Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Emlékszik valaki arra, hogy az A300 hogyan hódította meg a világot? Lehetett bérelni és bejött.
Na, akkor meg kell kérni az AB-t, hogy akkor bérelne egyet kipróbálásra valaki. Aztán lehetne nézni a dolgokat.
Valamiert ignoralja, milyen eloirasai vannak a kormanynak ill azokhoz milyen parametereknek kell megfelelnie az uj rampasoknak...
Ja, korábban volt szó. Régóta és sokszor volt róla szó. És mivel régen lehet tudni, ezért képesség kiesés nélkül is meg lehetett volna oldani, ha akarják. Nem akarták.Ide is beteszem ezt a pár sort, mert furcsa volt a fülemnek ez az új definició:
"Korábban szó volt arról, hogy az An–26-os meglévő példányait oroszországi nagyjavításra küldenék, amíg a tervezett új, rámpás, nagyobb műszaki eszközök szállítására is alkalmas, korszerű közepes taktikai szállítógépek megérkeznek."
https://magyarnemzet.hu/belfold/bucsuzik-az-an-26-ostol-a-magyar-honvedseg-8216564/
Ez nekem kétféle dolgot jelenthet:Ja, korábban volt szó. Régóta és sokszor volt róla szó. És mivel régen lehet tudni, ezért képesség kiesés nélkül is meg lehetett volna oldani, ha akarják. Nem akarták.
Ja, korábban volt szó. Régóta és sokszor volt róla szó. És mivel régen lehet tudni, ezért képesség kiesés nélkül is meg lehetett volna oldani, ha akarják. Nem akarták.
Ez azért érdekes, mert egêszen konkrét dolgokat tartalmaz.A Magyar Nemzet sem tud semmit...
https://magyarnemzet.hu/belfold/bucsuzik-az-an-26-ostol-a-magyar-honvedseg-8216564/
Ide is beteszem ezt a pár sort, mert furcsa volt a fülemnek ez az új definició:
"Korábban szó volt arról, hogy az An–26-os meglévő példányait oroszországi nagyjavításra küldenék, amíg a tervezett új, rámpás, nagyobb műszaki eszközök szállítására is alkalmas, korszerű közepes taktikai szállítógépek megérkeznek."
Háát az @arcas által kiemelt magyarnemzetes idézetet és az AN-26 kivonását megerősítő cikk nekem egyértelműsíti az azonnali KC beszerzést.Ez nekem kétféle dolgot jelenthet:
- vagy egyértelműen el van döntve hogy KC-390 brazil csoda lesz és csak arra várunk míg sorra kerülhetünk (tekintve hogy akár a Hercules, akár az A-400 már itt lehetne akár 1-2 bérelt, áthidaló/réskitöltő formában is míg meg nem jönnek az új példányok)
- vagy semmi sincs eldöntve és megy a gondolkodás/számolgatás/időhúzás/totózás hogy "jaj hogy is legyen, mire telik egyáltalán meg most éppen semmire sem"
Lehet hogy igazad lesz, én nem is bánnám mert valami/bármi rohadt gyorsan kell az An-26 kivonása után!!!Háát az @arcas által kiemelt magyarnemzetes idézetet és az AN-26 kivonását megerősítő cikk nekem egyértelműsíti az azonnali KC beszerzést.
Azért ez elég aljas!
Ez azért érdekes, mert egêszen konkrét dolgokat tartalmaz.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy itt nagyon rövidesen be fogják jelenteni a KC-t. Mégpedig úgy, hogy a csehek opciós gépeit átvesszük. Szerintem erre kellett a +pénz a HM költségvetésébe.
Ráadásul ha egy az egyben kivezetik az Ancsákat, akkor még olyan tippem is van, hogy gyorsan kapunk 1 gêpet személyzettel, amíg SOS-ben átképezzük a hazai személyzetet. Ez viszont abszolút okozhatja a búcsút az AN-26-osoktól. Nem lesz már pilóta se rájuk, ha minden elérhető pilóta KC-ra képződik.
És ezzel tulajdonképpen képességvesztés sem lesz, mivel a pilóták azonnal átülhetnek (még ha csak átképzés erejéig is) az új gépekre.
Idén elvileg - ha jól tudom - 5 gépet fognak átadni. A braziloknak pedig a jelen gazdasági helyzetben jól fog jönni, ha 1 gépet nem nekik kell kifizetni.
Ez csak kombináció, de elképzelhető hogy ez is azok közé a húzások közé tartozhat, amit emlegettek, hogy "aki észnél van, az nyerhet is ezen a válságon"