Sport

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Erről a videóról jut eszembe, egy nem is annyira sport, a mensur. Mennyire ismerős itthon?
 
M

molnibalage

Guest
Élőben megy a BL döntő az M4-en. Zárt kapus mérkőzésen hogyhogy van közönség hang? Bekeverik...?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
molnibalage

Ha jól emlékszem a Spanyol bajnokságban a stadion hangszóróiból ment a szurkolás. Már ahol volt erre igény. Gondolom a BL-nél is hasonló megoldás lehetett.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Ma kisorsolták a 22-es katari VB-re a selejtezőcsoportot. Rapid kvalifikáció lesz.
Csoportgyőztes kijut, másodikok pótselejtezo.
Anglia
Lengyelország,
Albánia
San Marino
Andorra.

Optimistán lengyel-magyar-angol körbeverés lesz. Albánia kitől rabol pontot az is dönthet, aki a kicsikkel szemben pontot veszít elszáll.
Katarba ki kell menni, mindig érdelkelt az ország, így lesz rá alibim.
 
G

Galthran

Guest
sztem lengyel angol és albán is jobb nálunk
szkeptikus vagyok, harmadik helyet tippelek így bölcsen előre látva :D
 
W

Wilson

Guest
CA goal.com értesülései szerint Leisztinger Tamás kiszáll a diósgyőri labdarúgásból, és eladja klubot működtető gazdasági társaságot. A kiesés ellen küzdő DVTK-nak hamarosan két vállalkozás lehet az új tulajdonosa, és egy világcég érkezik fő támogatónak.

Leisztinger Tamás éppen tíz esztendeje vette át a diósgyőri futball finanszírozását, és ebből az alkalomból a klub internetes oldala Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével készített interjút, amelyben többek között ez is olvasható:

Leisztinger Tamás saját vagyonából tíz év alatt több mint 5 milliárd forintot invesztált a DVTK-ba. Ezenfelül az ő, valamint a DVTK managementje által mozgatott kapcsolatrendszerből legalább ekkora mértékű taoforrás érkezett a DVTK-hoz. Ez arányait tekintve sokszorosa annak a támogatási mértéknek, ami a tulajdoni hányad alapján az Arago Holdingra esne, ez szintén a DVTK, illetve az észak-magyarországi sport fejlesztése melletti elköteleződésünket mutatja.

Az eddigi tulajdonost a szállodaiparból ismerte az ország, hiszen 2016-ig övé volt a Hunguest Hotels Zrt. 18 szállodája, amelyek közül immár csak négy tartozik az érdekeltségi körébe, a többit négy éve eladta. Ugyanebben az esztendőben megvált a Fejér megyei agrárcégeitől is, és most a Diósgyőrt is értékesíti. Az egyik vevő a borsodi Bodrogkeresztúron bejegyzett Dereszla Borászat, a másik pedig egy egészségügyben érdekelt vállalkozás. Rajtuk kívül pedig a Hell energiaitalt gyártó cég érkezik fő támogatónak – pokoli erős lehet gazdaságilag a miskolci klub
 
W

Wilson

Guest
miután úgytűnik végül tényleg kiesünk ,végre eltakarodik... kurvára fog hiányozni :D

Ez a Honvédtól kapott ötös tényleg nem nézett ki jól,de ahogy nálunk a lokit Szima nálatok Leisztinger működtette a Diósgyőrt tesco gazdaságos módban ingyen szerződtetett v kukázott játékosok néha egy kis zsét csorgat igazolásokra és ennyi.Amúgy nekunk jót tett a kiesés mivel érdemei elismerése mellett nyugdíjazták Szimát:).Úgy,hogy egy kiesés nem tragédia,bár én nem örülnék ha kiesnétek a mennyeibe kell egy jó Diósgyőr ami ezekkel az új tulajdonosokkal összejöhet.
 
G

Galthran

Guest
3a6c9ba823c0c5480c2222cb0876fd869883a6af.png


aca090ebe2dc348d361dd9542bd69d2c30a27708.jpg


Az első futónő volt, aki egyetlen olimpián három aranyérmet nyert (1960, Róma). Koraszülöttként, két kilogramm testsúllyal született. Négyéves korában skarláttal és tüdőgyulladással került kórházba. Gyermekbénulás következtében az egyik lába megbénult. Édesanyja kitartásának köszönhetően (hetente kétszer hordta egy, a feketék számára kijelölt, 50 mérföldre fekvő kórházba kezelésre) sikerült évek múlva lábra állnia. Tízéves korában tanult meg újra járni.

 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113

Néhány régi önvédelmi kiképzési videó.​

FBI personal protection and rare video of fairbairn system​


USMC Knife Fighting​


Hand to Hand Combat (1942) (három részes első része: )​


Unarmed Combat (Defendu) - British Army, Home Guard 1941​

 
  • Tetszik
Reactions: fip7
T

Törölt tag 2361

Guest
soha, de soha, de forszirozatok magatokat tul amikor sulyokat emeltek.

a csavo szetszakitotta a mellizmait.

de lattam terd szakadast is tobbszor.

lehet a leghiresebb eset az Jean-Pierre Fux esete, fenykepeszkedni akart vmi ujsagnak, es bemelegites nelkul nekialt vmi 200-300kg guggolni. egybol szetszakadt mind 2 terde, evekig tolokocsiban volt.
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 478
113
Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) elnöke úgy véli, hibázott a szövetség, amiért nem nevezett ki csapatvezetőt az újdelhi világkupára, melyen a férfi puskás csapat botrányos körülmények között visszalépett a döntőtől, és utólag kizárták.
Forrás: https://kuruc.info/r/49/226705/
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0