400M járt már nálunk?
Többször is. Gyakorlaton is volt már! (Igaz eleinte inkább statikus bemutató gépnek tűnt, annyi volt vele a baj! )
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
400M járt már nálunk?
Nem pontosan,...de a '21-es első érkezésről hallottam már én isNem arrol volt szo, hogy a brazil gepekbol fog Magyarorszag atvenni 2021, 2022, 2023-ban egyet-egyet?
Rendelni nem rendeltek, de egy szándéknyilatkozatot beadtak. Tavaly még vmikor egy brazil bizottsági meghallgatáson elszólta magát egy helyi kormány alkalmazott a magyar KC beszerzésről.Az MN cikkben csak annyi van, amit itt a forumon is leirtunk mar sokszor.
Milyen cseh opcios gepek? Nem rendeltek meg semmmit. Nem arrol volt szo, hogy a brazil gepekbol fog Magyarorszag atvenni 2021, 2022, 2023-ban egyet-egyet? An-26os szemelyzet kozul aki fiatalabb volt, azt ment A319re, aki meg idosebb az nyugdijba a geppel egyutt?
Mindenesetre az szép gesztus volna, ha az új tipus egy példánya (term. még nem magyar szinekben) kötelékrepüléssel kisérné utolsó útjára az Ancsánkat...Most mielott felreertes lenne, nem azt allitom, hogy nem lesz mas. Azt allitom, hogy tenyszeruen beallt a kepessegvesztes, ahhoz, hogy ez ne igy legyen, az uj gepnek mar itt kene allnia, es kikepzett szemelyzetnek, muszskiaknak is rendelkezesre kene allnia. Sajnos ez van.
Jó lenne ez a KC390...DE:Aktuális!??
(Saját kép, kb egy éve.)
Tudtommal a csehek úgy kerültek bele a programba, hogy gyárthassanak, hogy megrendelést ígértek a gépre. Hogy máshogy?Az MN cikkben csak annyi van, amit itt a forumon is leirtunk mar sokszor.
Milyen cseh opcios gepek? Nem rendeltek meg semmmit. Nem arrol volt szo, hogy a brazil gepekbol fog Magyarorszag atvenni 2021, 2022, 2023-ban egyet-egyet? An-26os szemelyzet kozul aki fiatalabb volt, azt ment A319re, aki meg idosebb az nyugdijba a geppel egyutt?
KC vagy Hercules.Jó lenne ez a KC390...DE:
- mint már szó volt róla teljes a homály hogy mi lesz az Embraerrel. Ha a Kínaiakkal állnak össze akkor az USA le fog tiltani minden alkatrészt ami tőle származik.
- kicsit lelassult a tesztprogram. Én még nem láttam a KC390 est pl. burkolatlan pályáról üzemelni.
Addig amíg nem tisztázódik az Embraer jövője elég kockázatos megrendelni bármit is az Embraertől.
Tudtommal a csehek úgy kerültek bele a programba, hogy gyárthassanak, hogy megrendelést ígértek a gépre. Hogy máshogy?
Szerintem nem olyan nehéz meglátni a kapcsolatot a most felröppent AERO megvétele és egy lehetséges magyar KC vásárlás között.
A cseheknek várhatóan nem lesz szüksége a gépre, mivel ők továbbra is csak C-295-ben gondolkoznak. (tavaly év végén rendeltek még 2-őt, meg ők ugye beszállnak a lechfeldi A400M közös ezredbe).
Ha már A400, akkor udvariasan megjegyezném, hogy a C17 még jobb (lenne), mivel óriási előny - támogatási/logisztikai segitség a Pápán telepitett Boeing "bázis", a javitó hangárkomplexumtól és cserehajtóműtől kezdve az épülő szimulátorig, és természetesen a jelentős részt magyar műszaki személyzet miatt is....ha már, de ugye ez már nem járható út...meg igazából nekünk szükségtelen is lenne (persze csak szerintem).Legyen igazad bár az A400-s lenne a legjobb
Ha már A400, akkor udvariasan megjegyezném, hogy a C17 még jobb (lenne), mivel óriási előny - támogatási/logisztikai segitség a Pápán telepitett Boeing "bázis", a javitó hangárkomplexumtól és cserehajtóműtől kezdve az épülő szimulátorig, és természetesen a jelentős részt magyar műszaki személyzet miatt is....ha már, de ugye ez már nem járható út...meg igazából nekünk szükségtelen is lenne (persze csak szerintem).
Beraktam egy irást a 2003as iraki légideszant műveletekről.Nézzd meg,hogy mennyi C17 bevetés kellett egy zl harccsoport lerakásához.Hát nem kevés....Semmi bajom a C-17-l felőllem jöhet csak azok a fránya realitások ne lennének pedig,hogy elképzeltem,ahogy a magyar honvédség 22db C-17-e átdobja a Kinizsi Pál a Hunyadi János és Zrínyi Miklós nehézdandárok Leo2-t és Pumáit a Puma század F-35-i kíséretében Bukarest környékére,hogy a romulánokat az időközben támadásba lendülő székelyhadosztályok segítségével (amelyeket természetesen titokban fegyvereztunk fel)harapófogóba zárjuk.Természetesen az ezeréves magyar határokat visszaállító békeszerződést a románokkal a Versailles kastély Trianon termében íratjuk alá
Nekünk meg igazábol elég is lenne a tipus.....Az a vicces, hogy C-23-ból van egy halom letárolva az AMARG -ban.
Nekünk meg igazábol elég is lenne a tipus.....
NBeraktam egy irást a 2003as iraki légideszant műveletekről.Nézzd meg,hogy megC17 bevetés kellett egy zl harccsoport lerakásához.Hát nem kevés....
Az a csata, amelyben nincsenek hajók az nem is érdekelN
A realitást teljesen nélkülöző írományomban nem részleteztem,de a bocskorosok erre a teljesen váratlan hadmozdulatra az ősi dák időkig visszanyúló,méltán dicsőséges román katonai hagyományoknak megfelelően fognak reagálni,pánikszerűen átmenekulnek Moldáviábaúgy,hogy lesz bőven időnk desszantolni
Az a csata, amelyben nincsenek hajók az nem is érdekel