Szláva osztály / Slava / Project 1164 Atlant (Szovjetunió)

A viharra akkor rosszul emlékeztem.
Hogy menthető lett volna-e a hajó, az egy erős kérdés marad. Komoly tüzek voltak rajta.
Vihart mondtak... az oroszok.
Kár, hogy sem az időjárás jelentésekben, sem a hajóról készült videókon, fotókon nyoma sincs :D
Komoly robbanás, lékesedés nem volt. A tüzeket el lehet oltani.
HA működnek a tűzoltó rdszerek és a kárelhárító csoportok.
És valóban sérült a damage control központja, de a megfelelően kiképzett kárelhárítás -ha nem is
100%-an- enélkül is tudna dolgozni.

Vihart mondtak... az oroszok.
Kár, hogy sem az időjárás jelentésekben, sem a hajóról készült videókon, fotókon nyoma sincs :D
És valóban sérült a damage control központja, de a megfelelően kiképzett kárelhárítás -ha nem is
Nagyon sok a HA. Annyira nagy robbanás, ami kívülről is látszódott volna, nem volt a hajón. Komoly tüzek viszont igen. Pár darab kép van a hajóról a találatok után, ennyiből lehet kiindulni. Ezeken annyi látszik, hogy a Moszkva enyhén oldalra van dőlve, tahát valahol, valami vízbetörés, vagy ellenárasztás a tűz miatt volt, illetve masszívan dől a füst a hajóból.
Komolya felújításon nem esett át, régi kábelek, szigetelések, isten tudja, mi éghető anyag kaphatott lángot a hajón, amit felkészültebb legénység sem biztos, hogy meg tudott volna fékezni.

Ne beszélj már hülyeségeket légyszíves!
3 ASM találatra emlékszem. Csoda, hogy nem merült el azonnal az a hajó!
Amúgy is, mindig közröhej amikor a "NATO II. számú haditengerészete" okoskodik bármiben.
A full csóró Argentina, pár szakadt Mirage III-al majdnem elsüllyessztette a fél Brit flottát XD
Csak emlékeztetőül:
iu

iu

iu
Bezzeg ha nem lettek volna szarul kiképezve az angol haditengerészek, akkor biztos nem süllyedt volna el, hiszen damage contoll meg az apjuk f@sza... :rolleyes:

Nem akartam Falkalndot felhozni, de tény, hogy ez volt az utolsó háború, ahol nyugati hadihajó aktív harctevékenységben részt vett, az eredmény siralmas volt. Az érem egyik fele, hogy a találatok egy szép része valószínüleg elkerülhető lett vona, ha van CIWS a brit hajókon, a másik fele viszont, ami itt a releváns összehasonlítási alap, hogy mennyire bírták a brit hajók a találatokat.

Nem akartam Falkalnd-ot felhozni, de tény, hogy ez volt az utolsó háború, ahol nyugati hadihajó aktív harctevékenységben részt vett, az eredmény siralmas volt. Az érem egyik fele, hogy a találatok egy szép része valószínűleg elkerülhető lett volna, ha van CIWS a brit hajókon, a másik fele viszont, ami itt a releváns összehasonlítási alap, hogy mennyire bírták a brit hajók a találatokat.

"Csendben" megjegyezném, hogy ott is/most is a(z USA) felderítő-műholdak képei alapján adott folyamatos infók --az argentin flottáról is/mindenről-- voltak a döntőek a konfliktus menetében!!!

...és: Bármilyen argentin siker lett volna, órák/napok alatt kaptak volna (az előkészített)amcsi (rep-)technikából --mint Izrael a kritikus pillanatban--, + a "nuki" !!!

.

Nem akartam Falkalndot felhozni, de tény, hogy ez volt az utolsó háború, ahol nyugati hadihajó aktív harctevékenységben részt vett, az eredmény siralmas volt. Az érem egyik fele, hogy a találatok egy szép része valószínüleg elkerülhető lett vona, ha van CIWS a brit hajókon, a másik fele viszont, ami itt a releváns összehasonlítási alap, hogy mennyire bírták a brit hajók a találatokat.
1991ben az öbölben az Iowa csatahajora kilőtt rakétákat az a kíséretet adó brit cirkáló simán lelőtte. Az amerikai hajón már bemondták a becsapódásra való figyelmeztetést.
Ha tényleg csak két rakéta volt azt le kellett volna lőni.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
1991ben az öbölben az Iowa csatahajora kilőtt rakétákat az a kíséretet adó brit cirkáló simán lelőtte. Az amerikai hajón már bemondták a becsapódásra való figyelmeztetést.
Ha tényleg csak két rakéta volt azt le kellett volna lőni.
Persze, hogy le kellett volna. Ha be lettek volna kapcsolva a radarok és a fegyverek.

Ne beszélj már hülyeségeket légyszíves!
3 ASM találatra emlékszem. Csoda, hogy nem merült el azonnal az a hajó!
Amúgy is, mindig közröhej amikor a "NATO II. számú haditengerészete" okoskodik bármiben.
A full csóró Argentina, pár szakadt Mirage III-al majdnem elsüllyessztette a fél Brit flottát XD
Csak emlékeztetőül:
Bezzeg ha nem lettek volna szarul kiképezve az angol haditengerészek, akkor biztos nem süllyedt volna el, hiszen damage contoll meg az apjuk f@sza... :rolleyes:
Nem süllyedt el azonnal, mivel robbanás sem volt.
Legalábbis akkora mértékű valsz.nem, ami olyan strukturális károkat okozott volna.
+jópár óra eltelt a támadás és az elsüllyedés között.
Ez sok mindenre elég lehetett volna.

• Tetszik
Reactions: Catles and Fundin
Nem süllyedt el azonnal, mivel robbanás sem volt.

Magyarán most meg azt akarod bemesélni, hogy 3 ASM eltalálta, de egyik sem robbant fel? :D

Legalábbis akkora mértékű valsz.nem, ami olyan strukturális károkat okozott volna.

A Neptun a KH-35-ös klónja. 150 kg-os harci része van, ami zárt térben robbant fel. 3 szor. De te megállapítottad a fotelból, hogy nem is voltak nagy károk XD
A képen sem tűnnek nagynak, csak ég a teljes gépészet, meg vissza felé még egy olyan 50 méter....
iu

iu

Szerintem inkább ne fárasszuk egymást, ez a hajó totálkár. Ha nem lett volna ennyire masszívra építve, senki sem hagyta volna el élve. Így legalább menekülni lehetett róla.

Magyarán most meg azt akarod bemesélni, hogy 3 ASM eltalálta, de egyik sem robbant fel? :D

A Neptun a KH-35-ös klónja. 150 kg-os harci része van, ami zárt térben robbant fel. 3 szor. De te megállapítottad a fotelból, hogy nem is voltak nagy károk XD
A képen sem tűnnek nagynak, csak ég a teljes gépészet, meg vissza felé még egy olyan 50 méter....
iu

iu

Szerintem inkább ne fárasszuk egymást, ez a hajó totálkár. Ha nem lett volna ennyire masszívra építve, senki sem hagyta volna el élve. Így legalább menekülni lehetett róla.
Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy a hajón jelentős strukturális kárt okozó robbanás nem történ b+.
A kárelhárítás módjáról meg fingod sincs, így ne is okoskodj bele.
Ha azonnali katasztrofikus kimenetelű esemény nem következik be, akkor a DC képes megbirkózni a fedélzeti, felépítményi tüzekkel. Mivel nem azonnal süllyedt el, így volt/ lett volna sok mindenre idő.
Jelentős lékesedés és robbanás nem volt. A tenger sem volt viharos.

Ha felrobban zárt térben 3X150 kg harcirész, akkor szerinted az nem okoz jelentős károkat.... Én nem is értem, hogy néhány ember milyen alternatív univerzumban lakik.... :eek:
Én sem értem. Voltál már legalább látogatóban nagy felszíni hadihajón?

edit: egy ekkora hajón roppant minimális az esélye, hogy egy-egy találat olyan és annyi rendszert csinál ki paralell, hogy
végzetes legyen. Nyilván előfordul persze. De akkor nem tudnak még fél napig töketlenkedni vele.
Egyébként meg a mindenki által ismert képek, videók másnap reggel készültek.
Közben eltelt egy éjszaka.
Továbbra is tartom, hogy ha működőképesek a szivattyúk, fecskendők, a legénység a helyén és teszi a dolgát, akkor
kikötőbe vagy partra juttatható lett volna.

• Tetszik
Reactions: Fundin
Én sem értem. Voltál már legalább látogatóban nagy felszíni hadihajón?

edit: egy ekkora hajón roppant minimális az esélye, hogy egy-egy találat olyan és annyi rendszert csinál ki paralell, hogy
végzetes legyen. Nyilván előfordul persze. De akkor nem tudnak még fél napig töketlenkedni vele.
Egyébként meg a mindenki által ismert képek, videók másnap reggel készültek.
Közben eltelt egy éjszaka.
Továbbra is tartom, hogy ha működőképesek a szivattyúk, fecskendők, a legénység a helyén és teszi a dolgát, akkor
kikötőbe vagy partra juttatható lett volna.
A hajót valsz előbb elhagyták, mint indokolt lett volna.
Vagy kitört a pánik, vagy képtelenek voltak a hatékony kárelhárításra.
Azt tekintve, hogy másnap simán mellette volt egy nyílt tengeri vontató, még az is adhatott volna
át a fedélzetre energiát. De csak teltek a hosszú órák és nem történt semmi.

A hajót valsz előbb elhagyták, mint indokolt lett volna.
Vagy kitört a pánik, vagy képtelenek voltak a hatékony kárelhárításra.
Azt tekintve, hogy másnap simán mellette volt egy nyílt tengeri vontató, még az is adhatott volna
át a fedélzetre energiát. De csak teltek a hosszú órák és nem történt semmi.
Egyébként meg hipotézisekről vitatkozunk.
Majd meglátjuk, ha leülepedtek a dolgok.

• Tetszik
Reactions: Catles and fip7
A Falkland-szigeti háborúban nem volt olyan, hogy az egyik rakéta nem robbant fel, de a működő hajtóműve felgyújtotta a hajót és az emiatt elsűlyedt?