Szolgalati nagyon faj ha ezzel eltalallakHagggyáá má!
A BREN meg szolgálati váll-kétkéz fegyver?!?![]()
Nagyon nagy baj en ugyan ugy fekvoztetnem a civilt ezért hogy PISztoLy(papírforma szerint igazad van, de élő ember nem hívja így!)

Szolgalati nagyon faj ha ezzel eltalallakHagggyáá má!
A BREN meg szolgálati váll-kétkéz fegyver?!?![]()
Nagyon nagy baj en ugyan ugy fekvoztetnem a civilt ezért hogy PISztoLy(papírforma szerint igazad van, de élő ember nem hívja így!)
Vagy csak nem érted meg.Hülyeséget írtál.
Közepes gp,illetve általános célú gp.Alapvetően a magyar katonai és fegyverzettechnikai szaknyelvből hiányzik egy szint a a light machine gun és a heavy machine gun közt.
Ami itt a general purpose machine gun.
Csak simán géppuska van.Közepes gp,illetve általános célú gp.
Mikor került ki a szaknyelvbol?KGK és a PKM meghatározssakent már bent volt
Gondolom kikopott, miután kivonták az utolsó golyó szorot,az RPDt.Mivel úgy sincs más,elég volt a gp.Csak simán géppuska van.
No azt vègkèpp nem èrtem nálunk sok helyen mièrt a problèmáznak a tank elnevezès miatt.Mint a hk és tank.Az egész világ szaknyelve használja a tank szót,pl MBT.
PótcselekvésNo azt vègkèpp nem èrtem nálunk sok helyen mièrt a problèmáznak a tank elnevezès miatt.
A véleményed a tiéd, az a baj, hogy tenyként tálalod és ez hülyeseg.Vagy csak nem érted meg.
Egyébként nem kell mindig nagyon kukacoskodni.Dok minden egyszerűen hahyomsny,meg így alakult.
Pl, köztes lőszer, Karabély lőszer se helyes szó szerint.Hogy valami karabely e,azt igazából nem a lőszer határozza meg, hanem a cső hossza.E szerint még a G3 is karabely...... Mégse hívja senki annak.
És ha valami már megszokott, mindenki ugyanazt érti alatta,akkor nem kell minden áron kukacoskodni.
Országonkènt változik.Vagy csak nem érted meg.
Egyébként nem kell mindig nagyon kukacoskodni.Dok minden egyszerűen hahyomsny,meg így alakult.
Pl, köztes lőszer, Karabély lőszer se helyes szó szerint.Hogy valami karabely e,azt igazából nem a lőszer határozza meg, hanem a cső hossza.E szerint még a G3 is karabely...... Mégse hívja senki annak.
És ha valami már megszokott, mindenki ugyanazt érti alatta,akkor nem kell minden áron kukacoskodni.
Winchester puska,mit a westernfilmekben látsz,az is pisztolylőszerrel műküdött.44/40 pisztolylőszerrel,amit a Remington forgópisztolyokhoz terveztek.És puska.Országonkènt változik.
Persze ha visszamegyünk a règmúltba vehetjük azt alapnak.(Hiszen az az alap)
Viszont ezen az alapon egy hosszú csövű fegyver pl.: steyr AUG 9mm-es változata is autómata puska?Nekem az azèrt necces.
Azèrt is írtam, hogy nálunk szerintem tök jó a szaknyelv, lőszer/egyes/sorozatlövő.
Jól behatárolja mi micsoda.
Ebből lóg ki a golyószóró.
Dobj be valami tèmát.Nya, továbbléphetnénk/továbbléphetnétek ezen a zsebhoki-meccsen...
Mi a különbség a golyószóró és a géppuska között. Erre gondoltál, jó lesz?Dobj be valami tèmát.![]()
Aoriban ez volt a neve: nehéz-golyószóró állvány.A nehéz-golyószóróhoz mit szóltok?
Érdekes hely lehet ez az Aori. Kíváncsi lennék rá, mit mond erről egy déli tábornok nyugatról, hogy Lee Mellonról ne is beszéljek...Aoriban ez volt a neve: nehéz-golyószóró állvány.
Ne haragudj.Mi a különbség a golyószóró és a géppuska között. Erre gondoltál, jó lesz?![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..