Akkor kérdezném: milyen elektronikus lehallgató és felderítő gépük van az osztrák sógoroknak? Mert ha megnézed honnan indult a beszélgetés amire én válaszoltam, akkor kiderül hogy ilyen SIGINT-felszerelésű gépről volt szó.Pl. Ausztria.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor kérdezném: milyen elektronikus lehallgató és felderítő gépük van az osztrák sógoroknak? Mert ha megnézed honnan indult a beszélgetés amire én válaszoltam, akkor kiderül hogy ilyen SIGINT-felszerelésű gépről volt szó.Pl. Ausztria.
Állítólag az izraeli, menetrend szerinti Boeing utasszállítók vannak mindenféle, kívülről nem látható szenzorokkal felszerelve, amelyek folyamatosan adatot porszívóznak az útjaik során. Nem tudom, hogy ebből mi az igazság. De ha létezik ilyesmi, akkor az A319esekbe biztos lehetne ilyeneket szerelni. De ha lenne ilyen gépünk, kit figyelnénk meg vele? A szövetségeseinket? Mert valaki vagy ellenség vagy ellenség lesz? Mintha ez lenne a "mindent oldjunk meg egyedül" álláspont mögött.
Gondolom, mindenki emlékszik még az izraeli felderítőgépek ferihegyi kalandjára. Na, kb. ennyire örülne neki más is, ha mi mennénk hozzájuk ilyen gépekkel.
Viszont az Open Skies feladatokat valamivel csak el kellene még látni, ha már alapító tagok voltunk. Lehet, hogy ezt a feladatkört befejezettnek tekintik az illetékesek? Majd küldünk helyette megfigyelőket más országok OS repülőgépeire?
Szerintem megérné kibeszélni mit is értünk SIGINT alatt..(sajnos nincs külön "felderítés" topic pedig lehet hogy megérné..)De ha létezik ilyesmi, akkor az A319esekbe biztos lehetne ilyeneket szerelni. De ha lenne ilyen gépünk, kit figyelnénk meg vele? A szövetségeseinket? Mert valaki vagy ellenség vagy ellenség lesz? Mintha ez lenne a "mindent oldjunk meg egyedül" álláspont mögött.
Az Open Skies repülőgépek külön kategória és nem tartoznak a SIGINT gépek közé. Ezeken a gépeken csak az egyezményben meghatározott számú és felbontású (30 cm) optikai kamera és SAR radar lehet.Viszont az Open Skies feladatokat valamivel csak el kellene még látni, ha már alapító tagok voltunk. Lehet, hogy ezt a feladatkört befejezettnek tekintik az illetékesek? Majd küldünk helyette megfigyelőket más országok OS repülőgépeire?
Szerintem megérné kibeszélni mit is értünk SIGINT alatt..(sajnos nincs külön "felderítés" topic pedig lehet hogy megérné..)
Az Open Skies repülőgépek külön kategória és nem tartoznak a SIGINT gépek közé. Ezeken a gépeken csak az egyezményben meghatározott számú és felbontású (30 cm) optikai kamera és SAR radar lehet.
Van amit eddig se menetrend szerintivel szállítottak. Nem egy két oldalas üzenetre gondolok.Azaz simán felszállhatna vele bármelyik menetrendszerinti járatra és a legtöbb követség a fővárosokban van, oda meg repül gép naponta akár többször is. Gondolom, eddig is megoldották ezt valahogy...
Jó hát persze nk-i jog védi, igen. Egy hírszerző szolgálat meg épp azért van hogy illegális eszközöket használjon.A diplomáciai postát a nemzetközi jog védi. Azt nem szokás kinyitni. De a levelezés általában rejtjelző rendszereken zajlik, ott ahol van külképviselet (nagykövettség). Megfejtik az üzenetet, majd a nagykövet beballag vele a befogadó ország külügyminiszteréhez, nagyritkán államfőjéhez.
Jut eszembe, eddig mivel vitték a diplomáciai postát?
Szűzmária szentjózsef, te még óvodás vagy ekkora naivitással? Ha ezt mindenki betartaná akkor nem is léteznének állami hírszerző szervezetek, akik attól a pillanattól ahogy belépnek egy másik ország területére módszereiktől függetlenül egyfolytában illegális, törvényellenes, tehát büntetendő tevékenységet folytatnak. Persze, vannak nemzetközi szabályok és törvények, vannak akik be is tartják és tartatják, de vannak olyan állami hírszerző szervezetek is amelyeket direkt ezek megsértésére hoztak létre. És működnek is, minél óvatlanabb és több lehetőséget ad nekik a másik oldal annál hatékonyabban, ezen a területen nem a bizalmi elv működteti a rendszereket. Tehát senki se bízik senkiben, mindenki őrizgeti a titkait, és az is titok mit tud már és honnan tudja a másik oldalról. Sőt, nemcsak a másik oldalról, vegyük már figyelembe hogy az USA hírszerzése még Angela Merkel és Macron telefonját is lehallgatta (talán nem is múlt időben), szóval szerintem ilyen alapon mindenkiét akiét csak tudta/tudja és számít valamit a politikában.A diplomáciai postát a nemzetközi jog védi. Azt nem szokás kinyitni. De a levelezés általában rejtjelző rendszereken zajlik, ott ahol van külképviselet (nagykövettség). Megfejtik az üzenetet, majd a nagykövet beballag vele a befogadó ország külügyminiszteréhez, nagyritkán államfőjéhez.
Jut eszembe, eddig mivel vitték a diplomáciai postát?
Igen, ez a baj, meg hogy handabandáznak az eredeti funckióról is.Sokszor nem értem a reagálásokat. A Falcon szükséges, hogy diverzifikáltabb legyen a szállítóflotta. Törvény szabja meg, hogy állami vezetők (védett személyek), közjogi méltóságok/közszolgák utaztatása is a Légi haderőnem feladata. (Általában minden országban így van, kivéve, ahol külön állami légitársaság van erre. Ezek a gépek 10+ évig biztosítja a képességet, mindegy, milyen kormány van hatalmon. Gondoljunk bele, pld. NATO tanácskozások Brüsszelben (had és külügyminiszter, vezérkari főnök. ) klf. EU tanácskozás (szinte minden közjogi méltóság, de nem egyszerre), hadgyakorlatok pld. Tiger-Meet, TLP stb. (tábornoki inspekció + 1-2 hajózó, vagy nüszaki cseréje.
Ezeket ilyen géppel meg lehet oldani, nem kell mindenhova a nagy A319-el repülni.
Nem ez a probléma. Az a probléma, hogy a repülőgépek nem arra vannak, hogy Orbán Garancsi barátjával elrepüljön a Ludogorec-Vidi meccsre, bulgáriába. Nem volt ott semmi találkozó a bolgár vezetőkkel, stb. egyszerűen megteheti ingyér...
Tehát nem magával a repülőgéppel van a probléma, hanem azzal, hogyha egy állami vezető azt gátlástalanul magánénak nézi (kávzi királyként) és mindenféle állami feladat nélkül, saját magánhobbyra használja...
Igen, ez a baj, meg hogy handabandáznak az eredeti funckióról is.
Nem ez a probléma. Az a probléma, hogy a repülőgépek nem arra vannak, hogy Orbán Garancsi barátjával elrepüljön a Ludogorec-Vidi meccsre, bulgáriába. Nem volt ott semmi találkozó a bolgár vezetőkkel, stb. egyszerűen megteheti ingyér...
Tehát nem magával a repülőgéppel van a probléma, hanem azzal, hogyha egy állami vezető azt gátlástalanul magánénak nézi (kávzi királyként) és mindenféle állami feladat nélkül, saját magánhobbyra használja...
Július 24-én érkezett Montenegróba hivatalos útra.
Az Airbus július 25-én vissza is érkezett Kecskemétre.
https://zoom.hu/hir/2018/07/25/orba...ulgariaban-a-vidi-meccset-de-hogy-jutott-oda/
És ezt az ellenzéki sajtó állapította meg úgymond.
Július 25-én volt a meccs, Razgradban nincs repülőtér, csak Várnában.
Július 28-án Tusványoson beszélt, ott sincs repülőtér, legközelebb Brassóban lesz (!) majd 2020-ban, ha elkészül egyáltalán addig.
Miközben közúton a Razgrad-Tusványos közúton olyan 300 km.
https://szekelyhon.ro/vilag/azt-igerik-ket-ev-mulva-mukodokepes-lesz-a-brassoi-repter
Most azt a kérdést kérdezném, ugyan miféle gépet használt a mi királyunk ?
Szerintem meg ahogyan felpörögtek most a dolgok, dolgoznak a fogaskerekek,...valamilyen ütemterv szerint csak megvalósulni látszik az a fránya "haderő-fejlesztés"...Amilyen meglepetésként érkeztek az Airbusok,...most a Falconok, CZ fegyverek licenszgyártása, Airbus helikopterek...lehet holnap megint hanyatt esünk valami konkrét bejelentéstől. Bár ugye ahogyan kommunikálnak, szerintem egyszer csak valaki belinkeli, hogy begördült egy tucat szerelvény az új páncélosokkal..
Figyeljük az UZV gyárat,nem e vagoníriznak pár száz T-90 et.
Nem akarom őket védeni de persze,hogy terelnek meg ilyenek.Most az a helyzet,hogy bármilyen szükséges beszerzés ami a kormánynak kell az az ellenzék részéről mint felesleges pénzkidobásként van kommunikálva.Itthon a politikában csak véglet van vagy gyűlölik vagy imádjak a kormányt.Igen, ez a baj, meg hogy handabandáznak az eredeti funckióról is.
Most akkor elviheti magáncélra vagy nem?Úgy látom, hogy nem érted a lényegét a dolognak. A fontos, hogy az állami vezetők repüléseiben is legyen transzparencia. Tehát állami, hivatalos, nemhivatalos utak történjenek velük (uram-bocsá még egy nyaralás is, hiszen ha pld. egy akármilyen osztályvezető elviheti a céges autójával, mondjuk korlátlan km-el magát és családját, akkor ezt egy üzleti géppel is megtehesse egy közjogi méltóság)
Leopárd harckocsik most új gyártásúak lehetnének, ha meg tudnánk fizetni, illetve ha a németek nem nyavalyognának és adnának el nekünk. Mivel elfekvő készlete ebből a harckocsiból, ami eladó lehet, szerintem senkinek nincs. Ugyan ez lehet farncia, vagy olasz tankok esetében is.