A B-2-es témához:
Tudtommal az SZ-125-ös közelségi gyújtós.
A B-2 meg nem pici repülő.
Dani Zoltánék valószínűleg csak arról láttak visszajelzést, hogy a közelségi gyújtó működésbe lépet-e vagy nem.
Ha működésbe lépet az még nem egyenlő a gép lelövésével. Az F-117 egy B-2-höz képest kicsi gép. Számára végzetes lehetett a repeszfelhő. De egy B-2-es nagy gép, lehet, hogy létfontosságú részeket nem értek a repeszek és a gép repülhető maradt. Azért egy csupaszárny gép vitorlázva is nagyon messzire juthat, ha a kormányozhatósága megoldott.
Én simán elhiszem azt, hogy rálőttek, a közelségi gyújtó működött, a rakéta robbant, a gép meg tovább repült vagy kényszer leszállt valahol. Ez nem tűnik irreális sztorinak.
Továbbá szerintem a gép sérülései nem lehettek olyan súlyosak, biztosan javítható maradt.
Ezt én is hallottam Szerbiában, hogy egy B-2 is bekapta anno, de horvát területen ért földet. És azt is hogy nagyon hamar elszállították, még az alatta lévő földet is.
A B-2-t úgy tudom, a számítógépek közreműködésével tartják a levegőben, egy pilóta azt is mondta, ha ezek meghibásodnak a gép menthetetlenül lezuhan hiába csupaszárny.