapta a férfias csontozatot, és izomzatot persze ez sem ment volna a rengeteg edzés és extra munka nélkül, mert akkor max egy kolás üveg testü férfi (by kam
lett volna egy női testbe zárva, , de ha így nézzük akkor valóban semmi keresnivalója a csajok között.