orosz hivatalos közlés szerint 58 matróz mentettek csak meg..... (a közlés a Duma belügyi bizottságának az elnökétől jött)..... ha ez így van, megannyi élet veszett oda, a semmiért :-(
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
sehol nem találtam olyan közlést, hogy a Bayraktar TB 2-re integrálva lett volna a Sea Skua, illetve ha jól tudom, akkor a Moszkvára valahol 250km távolságban inditottak rakétát, az meg bőven nem fér bele a Harpoon szárazföldi indítási távolságába (ez valahol a hajó verzióból eredeztetve 130km talán)..... ellenben az ukri raketya az 300km hatótávra van írva.....Nekem se tűnik hihetőnek.
Ha az így van az nagyon magas veszteség gyakorlatilag az jelenti, hogy a legénység 90%-a odaveszett....orosz hivatalos közlés szerint 58 matróz mentettek csak meg..... (a közlés a Duma belügyi bizottságának az elnökétől jött)..... ha ez így van, megannyi élet veszett oda, a semmiért :-(
Mert nincs is ráintegralva amúgy sem lenne semmi értelme egy 2017-ben a britektől kivont rakétát amely 25 km hatótávolsággal rendelkezik egy török drónra integráljanak, a Neptun indítót pedig nem lehet csak úgy átalakítani a Harpoon indítására, úgyhogy ez a magyarázat szerintem népmesei kategória.sehol nem találtam olyan közlést, hogy a Bayraktar TB 2-re integrálva lett volna a Sea Skua, illetve ha jól tudom, akkor a Moszkvára valahol 250km távolságban inditottak rakétát, az meg bőven nem fér bele a Harpoon szárazföldi indítási távolságába (ez valahol a hajó verzióból eredeztetve 130km talán)..... ellenben az ukri raketya az 300km hatótávra van írva.....
.Mert nincs is ráintegralva amúgy sem lenne semmi értelme egy 2017-ben a britektől kivont rakétát amely 25 km hatótávolsággal rendelkezik egy török drónra integráljanak, a Neptun indítót pedig nem lehet csak úgy átalakítani a Harpoon indítására, úgyhogy ez a magyarázat szerintem népmesei kategória.
A Moszkva távolsággal kapcsolatban viszont én jó pár helyen 70-75 km olvastam...
Szerintem több realitás van abban az ukrán verzióban, hogy a rossz időjárási körülményeket is kihasználva, két Bayraktar drónnal "kötötték le" a Moszkva légvédelmét és ekkor indították a Neptunokat...
Ez szerintem nem a Moszkva. A robbanás előtt nézve a hajótest vonalát, ez valami más, leginkább valami hadgyakorlat video lehet.
Nem tudom berakja e rendesen, állítólag a Moszkva látható ezen a YouTube short videón.
Én annyira elavultnak nem gondolnám, mindenesetre azt a két ukrán (nagy valószínüséggel Neptunt) rakétát a Moszkva AK-630-s légvédelmi rendszerének meg kellett volna semmisíteni....
.
Az a tanulság, hogy ezek az öreg kohószökevény hajók, hiába nagyok, teljesen elavultak, a légvédelmük meg nulla értékű. A Nagy Péter és pláne a Kuznyecov is igy járna.
Ez nem a Moszkva eddig még nem raktak fel képet vagy videót róla a netre....Ez szerintem nem a Moszkva. A robbanás előtt nézve a hajótest vonalát, ez valami más, leginkább valami hadgyakorlat video lehet.
És jön a kérdés: hol voltak a kísérő hajók? Ok, hogy a Moszkva közel-légvédelme mai szemmel elavult, de a FT flottában már szolgálnak modern, új egységek is. Hol a faszban voltak? A Moszkva szempontjából a FT flotta egy nagy BBG, mindenkinek őt kellet volna védenie kis túlzással. Kicsit érthetetlen az egész helyzet.A képet köszönjük, csak ebből az idejáró embereknek a nagy része a nagy büdös semmit tudja meg, mert ezt a fordító sem eszi meg képként szoftver nélkül.
Nagyjából azt írja, hogy a angol és ausztrál segítség volt jelentős. Sea Skua rakéta került T2 drónra (?) és Neptune szárazföldi indító és RGM-84N Haroopn lett használva. Eszerint és nem az ukrán saját fejlesztésű cucc.
Csak ez alapján aztán tényleg lófaszt sem tudni, hogy mennyi volt a bevetett fegyverek számas és az, hogy a hajó légvédelmi rendszere miért nem bírt velük.
Ha ez igaz... Akkor II. Vh-s veszteség szint, sőt, igazából durvább.orosz hivatalos közlés szerint 58 matróz mentettek csak meg..... (a közlés a Duma belügyi bizottságának az elnökétől jött)..... ha ez így van, megannyi élet veszett oda, a semmiért :-(
.Nagyjából azt írja, hogy a angol és ausztrál segítség volt jelentős. Sea Skua rakéta került T2 drónra (?) és Neptune szárazföldi indító és RGM-84N Haroopn lett használva. Eszerint és nem az ukrán saját fejlesztésű cucc.
Csak ez alapján aztán tényleg lófaszt sem tudni, hogy mennyi volt a bevetett fegyverek számas és az, hogy a hajó légvédelmi rendszere miért nem bírt velük.
.Ha ez igaz... Akkor II. Vh-s veszteség szint, sőt, igazából durvább.
Ez az az info grafika ami alapján azt írtam, hogy nagyobb volt a távolság..... azt nem tudom mennyi köze van a valósághoz, de akár.....Mert nincs is ráintegralva amúgy sem lenne semmi értelme egy 2017-ben a britektől kivont rakétát amely 25 km hatótávolsággal rendelkezik egy török drónra integráljanak, a Neptun indítót pedig nem lehet csak úgy átalakítani a Harpoon indítására, úgyhogy ez a magyarázat szerintem népmesei kategória.
A Moszkva távolsággal kapcsolatban viszont én jó pár helyen 70-75 km olvastam...
Szerintem több realitás van abban az ukrán verzióban, hogy a rossz időjárási körülményeket is kihasználva, két Bayraktar drónnal "kötötték le" a Moszkva légvédelmét és ekkor indították a Neptunokat...
Egyszerűen érthetetlen az egész. A Moszkva volt a FT flotta legértékesebb egyésge, nagyon komoly nagy hatótávú légvédelmmel. Tucatnyi egységnek kellett volna kisérnie, "áthatolhatatlan" közép-közeli légvédelemmel. Az elvesztése olyen, mintha a US Navy hagyná, hogy kilőjék egy (hordozó nélküli) Tico-cirkálóját. Vagy mintha 86-ban beküldte vona az Iowát egyedül, vagy lófasz kísérettel valahová. Nem értem.....
.
A Moszkva lett az oroszok "Hood csatacirkálója". A maga idejében nézve mindkettő nagy, elavult, és mindkettő azonnal elsüllyedt.
Na kicsit utána olvastam a legfrissebb amerikai értékelések szerint 75 tengeri mérföldre volt Odesszától vagyis kb 110 km-re....Ez az az info grafika ami alapján azt írtam, hogy nagyobb volt a távolság..... azt nem tudom mennyi köze van a valósághoz, de akár.....
összefoglalva akkor üzenhetjük @boki -nak hogy álljon elő egy másik verzióval, közelebb a valósághoz ??Na kicsit utána olvastam a legfrissebb amerikai értékelések szerint 75 tengeri mérföldre volt Odesszától vagyis kb 110 km-re....
Szerintem semmi realitása nincs ennek a verziónak.összefoglalva akkor üzenhetjük @boki -nak hogy álljon elő egy másik verzióval, közelebb a valósághoz ??